Kiosztották a Radnóti-díjakat

Társulati évadzáró ülésen osztották ki a a 2013/2014-as évad Radnóti-díjait a fővárosi Radnóti Miklós Színházban 2014. június 13-án. Három színművész kapta az elismerést.

Az idei évben Kováts Adélt ismerték el a legjobb színésznőnek járó Radnóti-díjjal, a legjobb színész elismerését Pál András kapta. Közönségdíjban Schneider Zoltán részesült, a színház nem színész dolgozóinak díjával pedig Farkas Erzsébet súgó térhetett haza. Az előző évben a társulat és a közönség szavazatai alapján Szávai Viktória kapta a legjobb színésznő díját, Adorjáni Bálint pedig a legjobb színész és közönségdíj elismerését.

Az évadzáró elismerésen Bálint András igazgató röviden összegezte a lezárult évadot: a teátrum 101%-os látogatottsággal büszkélkedhet, ugyanis a színház 235 előadását 50, 488 néző látta. A következő évad első bemutatója Euripidész Oresztész című műve lesz, amelynek címszerepét Martinovics Dorina, a társulat Nemzeti Színháztól most leszerződött új tagja alakítja. A Horváth Csaba által rendezett darab bemutatóját 2014. október 5-én tartják.

Mészáros Márton

Kováts Adél, Pál András és Schneider Zoltán színművészek, valamint Farkas Erzsébet súgó a Radnóti-díjjal a színház előtt Budapesten 2014. június 13-án

Kováts Adél, Pál András és Schneider Zoltán színművészek, valamint Farkas Erzsébet súgó a Radnóti-díjjal a színház előtt Budapesten 2014. június 13-án

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: