Látogatói rekord dőlhet a Szigeten

Már vasárnap, a Sziget fesztivál programjainak megkezdése előtt egy nappal beköltözött több ezer résztvevő a fesztivál területére, az úgynevezett Fesztivál Köztársaságba. Az érdeklődők többsége külföldi, legtöbben Hollandiából jöttek, de amerikaik is szép számmal akadnak. A szervezők szerint idén megdőlhet a látogatócsúcs.

Európa egyik legnépszerűbb zenei fesztiválja 76 hektáros területen, mintegy nyolcezer ember munkájával épült fel. A mínusz egyedik napon rajtoló fesztiválon a hétfői program megkezdése előtt még elvégezték az utolsó simításokat, Millei Lajos igazságügyi zajszintmérést hajtott végre Óbudán, amelynek eredményét megfelelőnek találta. Benis Dániel, a fesztivál technikai vezetője ismertette, hogy a Sziget helyszínének közelében élő lakosok védelmében száz méter hosszú és hat méter magas hangfogó falat építettek, ugyanis a korábbi években volt panasz a hangszintre.

Gerendai Károly főszervező korábban az MTI-nek adott interjújában elárulta, hogy valószínűnek tartja, hogy idén megdől a 2009-es látogatói csúcsnak számító 390 ezer emberes összlátogatószám. A fesztivál a népszerű magyar banda, az Ivan & The Parazol nagyszínpadi fellépésével vette kezdetét, őket a Leningrád, a The 1975, a Tankcsapda és a Blink 182 követte. A fesztiválon fellép többek között a Madness, a Prodigy, a Placebo és Cee Lo Green Grammy-díjas amerikai énekes is, aki augusztus 15-én várja fergeteges színpadi show-val a közönséget. A 22. alkalommal megrendezett Sziget idén augusztus 18-án ér véget.

Mészáros Márton

Fesztiválozók érkeznek a Sziget fesztiválra 2014. augusztus 10-én (Fotó: Szöllősi Mátyás)

Fesztiválozók érkeznek a Sziget fesztiválra 2014. augusztus 10-én (Fotó: Szöllősi Mátyás)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: