Kiosztották a POSZT elismeréseit

Kiosztották a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) versenyprogramjának elismeréseit 2014. június 14-én este. A legjobb előadás díjával egy határontúli társulat térhetett haza.

Az Újvidéki Színház Opera ultima című előadás kapta a legjobb előadás elismerését, Ascher Tamást tüntették ki a Katona József Színházban játszott Fényevők című előadásért a legjobb rendezőnek. Az Újvidéki Színház tagja, Elor Emina kapta a legjobb női főszereplő díját az Opera ultima című darabban nyújtott alakításáért, a legjobb női főszereplő pedig Fodor Tamás lett Paul Foster: I. Erzsébet című formabontó feldolgozásáért.

XIV. Pécsi Országos Színházi Találkozó legjobb női mellékszereplő díját Jordán Adél vehette át a Fényevők című előadásban nyújtott alakításáért, a legjobb férfi mellékszereplő pedig az I. Erzsébet-ben játszó Kaszás Gergő lett. A legjobb díszlet és dramaturgia díjával a Mohácsi-testvérek térhettek haza A képzelt beteg című Örkény Színházban bemutatott előadásukért, a produkció továbbá megkapta a legjobb színházi zene elismerését is, amelyet Mohácsi János és Mohácsi István állandó alkotótársa, Kovács Márton vehetett át.

Mészáros Márton

Jelenet az I. Erzsébet című előadásból

Jelenet az I. Erzsébet című előadásból

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: