Sci-fi, fantasy és horror filmeket díjaztak

Negyvenedik alkalommal osztották ki az amerikai Szaturnusz-díjakat (Saturn Awards), a sci-fi, a horror és a fantasy műfaj legjobb alkotásainak és művészeinek.

A különböző kategóriák nyerteseinek nevét a kaliforniai Burbankban tartott díjkiosztó ceremónián hirdették ki 2014. június 26-án. A legjobb sci-fi filmnek a mexikói Alfonso Cuarón hét kategóriában Oscar-díjas Gravitáció (Gravity) című űrben játszódó filmjét választották, míg fantasy kategóriában A nő (Her) című film diadalmaskodott. A Démonok között (The Conjuring) című produkció kapta a legjobb horrornak járó díjat, a legjobb nemzetközi film díjával pedig a Csúnya, gonosz bácsik (Big Bad Wolves) című izraeli pszichológiai dráma rendezőpárosa, Aharon Keshales és Navot Papushado térhetett haza, akik jelenlétükkel emelték az est fényét.

A legjobb rendezésért Alfonso Cuarónt tüntették ki Gravitáció című munkájáért, a legjobb forgatókönyvért pedig A nő című filmet rendezőként és szerzőként is jegyző Spike Jonze-t ismerték el. A legjobb színésznek járó díjat Robert Downey Jr. nyerte el a Vasember 3. (Iron Man 3) című látványos szuperhős-filmért. A művésznek ez a harmadik győzelme hat jelölésből. A legjobb színésznőnek talált Sandra Bullock (Gravitáció) mellett a legjobb férfi mellékszereplő díjával Ben Kingsley (Vasember 3) és a kategória női megfelelőjének győztese, Scarlett Johansson (A nő) térhetett haza. A tizenhét éves Chloë Grace Moretz amerikai színésznő a legjobb fiatal tehetség elismerését személyesen vette át a Stephen King által írt Carrie című horrorjából készül azonos című film címszereplőjeként nyújtott alakításáért.

Mészáros Márton

Chloë Grace Moretz amerikai színésznő a Szaturnusz-díjával a kaliforniai Burbankban 2014. június 26-án

Chloë Grace Moretz amerikai színésznő a Szaturnusz-díjával a kaliforniai Burbankban 2014. június 26-án

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: