Lehet ittasan kerékpározni

Felülírták a korábbi KRESZ-törvényt, mostantól a kerékpárosok esetében ha az önveszélyességen túl nem áll fenn a közveszélyesség lehetősége, nyugodtan biciklizhetnek alkohol fogyasztását követően, derül ki a Magyar Közlöny 2014. július 18-án megjelent számából.

A módosító rendelet értelme alapján július 19-án, szombattól a főutakon is lehet kerékpározni alkoholfogyasztás után, amennyiben a biciklista a biztonságos vezetésre képes állapotban van. A Kormányzati Információs Központ közleményében utalt rá, hogy a korábbi rendelet szerint járművet csak az vezethet, aki a vezetési képességére hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és a szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. Most azonban a járművezetés személyi feltételei közül egy elem megváltozott, mégpedig az, hogy a kerékpárral közlekedő szervezetében ne lehessen alkohol.

Ezzel egyidőben Kínában egy bevásárlóközpont előtt a megszokottnál szélesebb – 30 centiméterrel szélesebb – parkolóhelyeket adtak át, amelyekkel a női autóvezetőknek kívánnak segíteni a parkolásban. Az említett kínai pláza az első a világon, ahol külön női parkolóhelyeket hoztak létre a nők beparkolását könnyítő szándékkal.

Mészáros Márton

Az italkedvelő bringásoknak kedvez a módosított KRESZ

Az italkedvelő bringásoknak kedvez a módosított KRESZ

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: