85 évesen megjelent Mészáros Sámuel első kötete

2014. június 12-én, a 85. Ünnepi Könyvhét alkalmából jelent meg nagyapám, Mészáros Sámuel első kötete, az Elfojtott szó. A szerző tudta nélkül, meglepetéskötetként piacra dobott könyv sikeresek bizonyult a könyves mustrán.

1929-ben Diósgyőrben született nagyapám, Mészáros Sámuel akkor kezdett el verseket írni, amikor elvesztette feleségét, szeretett nagymamámat, Nagy Klárát. A szerző első művei 2012-ben láttak napvilágot, ezt további versek tucatjai követték, amelyekből most egy hetvennyolc művet magába foglaló kötet született, amelyet közelgő 85. születésnapja alkalmából rendeztem sajtó alá, és jelentettem meg. Meglepetés gyanánt nem kérdezhettem meg az érintettet, hogy milyen címe legyen a kötetnek, ezért fantáziámra hagyatkozva az Elfojtott szó című verse után döntöttem az Elfojtott szó cím mellett. A cím metaforikus üzenettel is bír, ugyanis Mészáros Sámuel egészen nyolcvankét éves koráig hallgatásra kényszerítette magát. Azóta viszont versei révén bekerült a sajtóba, megkapta a Magyar Rekordoktól a legidősebb pályakezdő költő címet, és egy irodalmi társaság is elismerte más szerzőkkel közösen két antológiában is megjelent verseit.

Mészáros Sámuel: Elfojtott szó című kötete

Mészáros Sámuel: Elfojtott szó című kötete a Líra Kiadó standján a 85. Ünnepi Könyvhéten

A szerző, aki könnyekig meghatódva fogadta a meglepetéskötetet, örömmel jött volna dedikálni a Könyvhét szombat délutánra meghirdetett dedikálására, azonban egészségügyi okokra hivatkozva, biztosabbnak látta, ha otthon marad. Azonban az előre beharangozott dedikálás több érdeklődőt is vonzott, és két sajtófelület már garantálta is, hogy beszámolnak a férfiról, aki nyolcvanöt évesen debütált, sőt még egy rádióadásba is kapott meghívást.

Garbo Kiadó által megjelentetett Elfojtott szó borítóján a szerző ráncos, öreg kezei láthatóak, amint papírra veti egy versét. Az előszót Pomogáts Béla Széchényi-díjas irodalomtörténész, a Magyar Írószövetség volt elnöke jegyzi, a kötet hátoldalán lévő ajánlót pedig magam írtam. A versek mellett a szerző életrajza és verseinek listája is megtalálható a műben. A kötet az Ünnepi Könyvhét mellett a Garbo Kiadó boltjában, a Lila ködben, illetve Alexandra, Líra és Ulpius könyvesboltokban is kapható.

Mészáros Márton

Mészáros Sámuel: Elfojtott szó című kötete

Mészáros Sámuel: Elfojtott szó című kötete

2 hozzászólás to “85 évesen megjelent Mészáros Sámuel első kötete”

  1. Lóci Tibi Says:

    Óriási gratuláció!!!

  2. beu Says:

    Gratulálok neki! Nagyon szép és jó öröm az ilyenkorban lévő siker!!!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: