Párnacsata és önfeledt játék a Windsor-házban

Számtalan privát családi felvétel kerül bemutatásra a brit királyi család életét dokumentáló új kiállításon, amelyet a londoni Buckingham-palotában nyitnak meg 2014. július 26-án. II. Erzsébet királynő gyermekként önfeledten játszik, hintázik a videofelvételeken.

A nyilvánosság számára most először közreadott mozgóképek hosszú időt ölelnek át: a legkorábbi felvételeken az 1926-ban született II. Erzsébet királynő egy és tízéves kora között húga, Margit hercegnő társaságában látható, még azokban az időkben, amikor a későbbi királynő trónörökös sem volt, csupán egy királyi hercegnő. Az intim betekintést nyújtó felvételeken kívül a fekete-fehér videókon kívül színes felvételek is megörökítették Erzsébetet és Margitot kislányként játszadozás és táncolás közben a palota területén.

A kiállítási anyaga 1763-ig vezeti vissza a nézőt, a későbbi IV. György király gyermekkoráig és egészen napjainkig, az idén egyéves György herceg gyermekkoráig kalauzolja. A II. Erzsébet királynő gyermekkori játszadozásait dokumentáló felvételek mellett úszás és párnacsata közben is megörökítették a királyi családot, még az a videó is bemutatásra kerül, amelyen II. Erzsébet fiatal édesanyaként saját gyermekével játszik.

A Buckingham-palota kiállítótermében megtekinthető tárlat mintegy két hónapon át, szeptember 28-ig tekinthető meg.

Mészáros Márton

Margit hercegnő és nővére, a későbbi II. Erzsébet brit királynő gyermekként

Margit hercegnő és nővére, a későbbi II. Erzsébet brit királynő gyermekként (Forrás: Buckingam-palota)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: