90 évesen házasodott össze a leszbikus pár

Az azonos neműek jelenleg tizenhat országban köthetnek házasságot, így nem számítana különösnek az, hogy egy leszbikus pár összekelt az Egyesült Államok Iowa államában, azonban a meghökkenés tárgya életkorunk: az ifjú pár közös életkora 181 év!

A 91 éves Vivian Boyack egykori tanárnő és a 90 éves Alice Dubes volt bérszámfejtő az iowai Davenport Első Keresztény Templomában kötöttek házasságot 2014. szeptember 6-án. A szertartás egy női lelkész vezette, aki ünnepi beszédében hangsúlyozta, ennek az új fejezetnek, amely az ifjúnak még jóindulattal sem mondható házaspár életébe bekövetkezett, már jóval korábban meg kellett volna történnie. A két idős asszony 1947-ben ismerkedett meg, kapcsolatuk 72 éve tart, tehát tizennyolc-tizenkilenc éves koruk óta alkotnak párt.

Az esküvői szertartáson a két idős asszony kerekesszékben ülve, egymás kezét fogva vett részt. A ceremónián csupán tucatnyi vendég jelent meg. Az idős asszonyok kapcsolata kiegyensúlyozott volt, évtizedeken át éltek boldogan barátaik támogatásával. Természetesen románcuk első évtizedeiben nem büszkélkedhettek kapcsolatukkal, néhányszor kisebb-nagyobb támadások érték őket másságuk felvállalása miatt, de összességben konfliktusmentes életet tudhatnak magukénak. Az Egyesült Államok ötven különböző szövetségi államában jártak, de Kanada összes megyéjében, és az Egyesült Királyságban is jártak.

Mészáros Márton

Vivian Boyack és Alice Dubes esküvőjükön az iwoai Davenportban 2014. szeptember 6-án

Vivian Boyack és Alice Dubes esküvőjükön az iwoai Davenportban 2014. szeptember 6-án

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: