Villáminterjú Schiffer Andrással, az LMP társelnökével

A pillanat varázsa. Így nevezném azt, amikor megláttam Schiffer Andrást, az LMP vezérszónokát, a párt frakcióvezetőjét Nagy-Magyarország kirakóssal játszani a Jobbik ifjúsági szervezeténél az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) Miskolctapolcán 2014. július 16-án. A liberális, balközép vonalat képviselő politikussal villáminterjút készítettem.

Milyen volt kirakni Nagy-Magyarországot?

Nem volt könnyű, de boldogultunk. Ezt most ketten-hárman raktuk ki, de korábban, két évvel ezelőtt is megbirkóztunk már vele. Sikerült is, állítólag most rekordgyorsasággal oldottuk meg a feladatot.

Egymás mellett található szinte az összes magyarországi párt képviselete a fesztiválon. Nem szült nézeteltéréseket a közelség?

Nem tapasztalam. Állítólag reggel volt valami összezörrenés, de akkor még nem voltam itt, szóval annak nem voltam szem- és fültanúja. A békés együttlétre talán a legjobb példa, hogy a Nagy-Magyarország térképet is például egy tőlünk kiszakadt PM-es aktivistával raktuk ki a Jobbik asztalánál.

Meddig marad az EFOTT-fesztiválon?

Délelőtt érkeztem, de már este megyek tovább. Amúgy egyedül jöttem vonattal Budapestről, a fesztiválra pedig a megyei vezetőnkkel érkeztem.

Van olyan zenei esemény, amelyre kíváncsi?

Tudom, hogy sok előadó és zenekar lép fel, de az esti koncertek idején én már úton leszek.

Megszólalásaival csúcstartó a májusban alakult parlamentben, több mint három órán keresztül beszélt összességében azóta. Mivel indokolja, hogy legtöbbször és a leghosszabban Ön szólalt fel?

Nincs mit kommentálni, ez ténykérdés. Pártunknak, az LMP-nek kis frakciója van, így mindenkire nagyobb teher hárul, mint egy nagyobb párt frakciójára, egy frakcióvezetőnek pedig még többet kell vállalnia. Annyi még, hogy komolyan vesszük a választói felhatalmazást, nem hagyjuk cserben őket: ha már fizetést is kapunk érte, illik megdolgozni a pénzért.

Lát bármiféle változást az újonnan alakult Orbán-kormány intézkedéseiben?

Pozitív változást nem sokat. Mindent, ami hatalmi szempontból fontos nekik, azt ugyanúgy formális eljárással elfogadtatják a Fideszes többségből álló parlamentben.

Hol és mivel fogja tölteni a nyarat?

Néhány nap múlva lesz az LMP országos kongresszusa egy budapesti szállodában. Két nap múlva a párt társelnökeként ott leszek Nógrádi László, a Lehet Más a Politika győri polgármesterjelöltje mellett, amikor bemutatkozik a sajtónak. Láthatja, még fogalmam sincs, hol fogom tölteni a nyár kikapcsolódási részét.

Miskolctapolca, 2014. július 16.

Mészáros Márton

Schiffer András, az LMP társelnöke a miskolctapolcai EFOTT-fesztiválon 2014. július 16-án (Fotó: Mészáros Márton)

Schiffer András, az LMP társelnöke a miskolctapolcai EFOTT-fesztiválon 2014. július 16-án (Fotó: Mészáros Márton)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: