A chicagói filmfesztiválon versenyez a Szabadesés

A 2014. október 8-23. között megrendezésre kerülő 50. Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába választották Pálfi György magyar rendező új filmjét, a Szabadesés című szürreális drámát, jelentette be a forgalmazó 2014. szeptember 27-én. Az alkotás csütörtök óta már a hazai mozikban is látható.

A nyár végén a csehországi Karlovy Vary-i filmfesztiválon három kategóriában díjazott Szabadesés című film sikere megállíthatatlan: az egyedi látásmódjáról és kreatív ötleteiről elhíresült Pálfi György alkotása bekerült az október 8-án kezdődő 50. Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába. A számtalan ismert magyar színészt felvonultató másfél órás produkció állami támogatás nélkül, egy dél-koreai filmfesztivál által nyújtott anyagi támogatással 100 millió forintból készült el rekordidőnek számító öt hónapon belül. A Szabadesés másik tizenöt filmmel együtt versenyez Chicagóban az Arany Hugo fődíjért. A rangos észak-amerikai filmes mustra a néhai Ingmar Bergman most hetvenöt éves színésznőjének, a színjátszást rendezésre cserélő norvég Liv Ullmann filmjével, a Jessica Chastain amerikai színésznő főszereplésével készült Miss Julie című 19. századi klasszikus adaptációjával nyílik meg.

A negyvenéves Pálfi György filmje a chicagói filmes mustra mellett a szintén október 8-án rajtoló 58. Londoni Nemzetközi Filmfesztiválra is meghívást kapott, ahol két alkalommal fogják vetíteni a Nevetés szekcióban. A fesztivál második napján tartandó második vetítésre már az összes jegy elkelt.

Mészáros Márton

Pálfi György rendező Molnár Piroska, Hegedűs D. Géza és Gera Marina színészek társaságában a Szabadesés című filmje díszbemutatóján az Uránia Nemzeti Filmszínházban 2014. szeptember 23-án

Pálfi György rendező Molnár Piroska, Hegedűs D. Géza és Gera Marina színészek társaságában a Szabadesés című filmje díszbemutatóján az Uránia Nemzeti Filmszínházban 2014. szeptember 23-án (Forrás: Facebook/Szabadesés)

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: