Nyílt levél Kolosi Péterhez, az RTL Klub programigazgatójához

Nyílt levél Kolosi Péterhez, az RTL Klub programigazgatójához

Tisztelt igazgató úr,

Magamat – a saját értékeim kihangsúlyozása, vagy esetleges túlértékelése nélkül – az átlaghoz képest értelmes, érdeklődő és a világra nyitott fiatalnak tartom, ezért nem tartom összeegyeztethetőnek világképemmel, hogy szó nélkül átsikoljak az RTL Klub Való Világ című műsorának tartalma felett. Előre le kívánom szögezni, nincsenek irreleváns elvárásaim, nem szeretném megváltani a világot levelemmel – bár egy normális világban az lenne a helyénvaló, hogy a szóban forgó műsort el sem indítják, vagy a nézői tiltakozás nyomására leveszik a műsorról.

Mert miről is van szó? Hatodik szériáját indították el a Való Világnak, állati szinten lévő értelmi képességgel rendelkező, vagy éppen teljesen idióták főszereplésével. Az emberben már a puszta tény is felkeltheti az izgalmat, hogy néhány fiatalember és ifjú hölgy egy tágas luxusvillában, a televíziós kamerák árgus tekintete közepette ki tudja kinek a pénzén élik a maguk kis sivár, létfenntartásra és csupán néhány nem kifejezetten szellemi értéket felvonultató örömszerző tevékenységre redukálódott életét. Erre van igény, mert milliós nézettséggel rajtolt a műsor első epizódja – de legyen szíves elárulni nekem, miért gondolják, hogy a lakosság viszonylag elenyésző százalékán kívül Magyarországot ez a szenny érdekli? A lényegen azonban ez mit sem változtat, van és kész. Ha kell, ha nem, bámuljuk a szép villát és a villalakókat, amint magas intelligenciájukkal elkápráztatnak minket, és ingyen végig hemperegnek a rendelkezésükre bocsátott luxusingatlan földjén. Jogos válasz lenne az Önök részéről, hogyha nem tetszik az RTL II. előfizetős csatorna műsora, akkor csak meg kell ragadnunk a távkapcsolót, és átváltanunk egy másik televíziós adóra. Bárcsak ennyi lenne a probléma!

Ülök az iskolában, és hála az Önök népbutító valósága miatt, kénytelen vagyok a tanórák szüneteiben hallgatni a villalakók szegényes kis világának történéseit, a vitatkozásokat arról, hogy mennyire megrendezett, vagy sem a show, hogy az egyik osztálytársam az Önök csatornájánál dolgozó apja miként éli meg a Való Világ felvételeit, szerinte mennyire komplett idióta VV Akárki, vagy éppen csak adja-e a hülyét VV Ikszipszilon. Az osztályközösségem tagjai mi mást kiabálnának át a terem egyik végéből a másikba, mint ellenkező véleményüket a villa falain történtekről, a padtársak pedig mi mást mutogatnának egymásnak az okostelefonjaikon, mint az előző részeket, a szereplők kirohanásairól készült „mémeket”, vagyis az embertől emberig terjedő humoros internetes tartalmakat, vagy a szereplők múltját leleplező cikkeket. Vásárra viszik a bőrüket ezek a szereplők, de van-e tényleges értéke ennek? Ha valaki elmegy a műsor szereplőválogatására, akkor annál lejjebb már nem süllyedhet morálisan. De visszatérve a műsor tartalmára, nem azzal van a bajom, hogy valami szórakoztatónak szánt, átlagos emberekről szóló műsor készül milliókból, hanem az, hogy ez a show nem több, mint egy mesterien kitervelt, tudatos IQ-rombolás, és nézettségépítés. Hiszen ha valamit el lehet sajátítani a „VV-ből” akkor az nem más, minthogy szexelj eszement módjára a beköltözésed utáni második napon, beszélj olyan ocsmányul, amilyen mocskosul csak tudsz, és viselkedj a legprimitívebben! Mindezek mellett a műsort erőteljesen átlengi a „mit csináljak unalmamban életérzés”, ami elég elkeserítő fiatal, jórészt húszas éveik elején járó szereplők esetében.

Azonban azt ne higgye bárki, hogy azzal kimaradt a valóságshow-lázból, hogy nem nézi a műsort. Az ember nem tud úgy felmenni a Facebook közösségi oldalra, hogy ne találkozna a műsorral kapcsolatos megosztásokkal, és nem kell ahhoz feltétlen a Blikk és a Bors bulvárlapok hangzatos, ám nulla hírértéket tartalmazó szalagcímeit bámulnia, hogy az újságárusok standján ne találkozna „Sötét titok derült ki Aurélióról”, vagy „VV Charlotte szexmunkás volt” címmel. Már megbocsássanak, mégis miért kell eufemizmust használni a ribanc megnevezés helyett, amikor köztudott az „500 palim volt” bemutatkozással indító hölgy esetében, hogy a testéből élt éveken keresztül. Ez a műsor az elmúlt és jelenlegi szériáival tucatnyi olyan látszathírességet kreált, akiket Puskin csak úgy írna le, mint hősét, Anyegint aki „henyeségre, haszontalanságra ítéltetett” egész élet során. A Való Világnak és a hasonlóan „színvonalas” Éjjel-Nappal Budapest című realitynek köszönhetően az újságok, a televízió, a rádió, a gálák és minden egyéb médiafelület (sőt még a közélet) elengedhetetlen szereplői lettek a műsor egykori prostijai, fenegyerekei, akik ma modellkedésből, DJ-zésből, de ténylegesen csak a nevükből élnek. De hiába is próbálnám megérteni, hogy miért kell ilyen műsornak működnie, amelynek nézői a még formálható, ki nem fejlett (és egyre vészesebben süllyedő) értékrenddel rendelkező fiatalok. Kár, csak ennyit tudok írni. Ma még megértik sokan, de mit fog ez a vélemény jelenteni a VV 25-on felnövő nemzedék számára?

Szívélyes üdvözlettel,

Mészáros Márton

Való Világ?

Való Világ?

405 hozzászólás to “Nyílt levél Kolosi Péterhez, az RTL Klub programigazgatójához”

  1. duplazé Says:

    Márton! Mélyen egyetértek Önnel! Maga ígazi vezéregyéniség. Remélem elöbb utobb Ön lesz Magyaroszág miniszterelnöke és akkor végre a kultura is felendülhet!

  2. Pancsus Says:

    Kedves Levélíró! Ez a levél az igazság, ami benne van az a médiai hazugság, vagy írhatnók, gazságnak is, kinek, hogy tetszik jobban. Egyet kell vele értenem, vagyis nem kell, de egyet értek! Jó lenne ha ez a levél el is jutna ahhoz, akinek szánta, de gyanítom, hogy nem fog, vagy ha mégis, akkor is egy vállrándítással elintézi a személy. Sajnos. Írói hasonlattal példálózik, csak azt felejti megemlíteni, hogy ki is volt az író és a szereplő, mert . minden tiszteletem az Öné- , de az a személy, vagy közösség, akinek ez a levél íródott, fogalma nincs arról, hogy kivel is hasonlított össze kit. A “könyvtár” a mai fiatalok fogalmában egyenlőség jelet von a kocsma elnevezéssel,….sajnos! Én nem kívánok Önnek olyan rosszat, hogy legyen ennek az országnak a miniszterelnöke, mert Önnek attól több esze van, hogy ilyen babérokra törjön! Kívánok sok sikert, s folytassa írói vérvonalát, s arasson ott babérokat!

  3. Kolosy Péter Says:

    Kedves Márton!

    Sajnos nem tudok érdemben hozzászólni a leveléhez. Ellenben Ön egy nagyon helyes, csinos fiú, szívesen venném ha meglátogatna engem az RTL székházban, eltölthetnénk egy kellemes órát a kanapémon, és akkor megismerhetne engem, meg én is Önt. Jó mélyen.

    Üdv,
    Péter

    U.I.: Vazelint hozzon mindenképp!

    • Nagy József Misó Says:

      Elég merész kijelentés! 🙂

      • Purak Edina Bernadett Says:

        Nem csak merész,de vérlázító,bicskanyitogató!Mit meg nem enged magának ez a ……………… (a pontozott vonal hossza talán nem jelzi pontosan mennyi nyomdafestéket nem tűrő kifejezést tudnék ide írni)!

      • Soliman Nikoletta Says:

        Mibol gondoljatok, hogy a programigazgato Ur valaszolt????
        Szemely szerint, meg nem merem, meg feltetelezni sem! 😦
        Aki, ekkora poziciot tolt be, nem hinnem, hogy igy reagalna!

        Netalan, meg is, akkor no comment, az egesz orszagra nezve! 😦

        U.i.: MInden orszagban, van ez a jatek! (Big brother, Grande fratello….)Nem ertem, Ti pont magyarok, ennyire fel vagytok ezen habvorodva????
        A legtobb, leszbikus es ribi el szerte a vilagban, aki magyar. El sem hittem. Tehat, ami ott bennt van, igen sokban tukrozi a magyarokat! SAJNOSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!

    • Barabás Péterné Says:

      Az irónia nem megoldás kedves Péter a mocskos műsorára.Majd ha az Ön gyermeke is olyan lesz, mint azok a fiatalok, nem tudom hogyan reagálná le a magatartását?

      • KoVa Says:

        Teljes mértékben egyetértek Barabás Péterné beírásával!Egyik műsoruk minősíthetetlenebb, mint a másik! Lassan már ott tartok, hogy az eddig oly kedvelt csatornámra rá se kapcsolok!

    • Szabadkainé Ágoston Eszter Says:

      Ez még csak nem is irónia, hanem pofátlan, nagyképű és bunkó lereagálása egy értelmes kritikának. (Sajnos nem találtam finomabb kifejezéseket :/ ) Gratulálok kedves Péter! Ez méltó Önhöz és csatorna színvonalához is!

      Kedves KoVa! Mi már nagyon régen nem nézzük az RTL Klub műsorait, pedig anno mi is szerettük.

      • Barabás Péterné Says:

        Én nem akartam durván írni, de tudjuk mit jelent a vazelin(,a börtönökben szokták ez a ffi. rabok használni) Ezzel a mondatával, magyarul semminek tekinti az írót. De amit vet az ember, azt aratja. Egyébként mi SEMMILYEN csatornát nem nézünk.Nagyon ritka, amikor található egy-egy érdemleges műsor.

    • Simon Klára Says:

      Kedves Péter!
      Az ön reagálása pont olyan mint a műsora!
      Ebből a mocskos irományából látszik, hogy azért van ilyen műsor, mert ilyen a vezetőség is.

      • Lyndon B. Johnson Says:

        Emberek, ne hülyéskedjetek már. Egy kis irónia. Ez egy trollkodás. Ugye nem vettétek be komolyan, hogy a valódi Kolosi Péter (aki i-vel és nem y-al írja a nevét) írta a fentebbi hozzászólást?

      • Adelina Says:

        Istenem , hogy lehet azt hinni, hogy majd pont a Kolosy kommentál ide? Most akkor megkérdezném kik is itt a hülyék…

    • Lyndon B. Johnson Says:

      Igen, és maga tényleg “Kolosy”… Komolyan van olyan hülye, aki ennek bedől?

    • Szabolcs Szász Says:

      Ne legyetek ennyire naívak, valami humoros kedvű gyerek írta a Kolosy Péter hozzászólását. Ilyen pozícióba lévő ember egyrészt nem ír ilyen bloghoz, főleg olyat hogy “Vazelint hozzon mindenképpen”.

    • Diószegi Zsuzsanna Says:

      Péter, a reagálása saját önmagát minősiti, ugye ezt azért felfogja?

    • hoverzsolt Says:

      Valóban elég naiv, aki elhiszi, hogy ezt valóban a programigazgató válaszolta. Ahogy a Való Világnak sincs semmi köze a valósághoz, úgy az interneten sem kell mindent készpénznek venni.

  4. Bihari Mihályné Says:

    Márton! Teljes mértékben egyetértek Önnel. Én nem néztem bele egyetlen adásba sem, nem olvastam újságban sem, a munkahelyemen szerencsére olyan értelmes emberek dolgoznak, akik ezt nem nézik. Viszont engem is aggodalommal tölt el, hogy mi lesz az utódainkkal, a felnövő generációval. Milyen képet látnak? És lássuk be: szerencsére nem ez a “Való Világ”, de ha ilyeneket mutatunk nekik, még a végén azt hiszek ez a jó és normális. Pedig NEM. Üdv: Bihari Mihályné

  5. AtomGeek Says:

    Pillanatnyilag nem ismerek Mészáros Mártonnál felkészültebb hazai filmkritikust. Félelmetes szakértelemmel elemzi a filmeket, tárgyi tudása, érvelőkészsége, stilisztikai érzéke egészen kiváló.

  6. MerevLifisz Says:

    Mártonka, Aurelio annyira adná neked, hogy felkrákognád!

  7. petyaprosztata Says:

    Kedves Márton!

    Alig várom, hogy értő, művészi kezeiddel, mellyel annyi remek kritikát írtál, végre engem is megmasszírozz.

    Üdvözlettel, Reád várva:
    Kolosi Péter prosztatája

  8. László22 Says:

    Márton, teljes mértékben egyetértek veled! Ez elképesztő!

  9. Szuper Nem Says:

    Aloha!

    A vezéregyéniséggel vitatkoznék,de miniszteri posztra én is javasolnálak mindenképpen.Hiszen gondolom megugrott most a blog nézettsége egy-két jól elhelyezett megosztásnak köszönhetően.Tehát az üzletpolitika nem rossz.

    Amit viszont nem értek,ha már ilyen szépen megfogalmaztad a véleményed – ennyi idegen szót használva entellektüel képét festve magadról – miért használsz olyan degradáló kifejezést mint a “ribanc”?Elfért volna egy kis “eufemizmus”,ha már “nyílt levél”.Persze ez csak az én meglátásom.

    Persze lehet olyan oldalról is megközelíteni a dolgot,ahogyan azt Te tetted de azért az éremnek van egy másik oldala is.Szerintem ha egy fiatal gyerek megfelelő törődést,nevelést és szeretet kapott az valószínűleg különbséget tud tenni helyes és helytelen között a tv előtt ülve és nem fog azonosulni a szereplőkkel.Az Rtl szimplán csak görbe tükröt mutat és nem alaptalanul,hiszen a mai fiatal generációnak van egy ilyen rétege is amit ott bent látunk.Jellemző a generáció egy részére az, ami képet kapunk a show által. Ehhez nem kell összeesküvés csak a megfelelő karakterek kiválasztása.és a show adott.Ettől független lehet manipulatív a műsor,de hát a mai világban mi nem az?Az meg hogy az Rtl a nézettségre megy a legtermészetesebb dolog,hiszen kereskedelmi csatorna.Gondolom Te nem a látogatottság miatt csinálod ezt a blogot,ugye?Nem marketing célokkal választottad a nyílt levelezési formát?Nem marketing céllal választottál fehérneműs lányokat?DE mi történik amennyiben az illetékes megtisztel egy nyílt válasszal?

    1.: Szalagcímeket kap a nyílt válasz,rengeteg közösségi megosztást ami számukra reklám,nem kicsi.Ezzel az ellenkező hatást éred el,mint amiről a leveledben írsz.
    2.: A blogod csúcslátogatottságot ér el,hisz Neked még nagyobb reklám.

    Nem érzed ennek tükrében a párhuzamot a blogod ezen cikke és a népbutítás között?

    Függetlenül attól,hogy sok mindenben egyetértek az általad leírtakkal…

    Üdv.

    • netdjw Says:

      Kedves Szuper Nem!

      Jó a meglátásod a marketing dolgokkal kapcsolatban, de azt gondolom, hogy az emberek egy jelentős része sajnos olyan mértékben befolyásolható – és már nem az első generációról van szó -, és olyan mértékben nem kapott helyes nevelést, hogy nem tudnak való világ és “Való Világ” között tényleges különbséget tenni. Van az az elég vastag réteg, akinek semmit nem mond Vivaldi, Puskin, vagy Ady neve. Petőfit is maximum egy általános iskola vagy utca nevéből ismerik. Sajnos azt kell mondjam, hogy a TV elég erős mintát mutat és értéket közvetít. Az értéket értsd úgy, hogy érték, amit követni fognak. Ha az egy negatív érték, akkor is követni fogják… sőt…

      Az RTL részéről a nézettség hajszolása egy dolog, de elfelejtik a társadalmi felelősségüket e mellett, ami igenis őket terheli és nem lehet azt mondani, hogy “ott a kapcsolód, kapcsolj el”. Belépne itt a felsőbb szabályozó szerepe a képbe, de könnyen lehet, hogy erre már a sajtószabadság korlátozásával vádolnák meg az államot – talán jogosan. Tehát marad az önszabályozás, a saját szakmai etikett felállítása, a felelősség felvállalása.

      Igen, jelentős mértékben Kolosi Péteré a felelősség a magyar nép értelmi színvonalának fejlesztése ügyében. Sajnos az oktatási rendszer és a családok riasztóan sok esetben már nem tudják tartani a lépést az RTL marketing gépezetével.

  10. Simoncsilla Says:

    Én is nézem a műsort, elsősorban a netről, de nem érzem úgy, aghogy te írod. Én nézem úgy mint a többi ezer ember, de rám nincsn hatással, csak kikapcsol semmit több.

    • asd Says:

      nincs a fenét… 😦

    • Norbi Says:

      Mivel neten is lehet nézni + csak neten lehet szavazni, ezért egyértelműen azok a fiatalok lettek megcélozva, akik igen is manipulálhatók és tudatukban sincsenek, hogy ez a műsor mit művel velük… A kikapcsolódásról pedig annyit, hogy minél többet nem gondolkozol annál jobban megszokod ezt az állapotot és máris elérték a céljaikat, hogy egy olyan Magyarországot hozzanak létre, akiket úgy lehet irányítani, mint macskát egy lézerrel…

      • Gergő Says:

        Bár én nem nézek ilyen végbéltermékeket, ettől függetlenül, ha nézném sem tudna megváltoztatni.
        2 dolog miatt.
        1. Nem vagyok annyira primitív, hogy ilyen kis semmiséggel átverjenek, manipuláljanak.
        2. Az egészet átnevetem(nevetném), mert amit csinálnak, az csak ennyit hoz ki belőlem. Szánalmat, ami nevetés formájában távozik a szervezetemből.
        Szóval hidd el, hogy van, akit nem tudnak manipulálni ezek a hülyeségek. 🙂

  11. ronin Says:

    Minden Való Világ-szereplő rugdosandó, farkasok elé vetendő féreg, a világ mocskai! Folyóba kéne az ilyeneket lökni, elvágni az Achilles-inat, és fulladjanak bele a vízbe és a vérükbe!!!! Mocskos, rohadt nímandok!!! Szétbasznám a koponyájukat egy kalapáccsal. És nehogy valaki ellenvéleményt merjen megfogalmazni, mert aki ellenem van, az ártani akar, aki nem ért velem egyet, az inkompetens, ütnivaló, mocskos, szemét patkánynak tart, mocsoknak, akit el kell takarítani. Úgyhogy mindenki értsen egyet. És hogy mi a különbség egy verbális és egy való csata között? Nem, nem vagyok tisztában vele, pontosabban lényegi különbséget nem látok egy harctéri és egy verbális vita között: aki alulmarad valamelyikben, ugyanolyan fájdalmas tud lenni neki. Legalábbis nekem ugyanúgy fájna egy lőtt seb, mint egy vitában elszenvedett “nincs igazad” rendreutasítás. Legfeljebb annyi, hogy a csatamezőn üvöltök, mint egy sakál, miközben bugyog belőlem a hemoglobin, míg egy vitában a mellkasomon belül van egy hatalmas nyomás. Esszenciálisan viszont a fájdalomérzet ott van mindkettőben.

  12. Kis majom vagy Says:

    ha nem nézed hogy az istenbe vagy ennyire felkészült 🙂 mindenki mondja menyire szar meg okádék de közbe nem nézi … álszent banda.. lehet csirák vannak bent de még mindig jobb mint a BUZI sorozatok meg az öldöklös filmek.. erröl ennyit

  13. Giowa Says:

    Jó a gondolat, de megválaszoltad magadnak a kérdéseket. A nép igen is tudna tiltakozni méghozzá azzal, ha nem nézné. De csak egy netes videót több mint 100.000-en néznek, nem beszélve a napi adásokról. A minőségi szórakoztatás nincs és nem is lesz ingyen. Amíg nem lesz fizetős minden csatorna, akik reklámmentesen sugároznak, egész korrekt filmeket/sorozatokat csinálnak addig az emberek ezt a szennyet nézik. Főleg azért mert ez ingyenes. Őszintén remélem, hogy a televíziózás kora lejár az internettel és az ember magának választja meg mit szeretne nézni egy kis hozzáértéssel reklám mentesen akár… Csak az a nagy félelmem, hogy az emberek ugyanígy ezt a szemetet nézik majd, mert ezen nőttek fel. Esetleg valaki innen választja a példaképeit, ezekkel az emberekkel azonosítja az ideáljait, ezek formálják a stílusát. Nem könnyű a kérdés, ahogy a válasz sem lesz egymondatos.

    • Dodoman Says:

      Ingyenes? A magyar háztartások több, mint 85%-a fizet érte (kábel- vagy műholdas tévé előfizetés formájában). Azt pedig felejtse el mindenki, hogy ha majd fizetős lesz minden csatorna, akkor nem lesz reklám bennük. Lásd Spektrum, NatGeo és hasonlók.

  14. Hörömpő Bendegúz Says:

    Kedves Márton!

    Az RTL-nél dolgozom, a Való Világ stábjának tagja vagyok. Péter üzeni, hogy ő nem tud foglalkozni a levelével, ám felajánlotta, ha van kedve, egy napra költözzön be a villalakók közé. Ne nyugtalankodjék, a maga ténykedését nem fogjuk kamerával rögzíteni. Csupán az élmény kedvéért tegye meg, hogy átérezhesse, milyen nehéz, milyen szorongató érzés nap mint nap annyi kamera kereszttüzében, árgus szemek pillantásától űzve, óriási nyomás alatt, a felelősség terhétől roskadozva teljesíteni villalakóinknak a feladatokat! Az életben maradásért, a sikerért küzdenek ezek az értelmes, kedves fiatalok! Költözzön be hozzájuk egy napra, maga is át fogja érezni a helyzetüket, ezt előre megígérhetem. Keressen meg a 06-30-1103-459-es telefonszámon! Jelezze, hogy mikor jön, de úgy számoljon, hogy előtte az egészségügyi részlegünkbe is el kell fáradnia, hogy ott beöntést adjanak Önnek, megkönnyítve a villa falain belül az esetleges anális közösülést.

    Üdvözlettel:
    Hörömpő Bendegúz

    • Honda Says:

      El vagy te tévedve 😀 életben maradás? Basszuk ki őket veled együtt a sivatag közepére vagy ki az oroszokhoz a nagy havas pusztára… Lesz ott életben maradás.. Bár amilyen szerencsétlen az összes mind meghalna.

  15. doki Says:

    Kedves Márton!

    Olvasva a levelet,tökéletesen egyetértek. Számomra is a gusztustalan kategóriába tartozik ezen műsor, ill. az ilyen műsortípusok, ám mégis önmagát hazudtolja meg a saját levelében. “Kíváncsi” arra, hogy kiket érdekel,de megválaszolja magának: a saját osztályközössége. Gyakorlatilag az ön osztályába jár mondjuk 25 ember,ebből magát is beleértve talán 5 nem nézi…akkor ilyen aránnyal kb. 100 emberből 20 nem néz ilyen műsort. Az RTL-nek semmi másra nincs szüksége,mint nézettségre. Maga mit sugározna,ha csak a nézettség érdekelné?

  16. Iván Tamás Says:

    Tisztelt Mészáros Márton!

    Elolvastam írását, mely szerintem sajnos pusztába kiáltott szó. A témához különösebben hozzászólni sem tudok, hiszen a színvonal, amelyet a VV képvisel távol áll tőlem, nem néztem, nem nézem, anno amikor belekukkantottam, pillanatok alatt kiderült, hogy színvonal egyenlő nulla.
    Elnézést, de írásában -számomra- két értelemzavaró dolog található.
    Az egyik a “nincsenek irreleváns elvárásaim” – mely esetben, ha már idegen szóval akarná magát kifejezni, talán az “irreális elvárás” volna helyénvaló.
    Nos bocs, hogy így reagálok cikkére, de úgy gondolom, jó szándékát írásban a helyes magyarság is kísérje, tehát javítson!

    Üdvözlettel: Iván Tamás

    • Molnár Éva Says:

      T. Iván Tamás ! Nagyon jó az észrevétel – azonban bocsánat, de a mondat összefüggés szempontjából nézve reális elvárásai nincsenek ! Vagyis valóságos, teljesíthető elvárásai nincsenek. 🙂 Vagy sokkal inkább kifejezőbb és helyesebb lett volna mondjuk a hiú ábrándjai…. Irreális elvárása ugyan kinek volna!? 🙂 Ilyet nem írunk le, mert fogalmi zavar – az irreleváns elvárás pedig végképp értelmezhetetlen valóban. Ha már nyílt levelet írunk, a nyelvtani, ill. tartalmi helyesség elsődleges, hogy ne váljunk hiteltelenné, komolytalanná.

      üdvözlettel: Molnár Éva

  17. Balu Says:

    Tisztelt Márton és hozzászólók!
    Elolvasva a nyílt levelet és a véleményeiteket sokat gondolkodtam azon, hogy fűzzek-e bármi gondolatot a bloghoz, hiszen itt aztán bőven megy az adok-kapok. Magával a levél tartalmával egyetértek, ahogy sok gondolkodó ember az abban leírtakkal azonosulni tud. A hozzászólások egyike-másika viszont hűen tükrözi a ma társadalmának szélsőséges vélemény nyilvánítását. Sajnos mindig lesznek alpári emberek, akik igaz, hogy szépen tudnak fogalmazni, de a gondolkodásmódjukon nem tudnak változtatni és intelligenciájuk nem üti meg azt az alapvető szintet, hogy mit, mikor, hogyan és hol kell hozzászólni. Ez örök dilemma marad számomra. Viszont a leveled elérte a célját, ahogy maga a Való Világ is, ebben biztos lehetsz!

  18. ZEBRA Says:

    Hali!

    Abszolút Szuper Nem-el kell, hogy egyetértsek. Korrekt vélemény volt a blogbejegyzésed, ezért korrektül válaszolok.

    Az a helyzet, hogy a Való Világra igen is van igény. Sokkal magasabb százalékban, mint ahogy Te azt képzelnéd, ezért is sikeres! Ahogy mondtad, még az osztálytársaid is ezt üvöltözik és a közösségi oldalakon is ezt látod. Rengeteg buta ember él és rengeteg értelmes is, akik mégis azonosulni tudnak a szereplőkkel vagy olyan mindennapi helyzetekkel, mint a konfliktusok, románc, sütés, főzés, szex, bármi.. Ők nézni fogják, ha nem is az egész műsort, de azt ami őket érdekli. Hogy miért? Mert úgy érzik tanulhatnak belőle, vagy éppen ráébrednek arra, hogy na ezt én biztos nem fogom csinálni. Abba, hogy ki mennyire értelmes, agresszív vagy mennyire nevetteti meg a nézőt, most ne menjünk bele, mert ezt egyén válogatja..

    Ha pedig egyén, akkor itt kell egyetértenem SzuperNem-el. Ha a 15 éves kishúgom is eltudja dönteni, hogy nézi-e a műsort vagy sem (egyébként nem nézi, mert szerinte is felesleges), akkor bármelyik felnőtt és bármelyik normális/átlagos neveltetést kapott 10-12 éves gyerkőc is eltudja dönteni, hogy szerinte ez hasznos-e vagy sem?! Érdekli-e vagy sem?! Butaság-e vagy sem?! Egy gomb nyomás.. Mindenki maga dönti el, hogy nézi-e, érdeklik-e a hirdetések vagy sem… 🙂

    A reality/valóság show-kra világszerte van igény és vélhetően lesz is, sajnos/nem sajnos. Mindenkinek megvan a maga véleménye róluk. Azt pedig, remélem nem kell magyarázni, hogy a Való Világ miért sikeresebb, mint a “Celeb vagyok, ments ki innen..”, a természet lágy ölén rendezett vetélkedő vagy a Rettegés Foka, stb… Te is tudod a választ.

    Én személy szerint nem követem a valóvilágot, nem olvasom az azzal kapcsolatos híreket és a közösségi oldalakon sem zavar ha éppen valaki megoszt egy hivatkozást. És nyilván nem én vagyok az egyetlen szuperképességekkel megáldott 24 éves TV néző, aki ellen tud állni a Való Világ csábításának. Annyit javasolnék, hogy: ne hisztizz, hanem szard le, ha nem tetszik. 🙂

  19. Tasnádi-Majoros Piroska Says:

    Nem értem a szórakoztató ipar vezetőit! Azért mert vannak sajnos , elég szép számmal intelligencia hiánnyal küzdő emberek, akiknek az érdeklődésüket valóban ki lehet elégíteni az efféle műsorokkal.
    Ettől eltekintve, úgy gondolom, lehetséges lenne olyan nívós vetélkedők, vagy bármi más műsorok sugárzására, amiből tudás, intelligencia árad, nem a tudatlanság, és együgyűség!

  20. anna.sz. Says:

    Egyet ertek, jol osszerakott iras. Remelem lesz foganatja es lesznek kovetoi is nem csak kritizaloi. Sok sikert.

  21. ekoro Says:

    Azt sem tudom, miről van szó…hisz’ be sem kapcsolom a TV-t. Tegye ezt mindenki 😛

  22. Máté Domokos Zsolt Says:

    Kedves Márton és olvasók!

    Aki nem nézett bele 1 adásba se, az honnan tudja hogy szenny vagy nem, amit műsorba adnak és legfőképp mitől van felháborodva?

    Ha nem tetszik hogy a Facebook és minden ezzel van teli, akkor kapcsold ki a tévéd és géped és éld azt az értelmes életet amiről beszélsz… …irány a barátokhoz! (hát ha ők is nézik a VV-t 🙂 )

    Ha pedig nem tetszik akkor ne nézd vagy ne kritizáld, hiszen Téged se kritizál azért (egyelőre) senki, amikről te cikkezel de lehet mást legkevésbé nem érdekli…

    Ha legközelebb az értelmi és érzelmi intelligenciáddal kezded, akkor ahhoz add a neved amit szeretsz és támogatsz, hisz egy jól szituált ember nem pazarolja ilyenre az idejét és energiáját! 🙂

    Bár a helyedben már élnék a Kolossy Péter (nevű hozzászóló) ajánlatával, így lehet a 7-es szériába bekerülsz, így nem idegesíthet, mert bent nincs wifi se 😀

  23. Nagy István Says:

    Kolosy is buzi?

  24. Viki Says:

    Üdvözletem Mindenkinek! Hozzászólni a VV-hez nem tudok…igazából tudom, miről van szó, mert akarva akaratlanul is ezt látom a tv-ben…egy-egy elfogadható műsor félbeszakítása a reklámokkal és az említett műsorok előzeteseivel pont elég ahhoz, hogy képben legyek….Azt, hogy ki mit néz, és kinek mi az “elfogadható” kategória, szerintem mindenki eldöntheti saját maga. A tény,hogy a mostani szülők egyáltalán nincsenek könnyű helyzetben és általában nem egyszerű a “nevelés”… azt viszont, hogy az én 4 éves kisfiam mit néz a tv-ben, természetesen még korlátozni tudom. Sajnos nem így van a mostani kamaszoknál és a 20 éves fiataloknál…..ők nézik….nagyon is nézik ezeket a műsorokat…. ezek után a mai nagy elvárásokkal teli világban, ahol már nem számít, hogy milyen értékrendet állítunk fel, ez valószínű, hogy nem lesz túl jó hatással a társadalomra 😦 Azt hiszem a műsor szerkesztőit is megérthetjük, hiszen valószínű, hogy nem ezáltal lesz ferde a “világ”, mert már az, ha már erre van igény…és pedig valljuk be, hogy van igény ezekre a műsorokra…..már régen nem számít, hogy ki mit gondol , az meg végképp nem, hogy ki mit néz este a tv-ben… a pénz és a hírnév sokkal fontosabb minden erkölcsi normánál…

  25. Máté Domokos Zsolt Says:

    Ez nyílt titok már évek óta… 😛

  26. Gergő Says:

    Az a gond, mint ahogy sokan mondották volt elöttem ez(ek) kereskedelmi csatorn(ák) és mint olyan a Reklámokbol élnek márpedig a reklám annál drágább minnél nagyobb a nézettség és mikor nagy a nézettség? Ugy van, akkor amikor főmüsoridöben “Realyti” müsort és Szappanoperát (merthogy ezt se hagyjuk ki) vetitenek. Szerintem hiába ir bárki is a programigazgatoknak mivelhogy nekik nézőt kell csábitani (holott lehet hogy hánynak az egésztől) különben más ül a székükbe. A megoldás rém egyszerü csak mi magyarok ezt sajnos elfelejtettük, szabadidős programokat kell szervezni és nem bepunnyadni a TV és/vagy számitógép elé. Való igaz hogy nehéz megtenni anyagiak nélkül de könyörgöm egy sétán mi kerül pénzbe? Vagy azon hogy felhivom a Város másik végén lako gyerekkori barátom, hogy nincs kedved beszélgetni (na jó itt van 30Ft-telefonköltség + 250Ff a Cola)?

  27. Kéri Tamás Says:

    Olyan jó lenne, ha a kedves szerző megtanulna fogalmazni, ha blogírásra adja a fejét. Egyébként tartalmilag nincs nagy gond…

    • norewa Says:

      Kedves Tamás, vedd figyelembe, hogy tizenéves (legalábbis gondolom). Kortársai jelentős részével ellentétben GONDOLKODIK. Fogalmazni meg majd megtanul 🙂

  28. übergamer Says:

    Nekem Mészáros Márton a kedvenc hazai filmkritikusom Báron György és Rusznyák Csaba mellett. Úgyhogy ha ő ír ilyen levelet, arra érdemes odafigyelni.

  29. Bolond Pierrot Says:

    Mészáros Márton blog: nézhetetlen (1)

  30. Richard Nixon Says:

    Látod, látod, Márton… igazat mondasz, betörik a fejed.

  31. Nagy József Misó Says:

    Érdekesen reagálta ezt a levelet le a Kolosy Úr! Meglepődtem! 🙂 Mit ne mondjak!

  32. Nagy Péter Says:

    Boldogság olvasni ezt a levelet, annyira igaz!

  33. jeremy Says:

    Márton, kiváló, csak így tovább! Kitűnő újságíró válik majd belőled. Tiszteletem a szüleidnek!

  34. Tibor Says:

    Már bocsi, de én itt hagytam abba az olvasást: “Magamat – a saját értékeim kihangsúlyozása, vagy esetleges túlértékelése nélkül – az átlaghoz képest értelmes, érdeklődő és a világra nyitott fiatalnak tartom”
    Az az igazság, hogy a Valóvilág egy selejtes szar, de te meg a másik véglet vagy.
    Azt hiszed, ha indítasz egy blogot, és intellektuel módon írsz, nagy leszel. Sajnos ez egy tökéletlen világ, és az ahogy előadód magad: visszataszító.

    De ez egy személyes vélemény.
    Üdv!

  35. Tamas123 Says:

    1. Ha valaki TV-ből akar művelődni, annál már bajok vannak. Arra ott vannak a könyvek. Ne a TV-ből tanulj! Ha mégis, akkor nézz Discovery-t (bár én ott sem tudnék tanulni)
    2. A szülő felelőssége, hogy engedi-e nézni a műsort.
    3. Igen, van távkapcsoló.
    4. Tény, hogy idióták a VV lakók, de kíváncsi lennék arra, hogy mennyien néznék, ha irodalomról csevegnének bent.
    5. Szerintem a műsor a mai fiatalokat mutatja. Sajnos ilyenek. A problémát a társadalomban kell keresni. Érdemes megfigyelni a káromkodások arányát a VV1-ben és a VV6-ban. Sajnos ennyit változott a társadalom. Tényleg illik rá a valóság show kifejezés, mert ez a valóság. Káromkodás, meztelenség, részegség.

  36. Máté Domokos Zsolt Says:

    Személy szerint nekem se konfliktusom sem személyes nézet eltérésem nincs Mártonnal, de tartalmilag ez az indítványa nem ér semmit…

    Olyanért harcol, amire a megoldás a higgadtság, és józan ítélőképesség, mint ahogyan minden más program és csatorna esetében amit nem lát hasznosnak vagy zavarja őt…

    Engem zavar például a Minimax mert a mai gyerekek emiatt a TV-hez vannak láncolva, és mind emellett gyógy-egyednek neveli őket a sok hülyeség.
    És ha lenne is olyan nevem mint bármelyik hivatalos kritikusnak akkor is tudnám, hogy a talpraesett magyar gondolkodásom használva legfeljebb 2 gomb nyomással már vissza ugorhatok oda amit hasznosnak látok 😛

  37. wiggins hajnalka Says:

    Ėn is irtam levelet a szerkesztosegnek, termeszetesen valaszra sem meltattak! Ezek a szemet musorok arra jok, hogy a sok hulyenek tovabb mossak az agyat, vagy hogy eltereljek a figyelmet a VALOS problemakrol…szomoru es felhaborito

  38. gas Says:

    Hát nemtudom én nem szenvedek ilyen problémákban, valahogy ha környezetemben érzékelek akármit is a való világról, nem foglalkozom vele, mert nem érdekel, tehát az sem zavar ha körülöttem beszélnek róla, nem figyelek oda. Az pedig hogy ez egy szándékos IQ rombolás az tény, de az emberek többsége amúgy is ostoba, különben nem nézné senki ezt a trágya szart.

  39. gas Says:

    Tehát ezt a műsört megszüntettetni egyrészt lehetetlen, másrészt fölösleges. Az embereket nem butítja csak bután tartja a VV (de már a TV is önmagában), aki pedig szeretne buta maradni az VV nélkül is bután tratja magát és néz valami másik butítást.

  40. ide Says:

    Engem nem zavar a VV akármennyi. Hiszen nem láttam belőle egy percet sem. Akit zavar, szerintem ő se nézze.
    Ne nézd te sem!!

  41. Viki Says:

    Azt semmiképp sem gondolom, hogy a szerkesztőségnek írt több száz nézői levél megoldás lehet bármire is… A lényeg csak annyi, hogy ha nem szeretjük nem nézzük…nálam működik 😉

  42. Nita Says:

    A legegyszerűbb: nem kell tévét nézni. 🙂 Mondom én, aki média szakirányon, hazai talk show-kból írta a szakdolgozatát. A médiában éppúgy a kereslet-kínálat határoz meg mindent, mint a gazdaságban. Ha nem lenne nézettsége a VV-nek, előbb-utúbb leszednék műsorról vagy áttolnák egy lehetetlen műsorsávba. Mindenki saját értékrendje alapján dönti el, nézi-e az ilyen jellegű adásokat vagy sem. Jerry Springert imádták Amerikában!!! Itthon semmi nem közelített még meg Hál’ Égnek! A Jersey shore is elég durva részeket adott le, ahhoz képest lepkefing a “mi” VV-nk. Sajnos az emberek a szociális kapcsolatok ápolás miatt olykor kényszerből vetemednek e műsorok megtekintésére. “De hát mindenki erről beszél”- nem akar kimaradni ebből senki. És ez független a kortól, a nemtől és a végzettségtől! Ha környezetünkben meghatározó szerepet tölt be a “kulturálódás” eme emészthető fajtája, akkor szeretnénk ebben mi is aktívak lenni. David Lynch filmjeit nem véletlen, hogy nem vetítik minden este…a másik meg. Minden hatalom (királyság; császárság; köztársasági elnök; média; stb.) érdekük a nép bután tartása. Eddig jó, amíg nem kérdeznek és nem keresnek összefüggéseket. Na ezzel ezt kívánják elérni. 🙂 Hol is van a jó kis Frei Dosszié ma már!!!!

  43. kac-kac Says:

    Marha unalmas már ez a rinyálás a VV miatt… Nem kell vele foglalkozni és kész. Ha interneten szembe jön egy ilyen témájú cikk nem kell rákattintani, ilyen egyszerű. Ha facebookon VV-s megosztásokkal találkozik az azt jelenti, hogy barátai a műsort nézik. Miért nem kérdezi meg őket, hogy miért néznek ilyen népbutító műsorokat? Sőt, miért barátkozik ilyen alávaló emberekkel akik ezt merik nézni? Érdekes nekem nem kell hallgatnom a VV-s sztorikat se az iskolában, se a facebook falamon.
    Azért ilyen a VV amilyen, mert ha totál normális embereket tennének be azt a kutya nem nézné… Igen kis számú csoport számára lenne érdekes ha a TV-ben a villalakók reggeli imáját, majd társalgásukat mutatnák mondjuk a természetvédelem fontosságáról. A mostani formájára pedig van igény. Nyilván nem az atomfizikusok részéről elsősorban.

  44. Fruzsi Says:

    Lehet, az én ismerőseim szuperzsenik, de egy darab ilyen trágyával nem találkoztam a facebookomon, mióta megy. Mindenesetre minden szavával egyetértek, hiszen , aki Goethe Mester szavait idézi, annak a művészet bizonyára nem idegen. “Az embert nem a születés, a földi rang avatja előkelővé, hanem a szellem és a jellem.”

  45. Olasz Sándor Says:

    Teljesen egyetértek.

  46. Tyotyinka Says:

    Mint a legtöbben, én is egyetértek Mártonnal!
    Nem nézem a műsort, egy évadot se néztem. A környezetemben szinte mindenki azt mondja, hogy nem nézi. Ezek ellenére lassan már minden villalakóról egyre többet tudunk, ugyanis legalább 5 másik csatornán a bemutatókban ezt látjuk. Szebbnél szebb jelenetek bemutatásával próbálják meg befolyásolni az embereket, hogy nézzék ezt az alja műsort. Ki nézi? A kölkök! Az agyatlanok! A tinik, akiknek abszolút nem kéne. Nem tudom, hogy megy a kiesés, de ha sms-ben kell szavazni, kíváncsi lennék, hányan szavaznak. Normális ember ilyen szánalmas műsort nem néz.

  47. rrr Says:

    Kedves Levélíró!

    Feltételezem, hogy nem fogod olvasni a bejegyzésemet, így hát mindenkinek küldöm, aki osztja a véleményedet, mégpedig egy az egyben, pontosan ugyanezt.
    Először is szögezzük le: gyűlölöm, ki nem állhatom és felesleges találom az ilyen és efféle kezdeményezéseket, bármelyik csatornáról vagy műsorrol legyen szó, ámde… és itt a “de”-n van a hangsúly. Nem kötelező nézni! Senki se kérte, hogy te nézd, sőt azt se kérte senki sem, hogy hallgasd az általad ledegradált osztálytársaid beszélgetéseit, mert felteszem, aki így beszél az osztálytársairól, annak nem ez a köre, és nem az ilyen emberek a barátaik.
    Nem ítélhetünk el senkit se olyanért, amit mi nem szeretünk. Az írásodból továbbá a beszűkült látásmód azonnal érezhető, ami vagy fiatal korod ellenére (középiskolás), vagy humán érdeklődési körödhöz köthető, ugyanis ez utóbbi azonnal leszűrhető a leveledből. Kissé próbálj meg továbbnézni a te érdeklődési körödön, és azon, hogy csak a te általad elfogadott szórakozási formák a “jók”.
    Más: a csatorna természetesen azt a műsort fogja nyomni, amiből pénze van. Amiből a tulajdonosnak pénze van, abból van az alkalmazottnak, és tudom, ezt még nehéz megérteni mostanság, így érettségi közeledtével, de mjad, ha te fogsz keresni, és ne adj’ Isten, a TV-nél fogsz dolgozni, akkor nem fogod megkérdőjelezni, hogy mit csinálj, és, hogy miért, ha szép számot írnak a bankszámládra minden tárgyhóban.
    Ismét hangsúlyoznám zárszóként: gyűlölöm az ilyen műsorokat, és ódzkodom bármiféle közösködéstől még csak a fogalmával is, mégis úgy hiszem, hogy a csatornának meg vannak az érdekei, a nézőknek pedig a mindeféle joga a szórakozáshoz.

    Üdv,
    Ártí

  48. Nemvalo Vilag Says:

    Az a baj, hogy komolyan veszitek. Nem, ez nem a való világ, ezeken a hülyéken meg max nevetni kell. A Star Wars kapcsán se háborog senki, hogy hóhóóóóó, mi az hogy a lézersugár így látszik és megáll a fénykard végén?

  49. Eszter Says:

    Nem nézem,mert magasan hiányzik belőle a kultúra,viszont annál trágárabb az egész állítólagos műsör.Ennél jobban lesüllyedni,már valóságos művészet.

  50. Matus Barbara Says:

    Teljesen egyetértek, engem már a reklámok is kikészítenek… én is kérem a műsör levételét!

  51. VV fan tinilány Says:

    Pont az ilyen emberek miatt fogom elkezdeni nézni a műsort. Sajnállak! Szegényes lehet az életed. Példálózz továbbra is Puskin “kötelezőtananyagvoltagimiben” Anyeginéből és maradj továbbra is mindenkinél okosabb és műveltebb! 🙂 Szerintem el kéne gondolkoznod. TE, mint önjelölt zseni (!!!) nyilvánvalóan nem nézed a műsort, de az zavar, hogy emberek erről beszélnek és az újságok címlapján is ez van. Erre csak annyit mondanék, hogy háháháhhááh és ha ebből nem vált nyilvánvalóvá a véleményem, akkor valószínűleg most az gondolod, VV-fanatikus tinilány vagyok. 🙂
    Kliséééé vagy, és unalmas.

    • Józsi A Csöves Says:

      Szépen kifejtetted!! De ezt mond el az összes kis manipulálható, unatkozó, saját személyiségében ki nem fejlődött fiatalnak!! Ezért korcsosul el a Magyar népünk, mert szándékosan ezekkel az értéktelen fosokkal árasztanak el minket! Választhatunk a rossz, vagy a még rosszabb közt! Saját akaratból az kapcsol el aki már megtanulta a fontos emberi értékeket, viszont így egyre kevesebbeknek sikerül majd ezt!

  52. tigris Says:

    Nem értem. Senkinek sem szorítanak a fejéhez puskát, hogy azt nézze, amit néz. Ezer alternatíva van: tévéfüggőknek más csatornák, filmrajongóknak a saját kedvenc régi és friss filmek, a bambulóknak a YouTube, de mondhatnám a könyvolvasást, a barátokkal beszélgetést, játékot (tudja-e még valaki, mi a társasjáték?), barátokkal lógást, szerelemmel időtöltést, sportolást, hasznos hobbit vagy netán saját tudás bővítését mondjuk tanulással. Sajnálom, hogy a cikkíró olyan tehetetlen, hogy könnyebb neki egy műsor betiltását követelni, mint felállni és kikapcsolni a tévét. Sajnálom, hogy valaki ennyire nem ura saját akaratának, hogy csak akkor tud leszakadni valamiről, – amit annak ellenére köteles elviselni, hogy közben utálja -, ha fizikailag megszüntetik azt, amit képtelen elviselni. Mindig könnyebb másnak megmondani, mit csináljon, mint a saját segged felemelni és tenni valamit annak érdekében, hogy te magad jobban érezd.
    Miért mástól követelsz valamit, amikor van saját akaratod, hogy azt tedd, ami neked jó? Szidsz egy olyan műsort, aminek se mondanivalója, se értékeket nem közvetít. Szemrágógumi. Miért keresel, követelsz értékeket ott, ahol mindenki tudja, hogy nincsenek, pláne ingyen, úgy hogy a legkevésbé sem kell megerőltetned magad. Igen, lelkierő kell ahhoz, hogy végignézz egy jó filmet, lefuss 30km-t vagy szembenézz mondjuk a párkapcsolatod problémáival vagy a barátod gondjával. Igen, jóval egyszerűbb leülni a VV elé és bambulni, sokan, élnek is vele, mert nem akarják magukat komolyabb, megerőltetőbb dologba vetni. Ha jól sejtem, te sem az élet értelmét keresed benne, vagy morális útmutatást. Akkor meg minek szidod? Kapcsold ki, át, vagy bármi. Ez a levél kb. olyan, mintha a TV-dnek írtál volna levelet, hogy kapcsolja már ki magát, mert nem bírod nézni, ami benne van, de te képtelen vagy felállni előle. Szánalmas, hogy valakiben ekkora hév van, szidni valamit, amit minimális energia befektetéssel ki is lehetne kerülni… Vagy csak azért csinálod, mert végre lehet okolni a világ megromlásáért? Van benned akarat és mersz mást nézni?

    • Barabás Péterné Says:

      Az a baj, kedves Tigris, hogy a fiatal lányokat behálózza, a szülők nem tudják tiltani a nézését, és az iskolában meg folyik a harc, ki hasonlít jobban arra a valakire aki épp valami “fenomenális dolgot” tett.Akár mit is mond, kedves Tigris, ez a műsor maga fertő és nem építi sem az országot, sem a fiatalokat.Tudvalevő, hogy a média uralja az emberek elméjét, (már akiét), idejét és pénzét.Erről szól az egész.Na mármost, egy ilyen gusztustalan műsor semmi jót nem tanít a jövő nemzedékének. Tudom miről beszélek, tini unokáink vannak és látom milyen nehéz nekik megmaradni az anyjuk nevelési moráljuk mellett.
      Tisztelettel Bné

    • Józsi A Csöves Says:

      zépen kifejtetted!! De ezt mond el az összes kis manipulálható, unatkozó, saját személyiségében ki nem fejlődött fiatalnak!! Ezért korcsosul el a Magyar népünk, mert szándékosan ezekkel az értéktelen fosokkal árasztanak el minket! Választhatunk a rossz, vagy a még rosszabb közt! Saját akaratból az kapcsol el aki már megtanulta a fontos emberi értékeket, viszont így egyre kevesebbeknek sikerül majd ezt!

  53. Miklós Pintér Says:

    Kedves posztiro,

    Termeszetesen egyetertek veled.
    De.
    Ezzel a levellel pontosan az ellenkezojet fogod elerni.
    Egy olyan mufalyban ahol a nezettseg/hallgatottsag mindenek feletti, konkretan egyeduli meroszama a sikernek, ez a level (ha eljut a cimzettig) akkor a ceges meeting gyongye lesz, buszken olvassak majd fel.

    Javasolt “szakirodalom” Howard Stern: Intim reszek.

  54. duplazé Says:

    Látja Márton úr milyen lavinát inditott el, itt?! Ne hallgasson a rosszakaroira, maga egy páratlanul tehetséges és zseniális fiatalember, aki példanként szolgálhat minden 20 évét be nem töltött személy számára. Szomorú, hogy a korosztálya csak a TV-t és a discot ismeri. Az én időmben még a könyvtárbajárás volt a dívat a televizió bámulása helyet, illetve, ha közösségi életre vágytunk akkor disco helyet egy hangulatos kis kávéházba mentünk beszélgetni, ahol igényes halk jazz zene szólt, nem pedig igénytelen gépzene Sajnos sokat változott avilág, de amig vannak magához hasonló fiatalemberek, addig van jövő!.

  55. Free Says:

    Kedves Mészáros Úr és egyéb Idegenek,

    Mint a különböző médiumokban dolgozó szakmai “elit” ezt megtanulhatta “…a szar finom”….és még a negatív reklám is reklám, ahogy ez is, minél népszerűbb lesz.

    Tényleges dolog, hogy sokat romlott a színvonal a Való Világok történetében. Bevallom őszintén az első részt még majdnem hogy rendszeresen néztem, ahogy viszont halad előre a széria egyre kevésbé érdekelt. Jelenlegiből 2 összefoglalót láttam, már csak azért, mert kíváncsi voltam miről is beszélnek mások, illetve nem alkotok olyanról véleményt, amit nem ismerek. Többre nem futotta az erőmből és nincs is rá igényem, így nem nagyon foglalkozom vele.

    Lényegében egyet kell értenem az eszmefuttatással. Nap mint nap meg tudok lepődni az emberek primitívségén és szerintem nem mutat többet ez a műsor sem, mint a felnövekvő ifjúság igényeit, stílusát, “kultúráját”. Nem eltekintve attól, hogy a kereskedelmi csatornáknak is van társadalmi felelőssége és nem mindenkinek van erre igénye.

    Az emberek többsége primitív és birka, különben nem lennének háborúk, politikusok, diktatúra vagy ilyen “élvezhető” műsor.

    VISZONT, elsődleges felelőssége még sem az említett kereskedelmi csatornának van. Itt jön be a következetes nevelés a gyermekeinknél, mert amilyen neveltetést kapnak, olyan emberek lesznek (többnyire). Ne legyen normális dolog az, hogy különböző gyorséttermekben zabálunk, a gyereknek TV-t és számítógépet adunk a szobájába, hogy azon szocializálódjon, ahelyett, hogy a családjával lenne, ne azt lássa a gyerek, hogy a 126. plazma TV -ért áll sorba az apuka a nyitási kedvezmény miatt, amit a 147. hitelből vesz, de amúgy mindig azon panaszkodik, hogy erre meg arra nincs pénz…stb.

    Akár lehetne ezt sarkítani arra is, aki a cunamival nem törődve még be akarja fejezni a határidős munkáit, a cégek élete a katasztrófa ellenére sem áll le, de itthon leesik 2 centi hó, már az emberek fele nem akar dolgozni.

    Másszóval érdemes lenne önvizsgálatot tartani néhány embernek, mert mindig az lesz felkapott, amire igény van, hiszen ha nem lenne nézettsége, akkor nem is sugároznák.

    Üdv.

  56. Klau Says:

    Én személy szerint egyetértek. Nem mindegy, hogy valaki mit néz, hall…mert azt szívja magába, avval “eteti” a lelkét, az agyát. Mint ahogy az étellel a testünket tápláljuk, és ugye azt mondják, hogy :”Az vagy, amit megeszel” Milyen igaz! És ez nem csak a testünkre vonatkozik! Hiába állítja azt valaki, hogy ő nézi, de nincs rá hatással…maximum nem veszi észre. Mondhatja valaki, hogy szerinte nincs gravitáció, attól még hat rá, és ha leugrik a negyedikről, akkor bizony le is zuhan 🙂 Vannak dolgok, amikben nem kell hinni ahhoz, hogy működjenek. Azt meg úgyis tudja mindenki, hogy a média milyen hatással van az emberekre…
    Sajnos a mai világban egyre ritkábban kap egy gyerek jó nevelést ( gondolom, ebbe majd valaki beleköt, hogy mi a jó :D, de sebaj ), és azt néz a gyerek, amit akar. Nem csak a VV-t sorolom ide, hanem ahogy valaki már említette, a különböző mesecsatornákat is, amiken olyan mesék mennek, ami nekem a no comment kategória. Örültem, amikor 2 napja a postán hallottam egy 3-4 éves kislányt “Vuk”-ot énekelni :)))

  57. Klau Says:

    Ja, és még valami! Ne foglalkozz avval, hogy sokan kiforgatják a szavaidat 🙂 Ha más lenne a véleményed, egyesek szerint nem lennél ennyire beszűkült, akkor az lenne a baj…engem már nem zavar, ha azt mondják, hogy burokban élek! Manapság a szabadság és nyitottság szót nem jól értelmezik az emberek…
    Az egyik 8 éves tanítványom, akit korrepetálok, Lalipop-ot énekelt ( tőle hallottam először ), szerinte menő az Éjjel-nappal Budapest és hadd ne mondjam, hogy hogyan viselkedik pl. az édesanyjával… Nekem este 8-kor takarodó volt ennyi idősen, de amúgy sem nézhettem volna, na meg nem is ilyen műsorok mentek fő műsoridőben…

  58. tucsok Says:

    Mindenkinek lehet velemenye,de ahogyan itt nehanyan hozzaszolnak az undorito..a negativ kritikat is lehet kulturaltan megfogalmazni..

    En nem nezem a VV-t,de nem itelem el azokat akik kovetik a musor esemenyeit.Teny:minden tele van vele….megoldas:atlapozom,elkapcsolom ,ha nem erdekel,nem foglalkozom vele es kesz…

    Beszelhetnek rola,nezhetik a videokat,mert en teszem a kis dolgom tovabb,anelkul hogy felbosszantanam magam feleslegesen…Nem beszelve arrol,hogy az aki mast akar lebeszelni,rabeszelni arra,hogy valamit tegyen vagy ne tegyen,vagy gyokeresen valtoztassa meg dolgokrol a velemenyet az felesleges idopazarlas….

    Tulajdonkeppen sajat magadtol veszed el az idot….Azt az idot amit egyebkent azzal toltenel amit szeretsz…
    Minden ember mas,mindenkinek mas az izlese,torodj bele..A tv csatornanal emberek dolgoznak,akik penzbol elnek,az o erdekuk ,hogy minel tobben nezzek,penz legyen belole…Ha erre a musorra van kereslet csinalnak meg 100at..
    Sajnos vagy nem sajnos sokan nezik….

    A szulok dolgarol annyit: a mai tinikkel,kamaszokkal a musor nelkul is van eleg gond es legtobbszor nem a tvbol tanuljak a rosszat…

    A levelrol: ugyes fogalmazas,gyenge probalkozas…

  59. Norbi Says:

    Egyet értek veled barátom és remélem, hogy nem a saját népszerűséged miatt osztottad meg velünk nyílt leveled.
    Én egy 22 éves egyetemista vagyok, nem tagadom nézem és csak röhögni tudok ezeken az idiótákon. Viszont az engem is aggodalommal tölt el, hogy bárki megnézheti ezt a szennyet. Itt egyértelműen a fiatalokra gondolok akik befolyásolhatók és példa értékűnek tekintik az e fajta műsort. (10- 18 éves korosztály)
    Ez egyértelműen nép butítás, bárki is mondja hogy a nézettségre törekszik az RTL…(a nézettséget sokkal értelmesebb műsorokból is meg lehet szerezni lásd: tehetségkutató, vagy vetélkedő, stb.)
    Egy olyan modern elgépiesedett generáció felnevelését teszik még lehetetlenebbé azért, hogy egy nemzet manipulálható legyen a későbbiekben.
    Ez megy a háttérben már évek óta és még fizetünk is érte nem abszurd egy kicsit??
    Én ettől hányok, hogy teljesen irányítás alatt van a média, hogy a politikusaink azt tegyenek velünk, amit csak szeretnének, ami most is megy…nem akarok politizálni csak mindennek meg van a miértje.
    Nem vagyunk buta nemzet, csak fel kellene már ébredni ahogy, Márton és a hozzá hasonlók is teszik és nem beállni a sorba.
    + nem azon kell veszekedni ki nézi ki nem, mert ez teljesen mindegy, mindenkinek szíve joga… hanem nem engedni nézni olyanoknak, akinek ez nem való! Ezzel a mai szülőkre célzok, hogy többet foglalkozzanak a gyerekeikkel és ne csak a TV , számítógép előtt hagyni őket nap mint nap.
    Köszöntem.

  60. Szilágyi György Says:

    Kedves Márton!
    Fiatal kora ellenére nagyon kiforrott és önálló véleménnyel rendelkezik, amit én nagyon nagyra értékelek, s az, hogy ennek nyilvánosan hangot is ad, dícséretes dolog. Számomra szimpatikus az elszántsága, és az, hogy bátran ki meri mondani a véleményét olyan témában, amivel meg fogja osztani a saját közösségét is! Bátor dolog! A világ az ilyen emberektől lesz sokkal jobb hely, mint önt, és higgye el, igenis számít a kimondott, a leírt szó!
    Ha csak egy ember életét segít megváltoztatni, már megérte!
    Üdvözlettel : Szilágyi György

  61. Szabó Zoltán Says:

    Tisztelt Márton ! Azt is szorgalmazni lehetne,hogy a levélben említett “rendkívül értelmes” műsorokat,( éjjel-nappal-való-világ) ami valóban nem szól másról mint az ,hogy ki kivel tud lefeküdni, ostoba műveletlen tuskó emberek “mindennapjait mutatja be”. Szóval ezeknek a műsoroknak a vetítését kezdjék el 23°°-tól,aztán akit annyira érdekel éjszakázzon.Másnap nem biztos ,hogy lesz kedve ereje az elmúlt napi f……ról beszélni.

  62. GYÖRGY Says:

    IGY VAN SZOMORU HOGY EZEK MENNEK OTT BENT AKI MINT ÉN 3 SZOR JELENTKEZTEM NEM JUTOTAM BE TUTI RENDET TETTEM VOLNA OTT BENT RÁM FÉRT VOLNA BEJUSSAK DE MÉDIÁBA KURVÁK KELLENEK ÉS BUZIK ERRŐL SZÓL SAJNOS HÁNYOK ILYEN FÉREG VV6 ÉLETBE NEM VOLT AURÉLIO SIR MINT EGY BUZI TUTÁK HOVÁ MENNEK MIRE SZÁMOLHATNAK .FUJJJ

  63. egyszerű vagyok én... Says:

    Én letiltottam a gyereket a tv-ről…nem akarom hogy ilyen szennyen nőljön fel….a következő a tv kidobása lesz….gondoltam szólok…:))azóta rengeteg közös programunk van…csókolom…:))

  64. Kata Says:

    Idézet az Index cikkből:

    “Az esztergomi szakközépben a 9/B-ben a 28 diák közül 24 bukott, 23-an háromnál több tárgyból. Az igazgató azt mondja: máshol sem jobb a helyzet.”

    Mert ezt akarja a rendszer….

  65. Dzsugán Jánosné Says:

    Felháborító,hogy ilyen szennyet adnak le műsoridőben,és ezt tanulják a gyerekeink.A trágárságot,a bűnőzést,az erkölcstelenséget.Szégyelljék magukat.Ennél már az is jobb lenne,ha ez a csatorna nem létezne.

  66. Bernadett Says:

    Kedves Márton! Mindent nézz meg több oldalról is. Nagyon meleg szívvel ajánlom ezt a cikket Neked: http://vilagkep.net/kozelet/vallo-vilag/
    Emellett valóban nem kell nézni, mint ahogy drogozni sem kell, ha elmész egy drogos mellett az utcán. Ölni sem kell, hiába ontja a média a háborúk képeit. és hogy mindenhonnan ez ömlik? Érdekes. Én nézem, és a napi x percen kívül nem hallok róla. Talán azért, mert azokat a fórumokat, amelyeken zajlik a VV6 utáni vízhang és a VV6 hullámain próbál fennmaradni, nos azt már én sem nézem, nem hallom, nem hallgatom és nem is veszem már észre. Szélesebb látókört és több nézőpontot kívánok!
    Üdv: Bernadett

  67. Meszaros Peter Says:

    Kedves nevrokon!Ha bontani kell a villát,szólj es jövök segíteni szó nélkül!Jól megmondtad…csak kár,hogy ebben a győzike imádó bürokrata szenny országban…süket fülekre találsz!Csak értelmes ember olvassa es veszi fel leveledet…ami mellesleg csillagos 5-ös!

  68. B. E. Says:

    Nálunk nincs bekapcsolva a tévé. egyébként előfizetésem sincs, mert nincs rá igény. A “hét” ingyen csatornából kettő darabot lehet fogni a beszerzett eszközökkel, de annyira ez sem érdekel, hogy szakembert hívjak hozzá, elég az. A való világ egyetlen adását sem láttam még, és a facebookon sem láttam több hírt róla, ezen a levélen kívül. A szereplőket nem ismerem, és az rtl székházból sincs ismerősöm, így még kevesebbet tudok a Való Világról. Az egyetemen pedig jobb dolgom van, mint hogy ez iránt érdeklődjek. Egyébként, ha valaki valami olyanról beszél, ami engem nem érdekel, akkor szólok. Lehet, hogy nem fognak kedvelni ezért, de én legalább jól érzem magam.
    Na, de mivel engem valóban nem érdekel a Való Világ nem írok ilyen szenzációs levelet, és nem indulok a tavaszi választásokon sem.
    Egyébként meggyőződésem, hogy az “átsikoljak” helytelen kifejezés. Viszont ezer más módja van annak, hogy értelmes szavakat használjak.

  69. Gábor Says:

    Csodálkozik, aki szarban turkál, hogy szaros lesz?!
    Először azt gondoltam nem javaslok, de mégis…
    Tv-t, számítógépet kitenni a kuka mellé.
    Kapát megfogni és irány a földek.
    Üdv egy boldogabb világban.
    Ja, hogy ott is piszkos lesz a kezed, meg izzadt a tenyered!?
    Ez van. Lehet választani.

  70. Emike Molnárné Says:

    Márton! Minden sorával egyetértek. Sajnos kár volt elindítani ezt a műsort,kár az adófizetők pénzét pazarolni rá. Bánatomra ez a mi pénzünk is .

  71. Anonymous Says:

    Véleményem szerint, ha elég támogatóval indítasz petíciót el lehet érni, hogy levegyék műsorról. Talán még hős is lehetsz, nem olyan mint Teczár Szilárd.

  72. Fülöp Atilla Csaba Says:

    Tökéletesen igazad van; a magam részéről már az első szériánál úgy éreztem, hogy beköszöntött az igénytelenség “csimborásszójának” korszaka kies kis hazánkban. Örülök, hogy a fiatalok között vannak tiszta látású emberek. Talán még így mégsem veszett el minden!

  73. István Solti Says:

    Tök egyetértek Veled, Márton! Elkeserítő, tragikus dolog, hogy ez a nézők egy részének az igényszintje. Mert igény az van rá, másképpen nem csinálnák ezeket a műsorokat. Néha a résztvevőknek is megéri, hiszen “műsorvezetőként” is alkalmaznak néhányat. Tök jó műsorvezető, bár amikor megkérdezték tőle, ki volt Napóleon, azt hitte, focista. A TV megcsúfolja önmagát. Én sem nézem egyiket sem, de nem tudom elszigetelni tőle magam, ugyanis még a vízcsapból is ez folyik. Továbblépek a felháborodásomban. Vannak a napnak olyan szakaszai, amikor a különböző TV csatornákon szinte CSAK valóság showkat – eltérő név, megegyező színvonal(talanság) – és TV shop-okat lehet látni. Folyik a fiatal generáció tervszerű lebutítása.

  74. Barabás Péterné Says:

    Nagyon örülök, hogy végre körforgásban megy ez a levél, és sokak mellé álltak. Borzalmas, rettenetes, fertelmes, tisztességtelen és “gyerekeket” behálózó mocsadék az egész műsor. Fiatal lányokat “ront” meg. Mi soha nem néztük, elég a reklám idején, bár akkor is egyből elkapcsoljuk. Hogyan engedheti meg magának a média,és a magyar kormány, hogy egy ilyen alpári, bűntől hemzsegő műsort adjon? Mit tanít a mai fiatalokkal? Szégyelljék magukat, de azok a fiatalok is, akik ezekben rész vesznek. Ez nem a pénzről szól, hanem arról, hogy ki tud bűnösebben megnyilvánulni a képernyők előtt, ki tud mocskosabban beszélni és viselkedni? Ez a magyar kultúra? NEM; VISSZAUTASÍTOM! Nem kell nekünk más országok után menni. A jó példákat miért nem tudják követni?

  75. Németh József Says:

    Üdvözletem!

    Én is szeretnék hozzászólni ehhez a levélhez.
    Nekem az a meglátásom,mint egy hétköznapi embernek,hogy ezek a műsorok semmi másról nem szólnak,mint nép butításról és figyelem elterelésről!Azért hogy az emberek ne lássák tisztán,hogy mi folyik a politikai életben és a médiában.Az már csak hab a tortán amint válaszolt Kolosi Péter a nyílt levélre,szépen minősítette magát a válaszával: “Kolosy Péter mondja:
    2014. február 17. – 17:18 | Válasz

    Kedves Márton!

    Sajnos nem tudok érdemben hozzászólni a leveléhez. Ellenben Ön egy nagyon helyes, csinos fiú, szívesen venném ha meglátogatna engem az RTL székházban, eltölthetnénk egy kellemes órát a kanapémon, és akkor megismerhetne engem, meg én is Önt. Jó mélyen.

    Üdv,
    Péter

    U.I.: Vazelint hozzon mindenképp!”

    Ezzel elmond mindent magáról és arról,hogy egy tanult ember milyen szánalmas tud lenni.Még egy óvodásnak is több esze van és még ő az igazgató.Ezért tart ott ez az ország ahol.Mert ilyen emberek vannak magas poziciókban.
    Sajnos bármennyire hihetetlen én nem nézem a VV-t és mégis látom nap mint nap,hogy mi folyik ott és nem nevetségesnek hanem siralmasnak és szánalmasnak tartom,hogy emberek mire képesek:Fejnek egy mű tehenet és lovagolják,magukat röhely tárgyává téve,ami nekem inkább szánalmas mint röhejes.Láttam még bent kerékpárokat csak azt nem értem az miért kell oda és mire használják azon a pár négyzetméteres zárt helyen?
    Egyben bizonyos vagyok:A rendezőnek és a forgató könyv írójának nagyon sürgősen orvosi segítségre lenne szüksége!
    A való életben lovakon lovagolnak az emberek és hús-vér teheneket fejnek és normális ember nem osztja meg a nemi életét fél világgal.
    Azt is sajnálatosnak tartom,hogy a mai fiataloknak ilyen SZEMÉT műsorokon kell felnőnie és ennek mintájára fogják élni az életüket majd.
    Számomra a Való Világ itt van kint és itt is élem az életem és nincs az a pénz amiért azt köz szemlére tenném a világ előtt egy tévé csatornán!!!!
    Nagyon sajnálom,hogy ilyen média és politika által kell felnőnie a mai nemzedéknek!!!!

  76. Dlite Says:

    Tisztelt Márton!
    Előre leszögezem, hogy nem nézek ilyet és a műsor minőségének megítélésével teljesen egyetértek önnel.
    Magával a nyílt levél megírásával már nem annyira, hisz 2014-et írunk, több száz TV csatorna közül válogathatunk, egyszerűen nem kell nézni. Én sem nézem. Mindenkinek a saját igénye és kulturális szintje határozza meg mit néz , mit nem.

  77. K.D. Says:

    Kedves Levéliro!
    Ha van RTL II-d, akkor van sok másik csatornád is. Ergo átnyomhatod a müsort. Ha a társaid erröl beszélnek, az az ö értelmiségi szintjüket jellemzi. Szerencsére az én barátaim sem nézik, igy ez nem is téma.
    Bulvárujságot nem veszek, a neten pedig megválogatom a cikkeket, hogy mit olvasok el.

  78. fanikj Says:

    “Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz.”

  79. Bakkara Says:

    Nyilvan nem fogja a Tv csatorna levenni a musorrol ezt a csodat. Nyilvan akaratlanul is belebotlunk unott untalan a musorok kozott az osszevagott figyelemfelkelto spotokba. De nekem is az a velemenyem, hogy a musor szinvonalat a bevalogatott szereplok adjak.
    Ez a musor regen azt feszegette, mit tud kihozni az emberekbol a bezartsag es az osszezartsag. A konfliktusok es feszultsegek lehetnek szorakoztatoak, zavarbaejtoek vagy akar tanulsagosak is. En meg emlekszem, mikor Oki az elso szeriaban felreszegen mesztelenul rohangalt, nem volt cimlaplatvany de jot derultunk rajta…
    Az is nyilvanvalo, hogy nem lenne ekkora nezettsege, ha 12 filozofust zarnank ossze tobb honapra, bar biztosan tobbet tanulnank belole, de azert valahol a kozeputat megiscsak a musor szerkesztoinek kellene megtalania.
    A media felelossegerol szamtalanszor hallott mar mindenki. En csak azt nem ertem, ha ennek a musornak tenyleg ekkora nezettsege, a fiatalok koreben ilyen velemenyformalo hatasa van, akkor miert nem hasznaljak azt csak erintolegesen a pozitiv gondolatok megerositesere, ertekek kozvetitesere…
    Nem vagyok TV-s, de azert biztos vagyok benne, hogy ezt nem csak egy Gorkij felolvaso esttel lehet elerni…

  80. legalja Says:

    Az emberiség lassan megérik rá hogy kipusztítsa önmagát 🙂

  81. Daniella Says:

    Sziasztok!
    Lenyűgöző! A levél tökéletesen kidolgozott, megtervezett, megszerkesztett klisé.
    Lerágott csont! Az előző 5 “villatársadalom” is ugyanígy borzolta a kedélyeket, nem mutatva mást mint a szélsőséges emberi viselkedést.
    Elsősorban a 18-26 éves korosztály hipokratait nem értem, mert biztos vagyok benne, hogy az ő életükben is volt/van/lesz szenny,mocsok,káromkodás,sex,mértéktelenipiálás. Csak éppen senki nem tűzte műsorra. Nem látják milliók ahogy fürdik,fetreng vakarja a fenekét.
    Talán féltékenység? Hogy ezt a színvonalat ők is képesek hozni? Vagy talán ennél jobbat? Akkor nosza hajrá próbálják ki magukat.
    Továbbá az idősebb korosztályt megértem,hogy ellenszenvvel fogadják ezeket a karaktereket, hiszen más generáció, más ritmus, más szokások.

    Külön szeretném feltenni a kérdést, hogy milyen villalakót fogadna el az itt bőszen irogató ellentábor? Jó tanuló,dolgozó,értelmiségi, rendszerető,absztinens,nem dohányzó,nyugodt,higgadtan érvelni tudó,választékos,kiegyensúlyozott?
    Kedves urak es hölgyek! Ezt a típust senki sem nézné mert jelen pillanatban a média szempontjaból unalmas. Bármennyire erény ha valaki a ti mércétekkel “normális”, az a szórakoztató műsorok számára felesleges.
    Ezen felül az ilyen típus soha nem fog jelentkezni egy ilyen “szenny” műsorba mert értelmiségi,rendszerető stb stb….

    Mindazonáltal egyetértek azzal, hogy ez a VV széria csak a szexualitásra van kiélezve, és ez számomra sem annyira szimpatikus.
    Én pont azért nézem, mert élvezem azt a káoszt, amit ezek a srácok pusztán megjelenésükkel, a képernyőn keresztül képesek okozni.
    A negatív reklám is reklám, de habzó szájjal ellenzéki itt mindenki. Paradox egy világ.
    Talán még furcsább ez a való világ, csak pár kamera kéne.

    Üdv mindenkinek
    Egy diplomás,nem dohányzó, ex sportoló, alkoholt mértekkel kedvelő, dolgozó, 24 éves lány.

  82. duff Says:

    Udv.Szerintem nem csak a musort kellene beszuntetni, hanem az egesz retek klubbot a tv2-vel egyutt.amen

  83. Balu Says:

    Tisztelt Márton!
    Mint a legelső hozzászólásom utolsó mondatában is írtam a levéllel elérted a célod, ahogy a Való Világ is! Annak viszont örülök, hogy a nem ide való kommentek aránya csökkent. Köszönet minden hozzászólónak! 🙂

  84. Turcsányi Tímea Says:

    Ajánlom a Hülyék paradicsoma című filmet, erről szól, egy olyan jövőt figuráz ki ahol a médiának köszönhetően elbutul az emberiség.Elgondolkodtató!Sajnos igaz.Bár én azt vélem,a leendő gyermekeink, testvéreink,, és minden fiatal ismerősünkkel foglalkozunk kicsit, megtanítjuk nekik mi az értékes és mi nem , akkor mi is tudunk ez ellen tenni.

  85. Dudli Says:

    Üdv! Teljes mértékig egyet értek a levél írójával! Hozzátenném, hogy nem kizárólag a VV építi le agyilag a fiatalokat, hanem a magyarországi Viva-n és Music TV-n látható esti szuper műsorok is.

  86. A Gabi Ka Says:

    Szerintem itt Magyarországon aki a médiába bekerül ismerjük be protekcióval mert szerintem nincs az az isten hogy ezeket a gyökereket valaki felvenné trendes állásba fő munkaidő…. ergó így támogatja az ország a munkanélkülieket 🙂 😀 na de most komolyan miért pont ezek a faszok néznek vissza a tévéből?? o.O és az a baj hogy nem a fiatalok nézik ezt végig mert ők még reálisan látják is talán azt, hogy ez fikció, hanem az alattuk lévő generáíciók 10-től felfele mert ők még nem tudják reálisan értékelni hogy mi a valóság mi a valótlan és azt látják hogy ezek az “emberek” konkrét semmit tevéssel élnek meg és bent vannak a tévébe kérdezem én mit vár a magyar ember ha ezt látja a tévébe és a gyerekektől mit várunk hogy elmenjenek dolgozni minek?? Hisz apunak anyunak a válasz a vv akárki se csinál semmit és még is megél majd én is elmegyek a Való világba és meg gazdagodok ez szerintem nem kicsit morál romboló műsor…. De ez csak az én véleményem . 🙂

  87. Orbán Viktor Says:

    Kedves Márton,

    Jelenleg nem tudok értemben tenni az önt levélírásra késztető problémával szemben, de ígérem, hogy a Paksi atomerőmű és az újraválasztásom problémája után rögtön elnémítom a kérdéses csatorna összes nemkívánatos műsorát!

    Őszinte híve,
    Orbán Viktor

  88. nvmd Says:

    Olyan jó lenne, ha ez a levél valaminek a kezdetét jelentené! Valami szellemi forradalom indulna értelmes fiatalok vezetésével. (Azért írok fiatalokat, mert az idősebbek talán a fent említetteket jól látják, és szörnyülködve fogadják. Sajnos azonban a diákéveikben járó emberkék az ilyen műsorokat veszik alapul a saját kis életükhöz. Ezért lenne nagy dolog, ha egy ilyen mozgalmat mégis fiatalok indítanának.) Ami most árad a médiából ( a levélben említett műsorokra gondolok elsősorban), az borzalmas!!!! Felnőtt, értelmes emberek valószínűleg tudják, hogy nem ez a normális élet, nem ez a “való világ”, de a naivabb emberek és a gyerekek azt hiszik, hogy így kell/kellene élni. Most, amikor mindenki panaszkodik, hogy milyen szörnyű, erkölcstelen világban élünk, tele gyilkossággal és erőszakkal, akkor talán pont nem ilyen műsorokkal kellene “bombázni” a jelen- és a jövő generációját!!!Hova fogunk még süllyedni??????Ne várjuk el, hogy a mai fiatalok normális értékrenddel bírjanak, ha közben meg ilyen baromságokat adunk példaként!!!! Azért annak nagyon örülök, hogy ezt nem csak én gondolom így!!!Kezdtem már néha öregnek és maradinak érezni magam….

  89. György Says:

  90. Balogh Zoltàn Says:

    VV èrzèketlen lettem. Màr nem bosszant, nem làzít. Màr úgy siklok àt a cikkeken, megosztàsokon mint ha ott sem lennènek. Egy külön VVilàgban èlnek ezek a celeb izèk, ès ezt a vilàgot az ostobasàg búràja fedi le, mely szinte feltörhetetlen ès egyszerû gondolkodó mivoltom miatt örökre kívülàllókènt gondolok a bùra alatt èlõkre.

  91. Tumbàsz Kata Says:

    Roppant egyszerűen megoldható a probléma, nem kell nézni. 8 éve nincs tévém és nem is érzem hiányát és a gyerekek sem.
    Való világról pedig eddig még senki nem akart beszélgetni velem. Ha nem lenne rá igény az Rtl sem adná a műsort.

  92. Szeidler Csaba Says:

    Kedves Márton!
    A véleményeddel nagy vonalakban egyetértek, de az egésszel folalkozni nincs értelme ennyit sem.
    Kereslet-kínálat. Amíg nézik a Vv-t lesz. A tv-t el kell kapcsolni, a barátokat megkérni, hogy ne terheljenek bennünket értelmetlen dolgokkal. Ha ezt mindenki megteszi, akkor kialakul az a nézőszám, akit tényleg érdekel. Ha ez elég az Rtl-nek jó, ha nem úgy is jó. Attól aggódni, hogy a fiatalokat félreneveli megint csak felesleges. A gyerekeket a szülőknek kell nevelni, hogy tudjanak dönteni a saját ízlésükről, sorsukról, értékrendjükről. Ha ez nem sikerül jól az nem a tv adók hibája!
    ”Ha a kacsa nem tud úszni nem a víz a hülye.”s

  93. Nagy Ildi Says:

    Márton minden elismerésem végre egy értelmes fiatalember akinek vannak értékei. Az RTL musora nézhetetlen katasztrofálisnak is mondhatom nemlehet munka után kikapcsolodni ez már régen nemrolunk szol. Sok sikert sokra viszed ha így folytatod.:)

  94. Béresi Sherryke Anikó Says:

    Teljesen egyetértek a blog írójával és a hozzászólókkal !!!!
    Ezzel és hasonló undorító műsorokkal van tele a média !!!
    Egy teljes agymosást csinálnak az embereknél, ezekkel elterelni mindenkit egy normális élettől !!!!!!

  95. Horváth Natália Says:

    Beteg, exhibicionista véglények hánytató parádéja. Ennél lejjebb már nemigen van. Vagy csak naiv vagyok?

  96. Nagy Mária Says:

    Olyan a VV. mint egy kupleráj. Nem tudom Igazgató úr mit tenne ha az Ön gyermeke is olyan lenne mint azok a fiúk-lányok akik eben a csodálatos műsorban részt vesznek? Vagy Ön az ilyet élvezi kedveli? Egyszóval csapni való a műsoruk!

  97. Josuha Says:

    Nekem itthon van kb 80 TV csatornám TV2-őt, RTL, RTL II-ő szándákosan nincs programozva 🙂 Ha hirekre vagyok kiváncsi ott a CNN. Rengeteg olyan csatorna van ahol minőségi adások vannak. Amúgy meg a TV-nézés egyenes út a szellemi leépüléshez, inkább utazok, vagy kirándulok, vagy szexelek többet ér 🙂

  98. Akelka Says:

    Igaza lenne a levélírónak? Nehezen hihető. Inkább arról panaszkodik, hogy képtelen nem odafigyelni másokra akik hülyeségekről beszélnek (zene a fülesbe és máris nem hallom). Képtelen megválogatni interneten milyen oldalakat látogat, vagy milyen ismerősöket igazol vissza. Innentől nem a műsort kéne szidni, mivel mindez az ő hibája. Részemről nem nézem és érdekes nem is hallok róla semmit sem. Az pedig nem érdekel mennyire butítják az embereket, vagy mennyire rontják meg a következő nemzedéket. Ez már nevelés kérdése. Megjegyezném a televíziót nem kell bekapcsolni ha nem akarod és másokat sem kell követni ha nem akarod. Ha ilyen okos itt mindenki akkor gondolkodjon el azon amit írtam…

  99. Oakley Maria Says:

    Nem nezem a Valo Vilagot, RTL-t sem. Tv-t is csak a gyerek, neha… Nem tudom mi mehet ebben a musorban, de a mellekelt foto alapjan nem feltetelezek magas szinvonalat.

    Egyet kell ertenem az elottem szolohoz, mast nem tudunk tenni mint hogy elhataroljuk magunkat az ilyen fajta butasagoktol igy nem hat rombolo hatassal rank, sem csaladunkra.

    Nem kotelezo elfogadni a media manipulativ hazugsagait. A dontes invidualis minden esetben!

  100. Halvány Géza Says:

    Kedves Mészáros Márton!

    “Magamat – a saját értékeim kihangsúlyozása, vagy esetleges túlértékelése nélkül – az átlaghoz képest értelmes, érdeklődő és a világra nyitott fiatalnak tartom,…”

    Látja, ez itt a probléma.

    Egyébiránt felhívnám a figyelmét arra, hogy Enstein szerint két valóban végtelen dolog létezik: a világegyetem és az emberi butaság. Mondjuk az előbbiben ő sem volt igazán biztos.

    Tisztelettel

    Halvány Géza

  101. lonci Says:

    Nagyon régóta nem nézzük az RTL egyik műsorát sem,csapnivaló a műsorpolitikájuk.

  102. Szentesi Kálmán Says:

    Az író egyetlen téves alapvetésből vezeti le a következtetéseit, amelyek ezáltal szükségszerűen szintén tévesek lesznek:
    “miért gondolják, hogy a lakosság viszonylag elenyésző százalékán kívül Magyarországot ez a szenny érdekli?”

    Viszonylag elenyésző százaléka? Próbálhatjuk magunk elől elkendőzni a szomorú igazságot és töretlenül hinni abban, hogy Magyarország lakosságának zöme az íróhoz hasonló igényes szórakoztatásra vágyik, és csupán egy ármányos tévécsatorna próbál erőnek erejével “butítani” minket, csakhogy ez kurvára nem igaz. Ha igaz lenne, a probléma magától eliminálódna, illetve eliminálódott volna már a legelső szériát követően, ugyanis az RTL Klub egy kereskedelmi csatorna, nem közszolgálati. Nem célja és feladata lakosságot nevelni és szokásokat formálni, vezetőin egyetlen mindent felülíró kényszer van tulajdonosi oldalról: profitot termelni. Ha egy műsort nem néznek, azt leveszik; akár a széria közepén.
    Kolosi Péternek nyílt levelet írni tehát abszolút kapufa, ő azt teszi, amire szerződött, és ha a nép, az istenadta, szennyet akar nézni, akkor ő szennyet ad neki. Légy egészen nyugodt, kedves Márton, hogy egy seregnyi olyan szakember gyűjti és értékeli a nézettségi adatokat, valamint a közösségi média visszhangjait, akiknek jó ideje ez a munkája, és ha valami olyasmit látsz a képernyőn, ami a te értékrendedtől kardinálisan eltér, annak egyetlen oka van: többen szeretik és akarják, mint ahányan nem. (Igen, a százezer légy nem tévedhet esete.) Helyesebb lenne tehát a drága lakosságnak nyílt levelet írni, hogy mert ekkora igénytelen állatok. De annak meg annyi haszna lenne, mintha az időjárásnak írnál levelet, hogy miért esik tavasszal, miközben te a napos időt szereted.

    A levél másik részéhez: ezt lehet, hogy nehéz lesz feldolgoznod, de ha a Való Világ valóban ennyire begyűrűzik az elefántcsonttornyodba, mint írod, az nem a műsor hibája, hanem a tiéd. Oké, valójában a környezetedé, de a környezetedet meg javarészt te választod, nem?
    Az nem létezik, hogy az osztálytársak közül ne legyen legalább kettő-három, aki NEM nézi a műsort és másról is hajlandó beszélni, mint a villa életéről. És a saját példámból tudom, hogy igenis fel lehet úgy menni a Facebookra is, hogy nem ezzel szembesülsz, mert ez meg az ottani ismerőseiden múlik, hogy miről írnak és mit osztanak meg. Ha ez a téma a Való Világ, akkor az ismerőseiddel van a hiba – és ezáltal végső soron veled.
    Én például már december óta újra tartósan Magyarországon élek, és egészen máig nem tudtam róla(!), hogy a Való Világ újra műsoron van. Pedig nem egy barlangban élek, ahová hetente egyszer katapulttal lövik be az élelmiszer-fejadagot. A baráti köröm kiterjedt és színes, és a Facebookon is legalább kétnaponta megfordulok. Csak éppen olyan (bocs, nagy szó lesz) “minőségi” emberanyaggal veszem körbe magam, amilyen az én értelmi igényszintemnek megfelel. Ennyi a titok.
    Ha túl sok a Való Világ a Facebookodon, kezdd el törölgetni az imerősöket, ha az osztálytársaid ezzel fárasztanak, keress olyanokat, akik nem.
    A lakosságot meg úgysem fogod tudni megváltoztatni, ezek vagyunk mi, ez Magyarország 2014-ben.

    • Katai Zsolt Says:

      Nagyon jól írtad Kálmán! Megértem Mártont, de javasolnam fogadja meg a fentieket. Olyanokkal vedd körül magad, akik támogatnak és “felhúznak”.
      Egy társadalom megváltoztatása nem kis feladat, de “kicsiben” kezdődik: veled, az egyénnel, és a családdal a társadalom építő blokkjával, amit előbb-utóbb Te is létrehozol jövőbeli pároddal. És onnan terjed kifele.

    • László Says:

      Kedves Kálmán! Fogadd el más véleményét, attól függetlenül hogy egyet értesz e vele, vagy sem.

      • Szentesi Kálmán Says:

        Mindig törekszem rá, László. De a “viszonylag elenyészően kevesen nézik a műsort” nem vélemény, hanem kinyilatkoztatás, ráadásul alapvetően téves, ezt ezért éreztem szükségesnek korrigálni. A levél másik részével kapcsolatban csak tanácsot szerettem volna adni; igenis lehet minimalizálni a hasonló tévéműsorok hatását a saját életünkre (bár elismerem, hogy abban az életkorban, amelyben Márton lehet és amelyben az alkalmazkodás még sokkal fontosabb és kényesebb egyensúlyt igénylő feladat, mint felnőttkorban, ezt nehezebb lehet megtenni).

    • golyafiok Says:

      Most elnézést már, de a szövegben szerepel, hogy az osztálytársai hogyan viszonyulnak a dologhoz, ebből Önök levonhatták volna a zseniális következtetést, hogy középiskolás, tehát gyerek. Kamaszgyerek, aki ennek ellenére veszi a bátorságot, hogy nyílt levelet írjon, és teszi ezt úgy, hogy a fenti okoskodásban szereplő “kurva” szót nem használja még rendeltetésszerűen sem, nemhogy kötőszónak. Ahelyett, hogy magas lóról kiokítanák, inkább meggondolhatnák, hogy az ember a környezetét bizony nem teljesen maga választja, főleg nem az iskolában. Amellett ellentmondásos, hogy egyszerre kritizáljuk azért, mert feltételezi, hogy a társadalom kis százaléka nézi a műsort, és azért, mert nem találta meg a sok osztálytárs közül azokat, akik nem nézik. Ez persze valóban ellentmondás, de el tudom képzelni, hogy ő úgy képzeli, hogy a célközönség az ő korosztálya, így valóban kis százalék az egész társadalomban, viszont elsöprő többség az iskolában. És éppen emiatt az, hogy Önök fel tudnak menni a facebookra úgy, hogy ne találkozzanak a témával, csak annyit jelent, hogy kevés kamaszgyerek van az ismerőseik között. Bár való igaz, hogy nekem sok van (tanár vagyok), és én is más témákról szoktam ott vitatkozni, olvasni, videót nézni. Szerintem inkább értékelnünk kellene, hogy van az ő korosztályában is olyan, aki nem csak nem nézi ezt, hanem képes még a szavát is felemelni, annak ellenére, hogy ez “kapufa”, mert úgysem hallgatnak rá. Szerintem többek között azért tartunk itt (“ezek vagyunk mi, ez Magyarország 2014-ben”) mert nem új dolog, hogy zsigerből ezt tesszük a fiatalokkal: tudatosítjuk bennük, hogy “úgysem fogod tudni megváltoztatni”, hiszen egy senki vagy: nincs tapasztalatod, pénzed, hatalmad, és a rendszer majd téged is beállít a sorba. És ilyenkor magunk is az elfuserált “rendszert” képviseljük a gyerek felé. Pedig tartozunk neki: “gyökerekkel és szárnyakkal”.
      A “minőségi emberanyag” elég nagyképű kifejezés, és úgy gondolom, hogy az az igazán “minőségi” ember, aki feltételez valamennyi “minőséget” azokról is, akik nem osztják az értékrendjét, sőt embernek nézi azt is, akit erkölcstelennek tart.

      • Koroncai Gabriela Monica Says:

        Tökéletesen egyetértek Önnel Tanár Úr! Szégyenlem magam!!! De nem azok helyett az igénytelen, véleménynyílvánításra képtelen, szellemileg éretlen, és valódi értékeket nem ismerő kamaszok helyett, akiknek a valóvilágok renszeres nyomonkövetése a legizgalmasabb dolog a világon, és az egyetlen dolog napjainkban, ami képes felkelteni a figyelmüket, hanem ezeknek a gyerekeknek a SZÜLEI HELYETT, AKIK ÍGY GONDOLKODNAK, MINT A FENTEBB MEGSZÓLALÓ OLVASÓ….Ez a megszólalás sajnos tökéletesen minősíti társadalmunkat! Valóban ezek vagyunk mi….magyarok….szégyen, gyalázat! Még szerencse, hogy elvétve akadnak még ilyen fiatalok is, akik képesek szót emelni (nem is akármilyen igényes, és választékos módon!) a valódi értékekre való igényük mellett! Remélem ez jó példa lesz a többi kamasz számára is!

      • Szentesi Kálmán Says:

        1. Mi a baj a kurva szóval? 🙂 Tisztességes magyar szó az, csupán meg kell választani a kontextusát. Üzleti prezentációban nyilván nem használom, informális környezetben, blogkommentben meg mondjuk igen.

        2. Az üzenet lényege nem az volt, amit levontál belőle, miszerint úgysem tud változtatni semmin. Dehogynem, a leglényegesebb dolgon tud, a saját környezetén. Ajánlom megfontolásra Katai Zsolt válaszát kettővel feletted – a társadalom értékrendjének megváltoztatása nem úgy kezdődik, hogy önfényező nyílt leveleket írogatunk tévécsatornáknak primer olvasói ösztönökre építve, hanem valóban, a saját környezetünnkel, majd a tágabbakkal.

      • golyafiok Says:

        1. Nem levontam, hanem idéztem. Nagy különbség.
        2. Katai Zsolt hozzászólását olvastam, válaszom mindkettőjüknek szólt, bár való igaz, hogy ő sokkal konstruktívabban fogalmazta meg véleményét. Sőt, igazából nem is azt javasolta, hogy a környezetét változtassa meg, amiről László üzenetére válaszolva Ön is elismerte, hogy az adott korosztályban igen nehéz (szerintem egyenesen frusztráló egy kamasz számára, ha ezt várják tőle), hanem azt, hogy a normálisabb életet önmagán kezdje, ami viszont -ellentétben a környezet megválasztásával vagy megváltoztatásával- aktuális feladat minden fiatal életében. A kettő között tehát (saját élete ill. a környezete megváltoztatása) nagy a különbség, így én is ajánlom ugyanazt a hozzászólást megfontolásra. 🙂
        3. Az önfényezésről. A cikk valóban az, de erre elég sokan felhívták a figyelmet, és lehülyézték, amiért az átlaghoz képest értelmesnek tartja magát, pedig a cikk tartalma valóban nagy naivitásra enged következtetni. Viszont úgy gondolom, hogy ha megfelelő szintű alázatra akarjuk tanítani, azt nem árt be is mutatni. Szerintem az, hogy “minőségi emberanyaggal veszem körbe magam” sokkal tenyérbemászóbb önfényezés, mint értelmesnek nevezni magunkat. Sajnos egyébként ma Magyarországon egy 16-19 éves fiú egész értelmesnek számít, ha egy ilyen cikket össze tud hozni. 😦
        4. Ami pedig a közvetlen környezetet illeti: honnan tudja, hogy ők nem olvassák a blogot? Szerintem ennek a nyílt levélnek is ez lehet az egyetlen értelme: megszólítani a műsor célközönségét, saját korosztályát, felvállalni a véleményét minél szélesebb körben. És ez neki is erőt ad ahhoz, hogy az ár ellen ússzon. Mert igenis azt teszi, hiszen manapság szinte bűnnek számít néven nevezni a bűnt. Ezért gondolom, hogy ha valaki mégis megteszi, akkor ki kell állni mellette akkor is, ha gyenge a próbálkozása.

    • Zsuzsi Says:

      Mártonnak igen is igaza van és nem csak az elenyésző százalékát nem érdekli szerintem, és azzal hogy nézettsége van nem biztos hogy az a műsor valóban jó, sok ember azért nézi meg mert már nincs mit nézni a tévében és akkor nyilván azt a népbutitó valamit nézi, meg ezekkel a show műsorokkal a bevételüket is igen csak növelik, ez csak erre jó mert mire is buzdítna?: Szavazzanak szavazzanak hogyha azt akarják hogy xy visszamenjen és egyáltalán mi annak a lehetősége hogy pont az az illető megy vissza akire éppen leadtam a voksom vagy 20szor attól nekem nem lesz jobb csak éppen az adott show műsor bankszámláját nővelem és a sok ember meg bedöl ennek eleve ez egy elrendezett dolog mert eddig mindig úgy volt beszavazás után mehetett be az x ember és most az RTL döntött úgy hogy most kit engedett be és nem a nép szavazott hogy kit engedjen be. Még azt is megkockáztatom hogy Viki benne lesz a 3-ban. Szóval én teljesen egyet értek Mészáros Mártonnal. Meg abba bele se gondolnak hogy ezt egy 8-9-10 éves gyerek is megnézi és hatással van rá.

      • Bujdosóné Szin Ilona Says:

        A 8-9 éves gyerekednek ne engedd,hogy nézze. Lázadozol a szenny ellen,de elég napa kész infóid vannak róla.

      • Szentesi Kálmán Says:

        Örülök, hogy az átlagos VV-néző is megszólalt! 🙂
        “sok ember azért nézi meg mert már nincs mit nézni a tévében”
        Ó, basszus, igazad van, kiment a fejemből, hogy 2014. január 1-én életbe lépett a törvény, amely kimondja, hogy tévét KÖTELEZŐ nézni… Ez esetben természetesen a hozzászólásom semmis, elnézést érte.
        Dumáljuk meg inkább, hogy akkor Viki szerinted miért lesz benne a 3-ban.
        😉

    • Sasinszki Klara Says:

      Bevallom én nem nézem a Való Világot, azt sem tudom, hogy kik szerepelnek a műsorban, mert nem is érdekel…! A Facebook egy közösségi oldal, ha valami nem tetszik, vagy nem érdekel, akkor egyszerűen átugrom… Szerencsére én nem találkozom az üzenőfalon sem a szereplőkkel, valószínű, fantasztikus ismerőseim vannak, akiket szintén nem érdekel…!!! 🙂

    • Sütő Tamás Says:

      Hát ne haragudj Kálmán, de szerintem Te sem látod teljesen jól a dolgot! Itt arról van szó, hogy NEM IS IGEN LEHET KIKERÜLNI az ezzel való találkozást, hiszen szinte amerre nézel erről hallasz, olvasol, megpillantasz egy főcímet! Abban igazad van, hogy az emberek nem elenyésző részét érdekli ez a SZAR! Arról, hogy Márton osztálytársainak többségét ez érdekli arról nem tehet és nyilván nem Ő választja meg azt sem, hogy kikkel kell x-szer 45 percet együtt ülni. Szomorú az is, hogy ki kell választani 2-3 épelméjűt. A baj ott van, hogy ez az egész valakinek a fejében megfogalmazódott és ami még rosszabb az, hogy meg is valósították! Ja, és hogy ezzel épeszű embereknek egyáltalán foglalkozni kell, még ha levél és válaszolgatások formájában is.

      • Szentesi Kálmán Says:

        Már hogy haragudnék, Tamás? Mindenesetre érdekesnek tartom, hogy a levélíróval egyetértésben te is arra hivatkozol (nem akartam a “mentség” szót használni), hogy “nem is lehet kikerülni”…
        Tényleg nem? Akkor én hogy csinálom?

    • Simon Ildikó Says:

      Nagyra értékelem Márton kísérletét, de végső soron szentesi Kálmánnal értek egyet, mert nemcsak a VV nézése, hanem más körülményekből is levezethető, hogy alapvetően a néppel van a baj, akit nem lehet se nevelni, se leváltani rövid távon. Például Sebestyén Balázs műsorát úgy lekapták a csatornáról, mert nem hozta a nézettséget, mint a pinty! Sajnos, lássuk be, hogy az embereknek erre igényük van! Én simán megüzenném a barátaimnak a FB-on, hogy aki ezzel a műsorral kapcsolatban oszt meg bármit, azt törlöm, vagy némítom, és akinek igazán számít Márton, az majd abbahagyja, akiknek meg nem, az nem is fontos.

  103. Terjék Dávid Says:

    cirkuszra mindig is volt igény, csak még nem mindenki szokta meg, hogy újabban nem artisták meg egzotikus állatok, hanem a hétköznapok bohócai a szereplők, és nem sátorban, hanem luxusvillában láthatjuk őket. ezzel szerintem nincs is baj, ha a helyén van kezelve, a fiatalokat pedig, akik ezt komolyan veszik, nem vinnék az ilyen műsorok rossz útra, ha a szüleik eleget foglalkoznának velük. az rtl klub olyan műsorokat ad le, amikre igény van, márpedig a valóvilág és az éjjel-nappal budapest ilyen. hogyha intelligens és “értelmiségi” műsorokat szeretne valaki, nyugodt szívvel kapcsoljon át pl a duna tv-re.

  104. Stewie Says:

    Kedves Márton,

    Szavaidból kitűnik, hogy te is a célközönséghez tartozol, így természetesen, a szünetekben hallgatnod kell az “élménybeszámolókat”!! Nem az a baj, hogy beszélnek róla, hanem az, ahogyan beszélnek róla.

    Sajnálatos módon, a Való Világ a társadalmunkat modellezi és annak lenyomata. Az erkölcsi normák el vannak tolódva, és olyan mélyre süllyedt az ország morális kérdésekben, amit te is láthatsz, csak itt pici, kis közösséget érintő kérdésekről van szó, és nem a magánnyugdíjról, vagy Simon ügyről, vagy éppen zsidózásról és cigányozásról!! A legnagyobb baj nem az, hogy a szereplők, hogyan viselkednek bent, hanem az, hogy a vágott képű műsorvezető- asszony az eldöntendő morális kérdésekben nem a “jó” oldalán áll, azaz tovább erősíti a rosszul gondolkodó emberek eltévelyedését, de szerintem ezt észre sem vesz, hiszen ő is ugyanilyen torz lélekkel rendelkezik. Nehogy azt higgyük, hogy a szituációk, maguktól alakulnak úgy, ahogy. A szereplők több, mint valószínű a szerkesztők előírását követik: nem mondják meg mit csinálj, csak annyit, hogy pl. lopd el Gyúrós Józsi bal zokniját, és tedd a parasztfiú fiókjába!! Sajnos, az emberek az őszinteség és az együgyűség között sem tudnak különbséget tenni!!

    Fontos: AHOGY SÜLLYED A VV SZÍNVONALA ÉVADRÓL ÉVADRA, ÚGY CSÖKKEN A TÁRSADALOM ÉRTÉKRENDJÉNEK SZÍNVONALA IS!!

    De egyet mindenképpen tanultam: Ha csuriban van a kezed, lábad, vagy bármilyen testrészed, akkor nem kell igazat mondani!!

    Elképzelem, ahogy bármelyik politikus, vagy éppen valamelyik ÁFA csaló felelősségre vonásánál csak annyit mond, hogy csuriban volt a keze!!! :))

  105. Justitia Says:

    “Cirkuszt és kenyeret a népnek!”
    “Oszd meg és uralkodj!”
    És még mindig működik 😀

  106. Tzin Says:

    Milyen jó, hogy minden kritikát el lehet azzal hárítani, hogy az adott műsort / adót nem kötelező nézni. Ez abszolút letol minden felelősséget a műsorkészítőkről, hiszen ők nem kényszerítenek arra, hogy nézzem. A gyerekemet meg neveljem úgy, hogy ne akarja nézni. Ezzel csak az a probléma, hogy a televiziónak többnek kellene lenni, mint pusztán egy profitot termelő vállalkozásnak, mert ha a nézettség – és az abból fakadó bevétel – a legfontosabb, akkor ezt fölé helyezem minden egyéb – etikai, esztétikai stb – értéknek, és oda jutok, mint az a betörő, aki azt mondja, hogy azért tört be, mert pénzre volt szüksége, és ez a szükséglet felülírta az összes egyéb társadalmi / jogi / erkölcsi normát. a profitszerzés lehet cél, de oda már nem kéne lesüllyedni, hogy ne számítson, milyen áron. Mi az út vége ? Annak is nagy nézettsége lenne, ha nyilvános kivégzéseket közvetítenének élőben. Death Chanel.

    A “nem muszáj nézni” másik baja az, hogy az a csatorna, aki ilyen műsort ad, promotálja ám rendesen. Itt egy kis cikkecske, amott egy video, emitt egy blogbejegyzés, facebook megosztás… az üzlet része. Ne tegyünk úgy, mintha ők nem akarnák eladni a terméküket minél szélesebb körben. Mert ez termék, és nem más. Ezért bele kell vinni a köztudatba, hogy létezik, és aki nem tud róla, nem használja (nézi) az lemarad valamiről, ami része a közbeszédnek. Ezért ne tudja olyan könnyen kikerülni senki, hiszen nem egy lakatlan szigeten élünk, egymással csak füstjelek útján kommunikálva.

    A média most arra hivatkozik, hogy ők csak egy reális igényt elégítenek ki amikor ilyen terméket készítenek. Arról ne beszéljünk, hogy mi volt előbb, a termék vagy az arra való igény, mert a történet egyre gyakrabban arról szól, hogyan tudok olyan helyzetet teremteni, amikor a fogyasztó / néző úgy érzi, neki szüksége van erre termékre. Valahol kitalálták a reality showt. Nézték.Nézhető volt.De egyre többet kell adni és egyre mélyebbre lemenni, hogy nézzék.

  107. Lyndon B. Johnson Says:

    Ugye nem hittétek el, hogy az első reagáló valóban Kolosi Péter? Gyerekek, ennyi irónia legalább legyen már bennetek!

  108. nénike Says:

    Tudod, hogy miért nézi ezt mindenki?
    Ezért: http://index.hu/tudomany/2014/02/04/miert_imadjuk_gyulolni_a_valo_vilagot/

  109. Andi Says:

    Lyndon B. Johnson! Nah, végre valaki felismerte, hogy valóban irónia volt. 🙂

  110. Szekely Says:

    Ez jellemzi a magyar kultúrát.Fekete Páko,Győzike, Notar Mary,Fekete-szemek,Anetka,Pornó sztárok sokasága,VV X,VV Y,Geronzo Mária,Kiszel Tünde,stb stb

  111. Justitia Says:

    Kíváncsi vagyok kinek tűnt fel, hogy még a név sem egyezik….

  112. Harcos Tibi Says:

  113. NémethPéter Says:

    Az a probléma,hogy nem vesszük észre ez már évek óta így megy.Nincs egy normális énekes,média személyiség,nincs egy normális értékrendek szerint élő (sztár) akire fel lehet nézni aki utat tud mutatni.Bekapcsoljuk a tévét és lessük mindegy mit játszanak,lessük sajnos.XXI.század ahol az erkölcsi normák már annyira sárba vannak tiporva,hogy fel sem tűnik ha ruha nélküli nők vagy férfiak rohangálnak,ha esetleg megbüntetik akkor is a csatornának jó,hisz kifizet pár millát de ismét róluk beszél mindenki,hogy miért ,láttad nézd meg.A világgal van baj,nagy baj.Míg mi átlagemberek attól tartjuk függővé a társadalmi ranglétrán betöltött helyünket,hogy mennyire okos a telefonunk,mennyire vagyunk naprakészek médiából,és mennyi ocsmány videót láttunk,addig rossz felé megyünk.41 éves vagyok és szívből remélem,hogy az emberiség hamarosan teljesen kipusztul tán akik utánunk jönnek tanulnak a hibáinkból.

    • Kutak Laszlone Says:

      Igen, nem kötelező nézni, én sem nézem,sőt a Barátok közt sem, pedig azmár többéven keresztül megy! Nem nézem a TV2 jobban rosszban sem, meg ezeket sem, a Való világ, meg egyáltalán nem képernyőre való, se most se előzőekben sem! Kevés a pénz, pedig tele van reklámmal minden müsor, 55 perces film beindul, feilirat, reklám, megy 10 percig, megint reklám! Ha ennyi reklám van, hogy lehet, hogy a kereskedelmi csatornák bajban vannak? A cool csatorna reklám előtt, a piros gömbjeivel, kimondottan hangos zenéjével az egészségemet kárositja /magas a vérnyomásom, majd leesek az ágyról, egyszerüen borzasztó/, pedig a törvény szerint /állitólag/ nem lehetne hangosabb a reklám, mint az előtte lévő adás!!Nagyon sok pénz megy a kábel Tv-seknek, nézhetjük a Rex-et, Cobra 11-et, majdnem minden csatornán, ugyanazt, Calambot, sorolhatnám még a többi filmeket is! Helyszinelők, New Yorki, Miami, szóval szeretm őket, de mindig ugyanazt látni többször már fárasztó, már meghalt, majd újból előjön, mert összevissza vetitik, szóval szomorú, hogy a Mi pénzükért nem kapunk semmit!!Próbálják már összhangba hozni a filmeket, legalább a történetek ne össze-vissza menjenek, két összetartozó csatorna legalább ne egyszerre vetitse ugyanazt a filmet! Nem vagyunk már ennyire sötétek, illetve nefeltételezzék már rólunk!!

  114. D.Kíra Says:

    Igazából egy megoldás van a problémára illetve kettő…tv-t nem nézni ,és megválogatni a környezeted.Érdekes én nem is tudtam ,hogy indult egy új VV…:)

    • Szalóki József Says:

      102 centi képátmérőjű full HD tv pihen az asztalomon és ha nem lenne hdmi-dvi kábel már kidobtam volna.Amilyen rengeteg a pocsék műsor manapság az adókon tv-ként másfél éve használtam, mikor vettem, 3 napig, az egyik természetbúvár csatornát néztem, azóta pedig monitorként használom a számitógepemhez!

  115. Béla Says:

    Én ezt rohadt egyszerűen megoldottam kb 8éve nem nézek tv-t de nem csak szaró világ miatt hanem, hogy 10p után mindig reklám…
    Teljesen igaza van a szerzőnek de feleslegesnek tartom a szájtépést mivel úgy se fog változtatni semmin amíg valamire van kereslet addig lesz is rá kínálat.

  116. Robi Says:

    Véleményem szerint igazán butának kell lenni ahhoz, hogy valaki tényleg elhiggye, hogy azt a hozzászólást a Kolosy írta! Sok senkiházi, akiknek ez a mániájuk, hogy valamin mindig felháborodnak, mert Ők annyira okosak és szentek. Aztán meg sunyiban gyerek, animal meg nekrofil pornót néznek. Vagy éppen leselkednek a szomszéd után, kibeszélnek mindenkit, megcsalják a párjukat, feljelentenek minden szarért minden környezetükben élőt. NÉZZETEK MÁR MAGATOKBA GYÖKEREK!!!!
    Kedves Márton levelére reagálva pedig csak annyit, hogy nem kell úgy csinálnia, mintha akkora entellektüel lenne, mert az említett Facebook sem jobb semmivel a megnevezett műsoroknál. És ahogy olvastam, minden nap “fent” van. Keressen egy barátnőt magának valahogy, szúrjanak egy jót, aztán máshogy fogja látni a világot!

  117. bp1331 Says:

    Mi van valakinek csak 1 adó jön be az is csak az RTL Klub? Meg van az a szabadság, hogy elkapcsolj én is így teszek NEM NÉZEM!
    És nem is érdekel mi történik ott. Van másik csatorna is pl ami még hasznos is a Discovery vagy NG.

  118. PetyaKlub Says:

    Maximálisan egyetértek a sráccal. Gusztustalan a műsor is és az azt kiváltó magatartás a mai fiatalokban több, mint döbbenetes.
    DE!
    Van erre egy tökéletes megoldás. Egy nagy erővágó, amivel az RTL fő műsorszóró optikai kábelét le lehet vágni a gerincről.

    Viccet félretéve, akkora büntetést kiróni nyilvános prostitúció és társadalom ellen elkövetett folyamatos és rosszindulatú izgatás miatt a csatornára, hogy biztosan belerokkanjon a komplett vezetősége és az adó is és máris megszűnt a probléma. A megüresedett sávon meg akár egész nap mehetne a Mátyás király rajzfilmei felváltva David Attenborough természetfiljeivel. Az legalább az életre nevel.

    • bp1331 Says:

      Bas**i nem tudsz csatornát váltani? NEM KELL NÉZNI! Mindenki csak az,hogy fizessen büntetést és hasonló ennyire gyenge emberek vannak itt? Ott a kezedben a HATALOM a távirányító használd te HÜLYE!

  119. zzoka77 Says:

    Szerintem ez a musor elegge szorakoztato ….aki nem szereti ne nezze es foleg ne untason masokat akik szivesen megnezik.

  120. Balog István Says:

    Csak olvasom a sok hozzaszolast….Nem is ertem, mi a baj?!
    Az RTL KLUB ad egy müsort…ez vagy tetszik vagy nem..
    …vagy nezem, vagy nem….
    Nyilvan ha nem tetszik nem nezem…
    En pl nem nezem mert Nemetorszagban elek..Bele neztem egy ket adäsba..az interneten nem tetszett.. Tehat nem nezem..
    De lehet hogy en vagyok tul bonyolulult?!!?

    Halkan jegyzem meg, hogy talan az M1 M2 es a Duna tevenel lehet követelözni hogy melyik müsor menjen vagy ne..

    Az ezelötti VV sorozatokat is utaltak a nezök. Megis mindenki hozza tudott szolni az elözö esti adäshoz… 🙂

  121. Rich Says:

    Kicsit indulatból írt, átgondolatlan írás.
    A második bekezdésben a szerző megkérdőjelezi a műsor létjogosultságát:

    “miért gondolják, hogy a lakosság viszonylag elenyésző százalékán kívül Magyarországot ez a szenny érdekli?”

    Majd a harmadikban arról panaszkodik, hogy a környezetében mindenki ezzel van elfoglalva. Most akkor érdekli az embereket, vagy nem? Elárulom, igen. Azokat, akik szidják, beszélnek róla, kommentelik, lájkolják, stb. Gyönyörű példa az a pár ember, aki tényleg komolyan gondolta, hogy ide beír az RTL programigazgatója egy trágárságot. Komolyan azt hiszik, hogy Kolosy Péter kib*szásból csinálja ezt? Hogy neki ez tetszik? Nem gondolhatják komolyan. Az igazgató okosabb az emberek nagy részénél, nem véletlenül Ő van ott. Neki egy feladata van: a profittermelés. A színvonalat meg lehet keresni a National Geographic-on.

  122. Zoltan Farkas Says:

    “Erre van igény, mert milliós nézettséggel rajtolt a műsor első epizódja – de legyen szíves elárulni nekem, miért gondolják, hogy a lakosság viszonylag elenyésző százalékán kívül Magyarországot ez a szenny érdekli?”….”Magamat – a saját értékeim kihangsúlyozása, vagy esetleges túlértékelése nélkül – az átlaghoz képest értelmes, érdeklődő és a világra nyitott fiatalnak tartom”…..ha ennyire okosnak tartod magad, akkor a lakosag 10%-a elenyeszo resz?????? hahahhaha…ugyan olyan ostoba vagy mint azok….

  123. K Says:

    Én mint intelligens ember, VV rajongóként is elgondolkodtatónak tartom ezen gondolatokat. De sajnos számos sokkal rosszabb példát tudnék mondani.
    Emlékeznek Hannah Montanara(polgári nevén Miley Cirus)? Kiskamasz lányok bálványára a Disney csatornáról? Na én is csak azért mert ismerőseim gyerekei rajongtak érte. Hát ez lett belőle:

    http://velvet.hu/galeria/velvet/celeb/2014/02/17/miley_cyrus_-_bangerz_turne/17

    Azok a lányok, most 12-13 évesek és ezt látják. Nem 18-as karikával, nem este 22kor, bármikor!!!
    Nem a VV-vel vagy Kolosival van a baj, hanem a világgal…

  124. vicsaba Says:

    Szerintem nem ezekre a szétkurt ribancokra kíváncsi a néző főműsoridőben.Igénytelen, szánalmas “produkció” !

  125. megmondo Says:

    Ó, a sok bölcs, gondolkodó ember…és lövésük sincsen az iróniáról.
    Szidtok egy súlytalan, gyökér műsort, a kultúra aranyszobrának hiszitek magatokat, média manipulatív mivoltát hangsúlyozzátok, miközben kapásból elhiszitek, hogy a Kolossy néven trollkodó egyén tényleg az igazi Kolosi. Birkák vagytok ti is.

  126. horvath margit Says:

    Anyám segíts!!!!!!!!!!!!!!!!! van aki elhitte , hogy a Kolosy írta azt a hülyeséget!!!!!!!!!!! ilyen nincs!!! Na, nekik készülnek ezek a műsorok…ennyi…és igaza van a médiának, amíg van aki nézi, van rá igény csinálják— mert sajnos tisztelet a kivételnel— ez a nagy magyar valóság : van rá igény. A fiatal pedig kiváncsi, nézni akarja. A felnőtt dolga pedig, hogy megbeszélje vele miért is szemét az egész. És ha a felnőtt jól teszi a dolgát még felnő néhány olyan gyerek is mint a levélíró Márton. Én nem tiltottam meg a fiamnak, hogy nézze. De ahány percet nézi annyi oldal kell olvasson a Kőszívű ember fiai-ból……fő az egyensuly!

  127. WITCH Says:

    EZ A LEVÉL OLYAN mintha valaki elkezdene szintis lagzisnóta kazettákat hallgatni minden nap, és elkezdene sápítozni, hogy de szar ez a zene, istenem. Édes istenem!

    Van az a közönség akinek ez bejön. A reality show is ilyen. Elég sokan vannak az országban, min másfél, két millióan szerintem – alsó hangon. Szóval: ha nem tetszik a lagzi pop, ne hallgass lagzi popot. Ha nem tetszik a reality show, ne nézz reality showt.

    Kurva egyszerű. HA mindenáron TV-t akarsz nézni, ott a Discovery, a National Geographic, stb. Csak két példát mondtam.

    Amúgy mehetsz futni is, vagy bringázni, stb. Lehet könyvet olvasni. De annak semmi értelme hogy nézel valamit, aztán szörnyülködsz hogy az pont olyan mint amilyen. 🙂

  128. ágica Says:

    Mélyen elítélem ezeket a fiatalokat, akik ebből keresik a kenyerüket. Ezek az életben nem fognak dolgozni, és adózni, mert mindig lesz helyük a médiában. Undorító megengedni ilyen műsorokat, mit tanul a felnövekvő ifjúság. Kolosi úrnak tetszenek ezek a műsorok, vagy neki is az ismerősei vannak jelen a műsorokban, jó fizetésért????Milyen világot élünk , rettenetes!!!Jó lenne minél hamarabb ezeket a szennyeket levenni a tv műsorokról.

  129. Buzirudi Says:

    Mi a repedt here van veletek, emberek? Márton, keblemre, gyermekem! Jól megmondtad! A filmkritikáid is kibaszott zseniálisak, amúgy egyszer majdnem szartunk is egy vécében.

  130. Kovács Rebeka Says:

    Tökéletesen megfogalmaztad, ezt a 2 szennyet!!

  131. Hamvasi Diàna Says:

    Nagyon jò a levêl!! Gratulàlok! 🙂

  132. Csukor Árpád Says:

    Jubilálok! 🙂 5, – azaz öt éve nem nézem az RTL klub, – mondanám műsorát,
    de az nincs is! 🙂 🙂

  133. FujiJana Says:

    Kedves Mindenki.
    Vannak akik még nem rendelkeznek megfelelő tapasztalatokkal ahhoz, h ha valami nem tetszik nekik, akkor azt nem kell nézni. TÉNYLEGESEN! A tapasztaltabbak, akik nem feltétlen okosabbak, a tv2-t és az rtl-t teljes mértékben elutasítják, bojkottálják, vagyis egyszerűbben fogalmazva nem nézik. Semmilyen műsorukat.
    Aki viszont szélesebb körben tájékozódott, az könnyedén belát a színfalak mögé.
    Egyik oldalról azt látjuk, a politika érdekelt abban, h a nép mit lát, hall és olvas a médiában. (lásd:médiahatóság).
    Kis szösszenet Noam Chomsky-tól: A hivatalos agymosás 10 pontban.
    “1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz.”
    folytatás itt:
    http://szineshir.hu/nagyvilag/a-hivatalos-agymosas-tiz-pontban/
    A másik oldalról pedig azt látjuk (bármilyen hihetetlen is), bizony van egy társadalmi réteg, akiknél telibe talált ez a mű-reality vonal.

    Mindenkinek joga van eldönteni, mit néz/nem néz, vagy mit tart szemétnek. Én élek is pár éve ezzel a jogommal és nem nézem egyik bulvár-szenny csatornát sem. És higgyetek nekem mikor azt állítom, h cseppet sem hiányzik a kamu-reality, vagy a “rém”híradó és egyéb ostoba, időpocsékoló műsorok.

  134. Horgász Says:

    ReTeK Klub!!!

  135. Radicsné Káhlesz Anézia Says:

    Az a probléma, hogy nincs nézhető csatorna. A “közszolgálatiban ” megy orbán és csapata dicsőítése, és az ellenzék ócsárolása, a Tv2-tőt – mióta a fidesz megvette,- nem érdemes nézni, A tények kizárólag a Kék fény című műsor halovány utánérzésévé vált, a főműsotidőben az idióta magyar soroztokat kell amatőr szereplőkkel bámulnunk. Így szerintem a VV nem nagyon lóg ki a sorból, mert itt legalább nem csinálnak úgy, mintha értelmesek lennének. Azok, amik. Primitívek érőszakosak és bunkók. Már az RTL is kezd a pénz után futni, így követi a többi csatorna példáját..

  136. Horváth Zoltán Says:

    Ezt a szennyet én személy szerint úgy rendezem le,hogy egyáltalán nem nézem.nem érdekel és soha nem is érdekelt.egyik szériáját se néztem,de nem csak ezt,hanem a múltbéli B.B-t se meg a Budapestet se meg a cigánygyerek valóság show-ját sem.egyszerűen hidegen hagy,de annak örülök,hogy a családom is így vélekedik.azt nézzük ami érdekel,hozzá teszem a tv nálunk nagyon keveset megy.érdekelnek a világ történései természetesen érdekelnek,de azt se a tv2-n meg nem is az rtl-n nézem meg,hanem szépen fellapozom az internetet.ha nem találok számomra megfelelő műsort,egyszerűen elő veszek egy könyvet és olvasok,vagy épp zenét hallgatok.ezt tudnám ajánlani azoknak a főképp kamaszoknak akik nézik ezt a mocskot és próbálják a szereplőket utánozni,mert azt hiszik ez a jó.hát nem ez a való világ!

  137. Nóbi Says:

    Hétfőn volt anno adás szünet, arra még emlékszem, meg tv torna és vers mindenkinek műsor. mára a tv egy nagy rakás f*s lett nagyjából (szerintem), nem is nézem kb 15 éve lassan!

  138. Moksaphoto Says:

    Még egy okkal több, hogy ne nézzek TV-t, amúgy nincs is és nem is szándékozok vásárolni. Én sem tudtam róla, hogy létezik VV6 és ha nem posztolta volna a leveledet az FB folyamomba az egyik ismerősöm, akkor a mai napig nem tudok róla és talán egy fokkal boldogabb vagyok. A negatív reklám is reklám, azaz a leveled éppúgy “jót tesz” ennek a műsornak, mintha szépeket mondanál róla, mert az emberek foglalkoznak vele, az egyik legértékesebb dolgot, a saját idejüket pazarolják a témára. Ez a műsor egy fél percet sem érdemelne meg az életemből, mégis most itt írogatok neked… na megyek is a dolgomra…
    A világ az meg olyan amilyen, nem tudod megváltoztatni, egyedül saját magadat tudod megváltoztatni és a környezetedet pedig megválogatni. Akinek nem tetszik a szar az ne egyen szart. Ha mindenki így gondolkodna, ez a műsor magától elhalna, mert a kutya se nézné… ennyi…

  139. Krisztina Says:

    Én sem nézem a VV-t, de más csatornákon is 10 előtt kezdődnek az értelmes filmek, amiket szívesen megnéznék. Előtte mindenféle “szemét” látható. 12-ig pedig nincs erőm fent maradni, mert másnap dolgozni kell. Szuper a műsor szervezés, és nemcsak az RTL Klubon.

  140. Gábor Rado Says:

    A TÖKÉLETES MŰSOR. miért ,m reklám és hírértéke önmagát generálja a csillagos egekbe. A műsor azonosulási kényszert,vélemény alkotó vágyára sarkaló En-conter terápiára épül, oda normális nem kell,m nincs mit gyógyítani rajta, magyarul, itt egy bukott angyal rabja a közösség intelligencia kinyilvánításának vágyával szemben. magyarul, Ott keres pénzt ahol nem akar, mimnél jobban hülye. De ő ezt tudja és sikeres,m ma is ki elemzed és igazad van, Olyan emberek akik valóban felsőbbrendűek, ()otthon! azok is olyan okosak,h leírják a 3 o.-as véleményüket,a hülye tvéről, csak nem veszik észre,h az asszony közben a szomszédba iszonyatosat kefélget, m titokban felizgul a műsortól pl….Bent a hülyébe forr a vágy amúgy h,hiányzik a család,a barátok,tudja,h bármit megtehet végre, be van zárva, alapból magabiztosabb a szexualitás megnyilvánulás minden formája járja testét át egész nap. lehet utálni, bármit csinálni mondani, de hányok Einstentől aki A közelébe nem járt fiatalon se az élet habos oldalának, BEVANNAK,ZÁRVA és nem monogán bi, Isten tudja normális értékrendű embereke,de látod önmaguk. ki nem játszik szerepet mindennap???

  141. hodpapa Says:

    Én erre azt mondom : Magát árulta el ez a srác , mivel ha nem érdekelné nem nézné a sok-sok csatorna közül pont az RTL II ŐT !
    Most mit akar ? Nézze akkor a Hir TV vagy a Mulatós tv 🙂

  142. Cuni Huni Skull Says:

    A levél írója önmaga példa arra, hogy a műsor szubjektív megítélése saját személyiségünkön múlik.

    Hasonló ehhez a cigaretta, a drog, az alkohol és bármi, ami negatív irányú személyiség- ill. attitűd-módosító hatással bír. Létező dolgok. Lehet melléjük állnunk, lehet lázadnunk ellenük. S talán jó, hogy aki ez utóbbit teszi (akár önmagában, akár nyilvánosan), normálisabbnak érezheti magát. S talán jó, ha ennek hangot ad és pozitív irányú befolyást képes gyakorolni olyanokra, akikben képlékeny a megítélés. Hogy kinek mennyire példaértékű a bent lakók habitusa, vagy egy ilyen nyílt levél, az bennünk, belül dől el. Ami pedig ítélőképességünket meghatározza idebent, annak a valaminek, belső magnak, joga van választani, ezt pedig aszerint teszi, ami valójában önmaga. Választásaink, döntéseink saját belsőnkből fakadnak, azok mi magunk vagyunk. A világ régóta hanyatlik erkölcsileg. Talán lesz idő, hogy visszájára fordul ez a folyamat, talán nem lesz.

    Az EGYETLEN közszolgálati műsor, amit nézek. És engem (sajnos, nem sajnos) szórakoztat. 🙂

  143. Stefan Says:

    Csak annyit fűznék hozzá, hogy a “nézettségi szám” nem jelent “tetszési számot”. Másrészt ha nyilvános akasztást mutatnának, annak is nagy lenne a “nézettsége”

  144. Sirius Says:

    Itt mindenki csak abból indul ki, hogy a műsorokat nem kell nézni, meg tv-t kikapcsolni! De a levélnek tartalma is van! Azzal tényleg nem oldunk meg semmit, ha nem nézzük a tv-t, mert mások igen is nézik, és nekik nincs megadva a lehetőség, hogy válasszanak, esetleg fejlődhessenek értelmileg. “Bólogató nemzet”….elénk tesznek valamit és elfogadjuk a tényt, hogy ez van, ezt kell szeretni..de miért?! Ki mondta, hogy nekünk el kell tűrnünk a sok baromságot?! Emberek ébresztő! Mi formáljuk a világot, de ezt mindenki elfelejtette! Elhisszük, hogy csak 2 megoldás van: az egyik, ha sodródunk az árral és süllyedünk a legalsóbb szintre, a másik, ha inkább nem is foglalkozunk vele /strucc-politika, még ha nem is ismeritek be!/…De ha mindenki összefogna – ami persze nem jellemző az emberekre -, akkor le lehetne taszítani azokat az embereket a posztjukról, akik szánt szándékkal és ördögi fondorlattal butítják a népet, nem csak országos, de világ méretekben is…Mindenki földhöz ragadva csak a problémával foglalkozik, nem pedig a probléma okával/forrásával!

  145. Pálma Kicska Says:

    Értékrend=0 Tegyünk ellene, kevesen vagyunk,de sok lúd disznót győz! Egyetértek a szerzővel.

  146. Gréta Says:

    Ez a hozzászólás sokaknak nem fog tetszeni, de ez a véleményem: 2014. van. Komolyan ennyien nem tudják még mindig, miről szól a kereskedelmi média? Igen, azt gondolom: álszent és ál-értelmiségi hőzöngés az, amit a legtöbben tesznek a műsorok miatt. (Olcsó poén, de mégis: ha ennyire pocsék és ennyire nem nézik őket, akkor vajon honnan tudják hogy mi történik pl. a Villában?)
    A kereskedelmi tv-k sosem akartak nép- és gyermeknevelők lenni, ne is ringassuk magunkat ebbe az illúzióba…. könyörgöm, bármit lehet nézni, olvasni, hallgatni – csak a megfelelő szűrőt kell alkalmazni és nem elhinni, amit lát az ember. És erre simán meg lehet tanítani a gyermekeinket is. Sokaknak sikerül. Lehet utánuk csinálni.
    Lehet hőbölögni, hogy bezzeg a Discovery meg a Spektrum, de érdekes módon még mindig jócskán lemarad a nézettségük az állítólag “szenny”-et sugárzó csatornáktól….

  147. Abigél Says:

    http://nemzeti.net/puzser-lehet-ujra-nagy-magyarorszag-de-amit-a-kereskedelmi-televiziok-az-emberek-tudataval-muveltek-az-elmult-17-ev-alatt-azt-nem-lehet-jovatenni-1598666.html

  148. miko6 Says:

    Nos szerintem az Rtl a vv- vel egy nagykalap sz*r! A tv2 anno a BigBrither 2 jutott el emlékeim szerint. Pedig ott nem volt Majka es tsai. Ez egy tökéletes álltkert! Retardalt idióták es pornósztar/jelöltek szerepeltetik magukat. Én mar tv- sem nézek, Pláne nem ezt a moslkeknakvalot! De valahogy mindig hozzajutok valami fontos infohoz. Pl ki kivel keffentyűzött percekkel, bocs órákkal beérkezése után. Államilag támogatott moslék, amivel elterelik a figyelmed. SZEMÉT!

  149. vélemény Says:

    a zsidó tv-nek ez a műsor…

  150. CsV Says:

    Ha már szóba kerül hogy az RTL II fizetős… Én azért választottam magasabb, fizetős díjkategóriát, mikor megkérdezték milyen csatornákat szeretnék, hogy ne csak az ilyen és ehhez hasonló csatornákat tudjam nézni. Nálam ha megy a tv, 90%-ban az Animal Planet megy rajta, végtelenül aranyos kutyusokkal meg cicusokkal. Ha mégsem, akkor az úgynevezett életmód csatornák egyike. Én személy szerint végtelenül örülök neki mikor ilyen fiatalokkal találkozom, akik már fiatal koruk ellenére is többet értenek meg az őket körülvevő világból mint egyes kifejlett társaik, de legalábbis nem hagyják magukat teljesen elbutítani. És tényleg inkább bátorítani kéne őket, nem pedig azt mondani h úgysem fog sikerülni. Nekünk nem sikerült! Ez tény. Én épp ezért örülök az ilyen leveleknek. Azt mutatja, hogy még van remény! Nem halt még ki a társadalom azon része ahova magamat sorolom, utánam is jönnek még, ezért ezúton üzenem az összes ilyen tv csatornának hogy igyekezzenek, szedjék össze magukat, nem elég alaposak, mert van még fiatal fogékony elme amit nem sikerült átmosni! És azzal sem értek egyet h azért megy ez mert erre van igény. A fogyasztói társadalomban igenis a kínálat alakítja a keresletet! Jön valaki és azt mondja nézd, ez egy tök új tök menő dolog, és ha kipróbálod, el sem fogod tudni képzelni hogy tudtál ezidáig élni enélkül… Hát pedig tudtál. Tudtunk élni okostelefon, számítógép, mellimplantátum, orrspray, autó, tyúkhúsleveskocka, sőt, még elektromos áram nélkül is. És aki akkor élt, biztos nem arra gondolt mennyivel jobb lenne nekem ha lennének ezek. Mert nem voltak. Hiányzott valakinek a valóságshow addig amíg nem létezett? Ábrándozott-e valaki arról, de jó lenne retardált emberek sekélyes műéletét és műproblémáit nézni minden nap a tvben… (Az én szüleimnek tv-je sem volt!) Hát nem! Akkor kérdem én, mire is van igényünk? Arra ami van! Amire azt mondják, erre van szükségünk…

    • Attila Says:

      Egyet értek a kínálat határozza meg a keresletet- kijelentéseddel.
      Hadd meséljek egy történetet, amit az egyik tanárom mondott:
      Valahogy úgy szólt, hogy ha megkérdeznénk egy ilyen elzárt törzset, akik tam-tam dobokkal kommunikálnak a szomszédos törzsekkel, hogy kérhetnek bármit, mi lenne az, akkor azt felelnék, hogy nagyobb dobokat kérnek, mert az messzebbre elhallatszik. Eszükbe sem jut, hogy mobilt, vagy internetet, vagy más telekommunikációs eszközt kérjenek, hiszen nem is hallottak még ezekről.
      Számomra azért releváns ez a kis elbeszélés, mert ők, meg a fentebb említett régebbi korok emberei az adott körülményekhez alkalmazkodtak, de változik a világ, jó vagy sem, fejlődik a technológia, így nekünk meg ezekhez kell alkalmazkodnunk. 100 év múlva fene tudja mi lesz, és lehet akkor majd azt mesélik, hogy bezzeg mi milyen halál jól elvoltunk az internettel, meg a mobiltelefonjainkkal. : )

  151. Laura Ivanović Says:

    amen to that.

  152. Zsírosdeszka Says:

    Sok embert érdekel ez a szenny, az tuti, de ha emberek ölnék egymást élő egyenes adásban, azt is sok retardált nézné. A műsorszerkesztők lelkiismerete az, ami kérdéses. Mások hülyítéséből gerinctelen ember húz csak hasznot. Én nem lennék Kolosi Péter, a helyében biztos nem aludnék el könnyen. Mellesleg nem nézek ilyen szennycsatornákat évek óta, ez az én passzív tiltakozásom. Semmire nem jó, de ha irogatnék még ezer helyre, azzal sem változna semmi. Amíg vannak másokon élősködő szarháziak, akiknek nincsenek elvei, addig lesznek ilyen műsorok is.

  153. press eszter Says:

    Teljesen igazad van!
    Televíziós újságíróként volt egy élményem kb 2éve amikor felhívtak, hogy segítsek ötletelni a fent említett műsorhoz.
    Téves címzettként utasítottam vissza a felkérést!!!

  154. Lilli Says:

    Én értem, hogy miért idegesít, azt is, hogy van, amikor nem tudod kizárni az ezzel kapcsolatos dolgokat -pl. osztály- de az a helyzet, hogy ha nem akarsz, nem foglalkozol vele. Az emberek nagy része nézi és nézni fogja, sőt, még ennél sokkal “rosszabbakat” is és meg is fogják vitatni, minden csatornán keresztül, ezen nem tudsz változtatni. Amin viszont tudsz, az az, hogy milyen környezetbe helyezed magad. (Feltételezem, középiskolás vagy, tehát eldöntheted hova szeretnél továbblépni.)
    Én sem tudom “megnevelni” a birka népet, én sem tudom megváltoztatni a tv műsort, nem tudom megváltani a világot. DE egyetemre járok, -azon belül intelligens baráti körbe csatlakoztam, nincs tv-m, és a facebookon is lekorlátoztam, hogy kinek jelenjenek meg a posztjai. Tv nélkül abszolút nem vagyok elzárva a világtól, van internet, ha valamit nagyon meg akarok nézni, meg tudom.)
    Hajrá!

    • Gábor Says:

      Lilli: Egyetemista létedre sajnálom, hogy így gondolkodsz, hogy nem tudod megnevelni a “birka népet”, nem tudod megváltoztatni a tv műsort/világot. Ugyan a magyar felsősoktatásnak magam is részese voltam, és nagyon nincs róla jó véleményem,de hidd el, ha jobban körülnézel, igenis EGY ember is képes nagy vátozásokat kivívni. Sajnálatos, hogy Magyarországon ennyire beletőrődöttek az emberek. A közönynél nincs veszélyesebb, demoralizálóbb állapot.

    • aGyussz Says:

      Maximális egyetértésem.

  155. jelena_loves Says:

    Megmondom őszintén nem olvastam végig a hozzászólásokat, elnézést ha valakit megismétlek.

    1. Az RTL egy kereskedelmi csatorna, aminek a színtiszta profitszerzés a célja. Azzal, hogy maga itt fújol és Kolosi Péternek írogat nyílt leveleket, reklámot csinál. A negatív sajtó is sajtó. Azt már csak félve teszem hozzá, hogy nem a programigazgatónak kellett volna címezni, hanem a producereknek.
    2. A kereskedelmi tévék riporterei le vannak tiltva a komoly társadalmi problémákról, mivel ezek nem hoznak nézettséget, mérések kimutatták, hogy a celebes híreket nézik sokan. Ez nem a csatornák hibája, hanem a társadalomé.
    Arról nem is beszélve, hogy a VV6 célközönsége a kevéssé művelt, szakiskolába járó fiatal. (Ez nem degradáció, ez tény.)
    3. A Való Világ egy trashreality. Nem azért csinálták, hogy szeressék, hanem hogy divat legyen gyűlölni, és ez generálja a rekordnézettséget.
    4. Kolosi Pétert bizton állítom, hogy hidegen hagyja a nyílt levele.
    5. Ha nem érdekli a Való Világ, akkor ne nézze. Újságíróként minimális erőfeszítéssel el tudom kerülni a hírek 95%-át. Tegyen ön is így.

    • andras Says:

      Én nem értem. Most komolyan annyi, hogy elkapcsoljam? A nagymenő újságírókat sem zavarja a fölöslegesen belefeccölt energia és pénz? Mennyi hasznosabb dologra lehetne az költeni mi basszájba

    • NatJohnny Says:

      Kedves Jelena, nem ítélkezem, de szerintem itt nem elsősorban arról van szó, hogy a blog írója szereti-e vagy nem szereti, nézze vagy ne nézze ezt a szemetet, hanem arról, hogy a társadalom ki tudja e lökni magából a szemetet vagy eggyé válik vele. Ha Ön kikerüli a szemetet, azzal nem tesz egyebet, mint a lakását, környezetét elárasztó szemét között balanszírozik ügyesen úgy, hogy a hatalmas szemétkupacok egyikébe sem lép bele. Kétségtelenül meg lehet tenni, de ki vágyna ilyesmire?
      Ki szeretné, hogy a gyermekének egy buta liba, vagy egy ostoba szépfiú legyen a példaképe, akik a semmittevésből vagy prostitúcióból élnek? Igenis toronymagas felelőssége van annak, aki ilyen példát tár az emberek elé, ugyanis az intelligencia mindig felelősséggel tartozik a csekélyebb szellemi képességűekkel szemben. Már Széchényi óta tudjuk, hogy bármely országot a kiművelt emberfők emelhetik fel, viszont egy ideje azt is, hogy a tömegesen elfogadott ostobaság, alacsony szellemi és erkölcsi színvonal hatványozottan süllyeszti is el. És ez nem prédikáció. Ennyi erővel real-time kivégzéseket is adhatna a média, az még nagyobb nézettséget hozna, na de hasznos lenne? Tessék megnézni a reality-k ötletadó ősmagját, az 1984-et és elgondolkodni azon, hogy mit is akar mondani!

    • Szűcs Jolán Says:

      Okos hozzászólás, gratulálok Lilli..
      ..
      ez nagyon gyenge egy újságírótól

  156. Attila Says:

    Beleolvastam a kommentekbe, nagyon érdekes írásoknak tartom mindet. Számomra mind a blogbejegyzés, mind az érkezett válaszok értékes véleményt jelentenek, és most szeretném én is megosztani a magamét.
    Annyit rólam, hogy 21 éves, főiskolás (egyelőre nem értelmiség, csak reményteljes növendék) srác vagyok.
    Nézek tévét, napi sok órát. Elfogadom azokat, akik egyáltalán nem tévéznek, de nem tudom megérteni őket. Javarészt rajzfilmeket nézek (olyanokat, amik megfelelnek az értékrendemnek), hébe-hóba sorozatokat,ismeretterjesztő filmeket, na meg persze sima filmeket. Néhány éve van saját tévém, ez idő alatt -lekopogom- sikeresen elkerültem minden fajta úgynevezett szennyet. Pedig nézem én ám a rötöel klubbot is, meg a kettes számú televízinyót, de ha szar megy, vagy reklám van, átkapcsolok másik csatornára, azt le van a gond. Ha éppen sehol nem megy jó, vagy kinyomom a francba az egészet, vagy ott hagyom egy kevésbé irritáló műsoron (mondjuk a natgeón, ha épp valami kevésbé érdekes megy) háttérzajnak, és olvasok, vagy internetezek. Szerencsésnek tartom azokat, akik egyáltalán nem futottak bele a VV6 csodájába, nekem sajnos nem sikerült elkerülnöm. Mondjuk nem is nagyon igyekeztem, hogy elkerüljem, és itt térek rá arra, amire ki akarok lyukadni, és amit a mondanivalómnak szánok. Jómagam, a szerető szüleimtől eltanult módon, úgy védekezek a tudatos agysorvasztás ellen, hogy (nem hallgatok a hangokra : P) egyszerűen nem foglalkozom vele. Azzal sem, hogy elkerüljem. Megtehetem, hisz nincs fizikai hatással az életemre, olyan, mint egy szellem, ha belelóg a pofámba, átmegyek rajta. Tudok róla, de nem veszek róla tudomást (istenem, de szeretem a paradoxonokat *.*) Természetesen persze, tisztában vagyok vele, hogy megy, sőt a minap csoporttársam tabletjén el is olvastam pár villalakó hááát minek nevezzem… karakterlapját, de elintéztem egy rosszalló fejcsóválással, és egy roppant kulturált “aztapicsa, hát némelyik még tőlem is fiatalabb” kijelentéssel, aztán visszaadtam a szerkezet és egészen mostanáig eszembe sem jutott. Van az a mondás, hogy ne etesd a trollokat. Én nem etetem; tudom, hisz látom, hogy vannak, de felőlem éhen is dögölhetnek, az én gondolataim közt nincs helyük. Eddig egészen jól bevált az a taktika, és továbbra is nagy hódolója vagyok a televíziózásnak, értékes és hasznos berendezésnek tartom. Nem hiszem, hogy meg akarnátok kövezni most ezért, de ha valakinek a keze ügyébe akad egy kavics, akkor arra kérem, csak az arcomat ne! : P
    Remélem szerettek olvasni, mert ha már idáig eljutottatok, még egy fontos gondolattal szeretném húzni az időt.
    Volt osztálytársam, és mellesleg legjobb barátom, akire egyébként úgymond fel is nézek, és nagyon nagyra becsülök, és akit nevezzünk most Mr. P.-nek, nézte az előző szériát. Nem tudom, napi szinten-e, de nyomon követte, tisztában volt a történésekkel, és el is mesélte nekem reggelente a buszon. De Mr. P. egyáltalán nem primitív birka, aminek a VV nézőit általánosítják. Nagyon nem az, sőt, kifejezetten értékes ember. Mr. P. egy egészséges ember, egészséges önértékeléssel, aki megnézte, jót nevetett rajta, de tudta rendesen kezelni, nem volt rá úgymond hatással. Jogos lehet, hogy há’de nézhetett volna discoveryt is helyette, vagy tanulhatott volna történelem órára, de ő azzal akart kikapcsolódni, hát egészségére. Szórakozott a szórakoztatónak szánt műsoron és szerintem sokkal inkább érdemes volt ő miatta levetíteni azt a műsort, sokkal inkább ért el hozzá, mint az elterjedtebb (?) típusú VV nézőkhöz. Mr. P. egyébként most jogi egyetemen tanul, együtt él a csodálatos barátnőjével, és tényleg, kiegyensúlyozott, példa értékű ember lett belőle, ezúton is tisztelet neki! : ) Hogy miért meséltem ezt el? Azért, mert lehet szó is volt erről, hogy a befogadón múlik, de nem társadalmi, hanem egyéni szinten. Nem bánnám egyáltalán, ha menne még belőle akár évente 1-1 széria, sőt azt sem, ha a színvonal minden alkalommal hatványozottan alulmúlná az előzőt, ha a kedves fogyasztók miután jót nevetve megnézték, nyugtáznák hogy “tyű, ez tényleg szar, szarabb mint az előző, istenem de gáz…”, aztán visszatérnének a Mr. P. -hez hasonló, vagy azt megközelítő egészséges élethez.

    P.S. hazudtam, bánnám, ha még menne jó sok széria, de leginkább egyfajta irigységből, hogy egy csokorra való jobbára korombéli fiatal primitív, ostoba haknizással ennyi pénzt keres.

    • joethebrutal Says:

      Kedves Attila!
      Azért ne felejtsük már el a levél lényegi mivoltát… Senki nem arról beszélt, hogy felnőttkorú emberek villalakóvá változnak, hanem hogy sajnos sokan kamaszkoruk jelentős részében ezekkel az ingerekkel alakítják ki későbbi világlátásukat, ami bizony nagymértékben rémisztő… húúúha egy 20 éves felnőtt nem lett hülye hogy ilyeneket nézett…. bravó! de egy 10-12 éves gyerek mit ültet át ezekből az életébe? milyen értékrendet alakít ki magában??? mond, hogy teljesen normálisat, egészségeset….

      • Attila Says:

        Az első Big Brother és Való Világ szériát még én is néztem, és remekül szórakoztam rajta. : ) Akkor még én is annyi idős voltam köbö, mint a fent említett korosztály (amúgy ez új, frankón az ilyen kicsik nézik, vagy nekik szól? Nincs karika? : O). Az újabbakat már simán unalmasnak találtam, azét nem néztem, és persze tény, hogy össze sem lehet hasonlítani azokat a mostaniak “színvonalával”, de most is azért nem nézem, mert nem tartom érdekesnek, és azért nem utálom, mert az utálat borzasztó sok energiát emészt fel, és semlegesen is lehet nem foglalkozni vele. : D
        Egyébként jah, az elég szomorú, ha ezek alakítják a fiatalok értékrendjét. : / De ez szerintem megint nem csak a műsoron múlik, hanem ez esetben pl. a szülőkön, ahogy azt előttem, vagy utánam, vagy a fene tudja már mikor írták.
        Persze ne érts félre, szerintem is káros és rossz, hogy ezt a szart adják, de ha majd lesz gyerekem, és még akkor is lesz VV, vagy annak jövőbéli megfelelője, hasonló színvonalon, és a kedves utódom nézni szeretné (akkor nem fogja, mert, mert nem kap saját tévét majdmeglátomhány éves koráig. : P), akkor megengedem, hogy nézze, mert bízom benne, hogy nevelése során kapott olyan értékrend kezdeményt, hogy nem kajálja be vakon, és megkérdőjelezze a látottakat. Megjegyzem, nem tudom, mi az a kor, amitől már helyén lehet kezelni ezeket a műsorokat, de ahogy elnézem, még a korombéliek, sőt a tőlem idősebbek is sokszor kritikán aluli értékrendről és értelmi képességekről tesznek tanúbizonyságot, még úgy is,hogy esetleg nem is nézik. Visszatérve az előző gondolatmenethez, ha más nem, majd leülök, nézem vele, és akkor együtt röhögünk, vagy éppen fogjuk a fejünket rajta. De ha önmagában egy ilyen vacak tönkre vágja a gyereket, az már régen rossz. : (
        Szóval azt gondolom, hogy ez a műsor krvára nem segít a helyzeten, de csak ennek az eltávolításával még nem oldódna meg a -ha szabad így fogalmaznom- morális válság.

  157. Mariann Says:

    20 éves vagyok, a való világon nőttem fel, az utolsó 2 szériát nem láttam ugyan, de normális fiatal maradtam, abortusz, pialás, drogfüggőség és dohányzás nélkül. Napi 12 órát dolgozom, logopédusnak tanulok és művèszeti gimnáziumban végeztem Pécsett, tehát 4 évet kollégiumban éltem le. Magamat tartom el. Pedig(!), a való világon nőttem fel. Engem nem butított meg, nem lettem rosszabb ember. Nagyszerű ellenpélda volt, hogy mi ne legyek. Ennek egy dolog a titka, szerető családban nőttem fel, anyukám és apukám sosem csalták meg egymást. Egyszerűen így neveltek. Érdekes. Nekik sikerült.

  158. mikromojszcsor Says:

    Mert a Facebook adatgyűjtő központ ugyebár kevésbé káros a fejlődésre, mint a Való Világ…

  159. B.Akosh Says:

    A kereskedelmi televízióknak a nézettség számít. Ha nem néznek egy műsort leveszik, ha van nézettsége, megtartják. Ennyi. A Való Világot pontosan azok az emberek tartják fent, akik azért kapcsolják be a tévét, hogy utálkozzanak rajta (ők a többség). Egy ilyen nyílt levél csak reklámozza a műsort, mert ugye lesznek jó páran, akik majd megnézik, hogy miért is olyan ocsmány.

    • Rebeka Says:

      Én pontosan nem kapcsolom be a Vsló szarságot, viszont nem is nézem. De utálom, mint a szart. Az Éjjel Nappal
      Budapesttel együtt.

  160. Szentkirályi Péter Says:

    Az egy jó pont az RTL-től, hogy nem a KLUB-on, hanem a II-n sugározza, vagy összefoglalót ad a ValóVilágról!
    Mi a Barátok közt-et nézzük évek óta csupán (azt is azért, mert szokásunkká vált), meg a bűnügyi RTL Híradót mindennap….bűnügy….Szóval a magyar tévénézők ezt szeretik látni, hogy milyen borzalmak történnek országunkban? Jó, néha a híradó végén egy hír erejéig bemondják, hogy a szegedi vadasparkban kis leguánok születtek, de más jó nincs is benne…
    Az esti filmekről meg ne is beszéljek, hogy teli van reklámblokkokkal, és a teljes filmből rengeteg jelenetet kivágnak…. :I Inkább megnézzük youtube-on a teljeset.

    • lászló Says:

      Teljesen egyetértek a nyílt levél írójával ,minden szava igaz.Sajnálom hogy ez a levél nem az első széria után született ,kevesebb lenne az erőszak nem tombolna a gátlástalanság . Sajnos Kolosi Ur ??? sem fog lemondani a konzekvenciát sem fogja
      levonni ,a tulajdonosi kör sem fog változtatni. ” tanuljuk már meg végre első a pénz ” .Ez uralja a világot ,ez a szenny köszöntött be az országunkba ,és mi jó érzésü emberek ebben a szennyben kell
      hogy éljünk.Ezt látja aki nézi a való világot ,ezt tapasztalja intézményekben ,utcákon tereken ujságok címlapjain.Ezen nő fel az uj generáció és álmodja a szebb jövőt.

  161. MiserX Says:

    Üdv, én csak ennyit írnék ide, mert akaratlanul is figyelmembe került a levél a VV6 kapcsán:
    “A tehetség mindent megtanul, a zseni mindent tud!”

    Én azt gondolom ebben a témában Önre a második fél mondat most nem igaz, így javaslom az elsőt felidézni mit jelent…

    (további segítség: ugye a reklámokon is lehetne rágózni…mégsem teszi [talán….remélem] – kérdezze meg magától “most már miért nem ?” és ez talán segít eljutni a válaszhoz a VV kapcsán is)

    Remélem ennyivel segíthettem. Ha mégsem…

    ps: ajánlom figyelmébe Önnek – is és mindenkinek aki lelkesen szólt hozzá eme alkotásokhoz – a negatív reklámok sikereiről való tájékozódást,
    VAGY egyszerűen csak tessék megkérdezni Önmaguktól és egymástól: ha ilyen rossz, akkor miért foglalkoznak Önök ennyit ezzel a témával ? Higgyék el, hogy valószínű, hogy a műsor szervezői pontosan tisztában vannak az Önök által adható válaszokkal…(na ezen lehet tovább agyalni hogy miért/honnan ;).

    Tisztelt Hölgyek és Urak – senkinek nem jut eszébe, hogy nem indítanának ilyen műsort sok sok pénzt belefektetve csak úgy…felelőtlenül….ugyan már, Önök a naívak ha azt hiszik, hogy így történt (és a műsor talán pont ezt használja ki…)
    ha Önöknek nincs jobb dolguk, mint ezen rágózni, akkor Önök pontosan a célközönség…(remélem ez már elég egyértelmű)
    de többet nem árulok el, tessék tájékozódni !!!

    Üdvözlettel,
    MiserX

  162. getafe Says:

    Átsikoljak…ez tetszett 🙂 Márton te egy értelmes fiatalember vagy, néhány stilisztikai bakitól eltekintve egész jó a dolgozatod, minek írogatsz nyílt leveleket? Ne nézd a műsort és kész… a parlamenti közvetítéseket, a politikai vitaműsorokat, meg a többi dzsuvát.
    Vannak dolgok/elvek/emberek/szituációk amikért, és amikor nem érdemes harcolni, le kell szarni.

  163. noreply@noreply.hu Says:

    Úgy tragikus ez az egész történet ahogy van. A társadalmi különbségeknek nem feltétlenül az az elsődleges oka hogy van egy “gazdag” de korrupt réteg és a többiek pedig “szegények” elnyomottak és kizsákmányoltak. Inkább oka az, hogy hazánkban 30%-a az embereknek funkcionális analfabéta, természettudományokat (matek, fizika, kémia, stb.) bevonó képzésre a fiatalok töredéke jelentkezik és az olvasottság, műveltség nyomokban van csak jelen. Ma egy vegyész, informatikus és úgy általában aki “mérnök”, nyelveket beszél, szorgalmas és képzi magát folyamatosan az ugyanolyan életszinvonalon él mint bárhol tőlünk nyugatabbra. Számtalan magánvállalkozás és multinacionális cég (tehát NEM az adófizetők pénzéből élő és azt elherdáló) van ma hazánkban ahol a legnagyobb probléma az erőforrás hiány, tehát képtelenek felvenni nemzetközi szinten is versenyképes fizetésért szakembereket. Ez miért nem lehet példa?

  164. Kígyós Áron Says:

    Rendkívül álságos az a hozzáállás, amelyet a csatorna – anyagi érdekből – képvisel, hogy ti. akinek nem tetszik, ne nézze. Ha csak ennyi lenne a média felelőssége, akkor ugyanezzel az indokkal lehetne engedélyezni a rasszista, gyűlöletkeltő tartalmakat is, hiszen akinek nem tetszik, nem nézi. Itt bújik ki a szög a zsákból. Azzal, hogy a törvény elismeri, hogy a média veszélyes lehet (például az uszító tartalmak esetén), azt ismeri el, hogy a média általában felelősséggel tartozik az általa közvetítettekért. Ha egy műsor ocsmány és ostoba “értéket” közvetít, akkor azért.
    Ez tipikusan az a műsor,amit egyáltalán nem szabadna engedni, pontosan olyan indokkal, mint a rasszista uszítást: ugyanis veszélyes.

  165. Vercz Dávid Says:

    http://bohocnaplo.blogspot.hu/2014/01/55vi-avagy-valovilag-reciproka.html

  166. Manó Says:

    “Pseudo-morals work real well on the talkshows for the week, but selective judgements, goodguy badges don’t mean a fuck to me.” – Marilyn Manson

  167. zsolt Says:

    Az egész kereskedelmi média ilyen. Győzike és társai mennyivel különb? Erre van igénye a primitív, elhülyített funkcionális analfabéta fiatalságnak.

  168. Filipovics Timea Says:

    Mert a VV-be ugye nem kerültek be értelmiségi növendékek?!…tán ha lenne némi infoja néhány kommentelőnek a műsorról bizonyosan nem büszkélkedne “magas”szintű végzettségével!Tiszt.a kivételnek de közületek jó páran tartják magukat távol ettől a bolygótól viselkedésetekkel!Nem vagyok VV rajongó de inkább ezt nézem mint azt a rengeteg öldöklést és tippeket a rossz embereknek ahhoz h lehet megölni egy másikat!

  169. Sándor Hidegh Says:

    egyszerűen médiaszemét!”Kenyeret és církuszt a népnek”

  170. Pető Gabriella Says:

    Egyetértek a levél irójával ! És az a legnagyobb baj, hogy az RTL Klub adásai főleg ilyen tartalmu müsorokból állnak. Nem lehet mondani, hogy ingyenes a TV nézés , mert elég tetemes díjat fizetek, mióta műholdas adásra áttértek. Jó lenne kicsit tartalmasabb valóban szórakoztató müsorokat beiktatni. Nem erre kell a fiatalokat nevelni, mert nem szeretnénk ha ez lenne a való világ !

  171. Somogyi István Says:

    Sajnos a legtöbb kereskedelmi csatornán népbutítás folyik.

  172. Vivien Says:

    A múlt héten a buszon 2 nyugdíjas pont sorolta hogy milyen sorozatokat néznek a tv-ben unalmukban, és köztük volt ez is. Az egyik idézem ezt mondta: “Azt én is nézem, de csak azért mert kíváncsi vagyok milyenek a mai fiatalok.” Ezt felháborítónak tartom, hogy a csatorna ilyen látszatot kelt, ezzel, hogy a nép legalsó söpredékeiből állít össze műsort, és ez alapján ítélik meg majd a fiatalokat. Én magam sem nézem. Egyik részét sem láttam egyik évadból sem, épp eleget kényszerülök hallgatni az erről folyó beszélgetéseket, vagy éppen az erről szóló reklámokat.

  173. László Bacsi Says:

    Köszönjük a “Nyilt levél” Kolosi P.-hez c. írást.Mi megdöbbentőnek tartjuk azt a sok ostoba butaságot,és vele együtt a szereplők inteligenciáját amit a csatorna áraszt.Normális fiatal reméljük nem nézi és nem ez a minta ill. példakép.Jó lenne, ha értelmesebb, okosabb műsort készítene, talán még nem késő az ílyen fajta téves tudatformálás ellen.Mi betiltanánk!!!

  174. Tóth Tünde Says:

    Hát… Szerintem hiába van 1-2 jó példa, ezek a músorok hatalmas károkat okoznak a fiataloknak. Az RTL szerintem gátlástalan és hatalmas népbutítást végez. Olyan ez, mint egy hurrikán… Tv híradó= bűnügyi Mónika show (biztos niincs pénzük rendes tudósításokra) Észrevettétek, hogy ha véletlenül egy normális, elgondolkodtató filmet vetítenek, akkor azt kb. éjfélkor teszik, nehogy főmúsoridőben eljuthasson a nézőhöz? Hát mi ez, ha nem népbutítás??? Mi más?? Tudatosan teszik, de én remélem a gyerekeik is nézik a tv-jüket napi 10 órában! Nem várható el az “átlag embertől” hogy mindezt kikerülje. Ugyanez vonatkozik a TV2-re is….. A Való Világ csak egy kis szelet ebből az egész szemétből. Magam részéről nagyon gondolkodom, hogy egyszerűen törlök pár adót a televíziómból…

  175. captain obvious Says:

    Az ég kék, a víz nedves…

  176. Ede Says:

    Istenem… Mert az Édes Élet és a béna NO name sorozatok ( azok a török szarok meg egyéb agymosó baromságok) meg ezek a Családi Titkok és Élet Showja meg a jóég tudja mik… Ezeket miért nem ócsárolja senki sem?… Én is a Való Világok előző szériáit néztem; semmi bajom nem lett – most friss diplomás vagyok – , bár… igaz ez a VV6 eléggé érdekes a többihez képest. Szóval én is csak azt tudom mondani, hogy ez a nyílt levél is egy baromság, mondhatni üres fecsegés, hisz annak idején és most is ez volt a téma ha elindult egy valóságshow… Ennyiből mindenhova, mindenkinek lehetne “panaszlevelet” írni és reklámozni ÖNMAGUNKAT, és lefogadom az utóbbi levél írója is minden este leül és nézi 22:00-kor az RTL2-n a műsort, sőt hovatovább az élő közvetítést is olykor… Nekem ez a véleményem, és ha valakit megbántottam bocsánat. ( Ja és mindenki azt csinál és tesz és néz… amit akar- NEM ERŐSZAK A DISZNÓTOR, ahogy a VV6 sem!!! 🙂

  177. Varga Zsuzsa Says:

    Szerintem a fentiek mind helytállok a műsorral kapcsolatban, valóban el lehet kapcsolni 🙂 , de mi fizetjük meg ezeket a műsorokat és a pénzünkért megérdemelnénk színvonalasabb tartalmat.
    Ami most megy a kereskedelmi csatornákon az kritikán aluli, inkább ezért kellene kampányolni.

  178. Nádasdyné Puskás Dóra Says:

    Nagyon egyetértek a levél írójával. Sajnos az RTL KLUB nézésekor is sokszor találkozom a VV6 reklámjával. Szeretném kikerülni, de nem tudom. Ugyanez igaz az Éjjel nappal Budapestre is. Idősödő pedagógus vagyok, s ez a silány érzelemmentes, bunkó szexre orientált műsor
    NEM ÉRDEKEL!!!!!!
    Miért köteleznek arra, hogy nézzem, ha kell, ha nem! Töröljék!!! Legyenek végre oktató, nevelő, figyelemfelkeltő műsorok!

  179. SzI Says:

    Teljesen igaza van a levél írójának. Bár én nem nézem, mert már az előzőek is alulmúltak mindent. Nekem két nagy fiam van, de “belehalnék” ha csak a gondolat is megfordult volna a fejükben, hogy jelentkezzenek. Ezeknek a gyerekeknek is vannak szüleik, nem tudom nekik mi volt a véleményük. Sajnos van olyan közönség tábor, aki nézi, vannak olyan közösségek, ahol kilóghat az a gyerek, aki nem tud hozzászólni, ezért ő is nézi. Nem vagyok szakember, de a személyiség rombolás máris megvan. Szóval nézettség ide, vagy nézettség oda, én úgy megbüntetném a csatornát, (és nem két év múlva), hogy ne érje meg nekik ilyen műsorokat csinálni, és azonnal szétoszlatnák ezt a “bandát”. Mellesleg szerintem sok ilyen műsor van most, és lassan ott tartok, hogy nem érdemes bekapcsolnom a tévét, mert hiába kapcsolgatok, mindenhol szemetet találok. ( Éjjel-nappal Budapest, Édes Élet, meg valami Élet sója?) Ilyen lenne az élet?? Hát akkor bizony megérett az emberiség a teljes pusztulásra, aztán a kiválasztottak majd új világot építenek. Persze ez tudom nem így van……………

  180. vilmos mezei Says:

    Ez azert van.draga bloggerem,hogy legyen kibol mibol penzt csinalni…….es az U,n regebbi celebek.frisshust kapjanak az agyaikba…….akar,fiu akar lany.a vv6 utan kiemelkedo hirerteklessz.hogy ki-kivel mikor mitcsinalt mennyiert,es hogyan szakitott,majd megint nqgyszerelembe esett egy vv7 szeriassal……

  181. János Kiss Says:

    Nem hiszem, hogy bármit is számít az, hogy Én ezt a műsort nézem, nem nézem, szeretem, vagy nem szeretem… Kedvelem Picasso képeit, de nem értékelem Salvador Dalí munkásságát. Szerintem jobb autó a Mercedes, mint a BMW. Inkább fekete, mint fehér. És még sorolhatnám. Ez az Én véleményem.
    Tételezzük fel, hogy a Te véleményed szöges ellentétben áll az enyémmel. Ez alapján égessük el Picasso képeit, ne vegyünk több Mercedes-t, és töröljük el a fekete színt?
    Tényleg? Csak mert neked nem tetszik?

    Kereslet – Kínálat. A mérleg két oldala. Ez befolyásol mindent. Én vagyok az eladó, Te vagy a vevő. Te csak azt veheted meg, amit Én eladok neked, vagy Én csak azt adhatom el, amit Te hajlandó vagy megvenni. Miért nem gyártanak ártatlan bébifókák fejéből készült bolyhos papucsot?… Mert nincs rá igény.
    A kereslet szüli a kínálatot, a kínálat a műsorokat, a műsorok a nézettséget, a nézettség a hirdetőket, a hirdetők a pénzt. Egy mondatban felvázolódott a kereskedelmi-, és kábelcsatornák lényege.

    Oké, elfogadom, hogy ez nem a Te műsorod, nem a Te csatornád. Kultúrára, szellemi felfrissülésre vágysz, értéket képviselő műsorokat akarsz. Akkor nézd az M1, M2, és a Duna összes csatornáját, vagy vegyél a kezedbe egy könyvet (tudod, a DVD elődje), és olvass (ne a Barbibébit!).

    Nem az RTL-t, nem a ker-, és kábelcsatornákat kívánom megvédeni, és nem is a ValóVilág létjogosultsága mellett lobbizok… csak… egy fecske nem csinál nyarat, de próbálkozni lehet.
    Jöhetnek a plus size modellek, a kevésbé divatos és kényelmes ruhák, az alternatív üzemanyagok, az objektív sajtó, az egészséges ételek, a társadalmi rétegnélküliség… Legyen minden ember egyenlő, meg világbéke.

    Érdekes videó a témáról:
    http://www.atv.hu/videok/video-20131004-friderikusz-1-resz-2013-10-03

    ui: Én szeretem a VV-t Tessék kimondtam 😀

  182. Irén Says:

    Az én véleményem az,hogy ha már megy is ez a két nem éppen gusztusos műsor,mért nem adják későbbi időpontban, Sokan vagyunk akik az idősebb korosztályt képviseljük és nagyon nem érdekel bennünket, ki kivel hányszor……..

  183. Juhász Magda Says:

    Én ezeket sőt az Édes életet se nézem. Hogy miért? Azt Mészáros Márton helyesen megírta. Szerintem a Való Világ, vagyis a valóság nem ilyen Magyarországon. A fiatalok többsége nem is így él, hanem vagy tanul, vagy gürcöl reggeltől, estig, már ha van munkája. Persze szórakoznak is, de nem így. A valóságot nehéz bemutatni, mert van szomorú oldala is. Én a szerkesztők helyében nem az élet mocskos, hanem a humoros oldalát mutatnám be. Az emberek szeretnek nevetni és kikapcsolódni ez által. A humorból gyakran tanulni is lehet, nehéz helyzetek megoldásában is segíthet.
    A külföldi adók másolása helyett kitalálhatnák a magyarországi valóságot, ami nem a villákban, hanem sokkal inkább a társasházakban zajlik.
    Üdvözlettel: Juhász Magda

  184. M.G. Says:

    Az a gond, hogy bár teljesen igazad van, de senkit sem érdekel ez a fent említett csatorna vezetőségéből. Profitból élnek, nem hiszem, hogy a nép akarata előtt meghajolnának. Egy eszközzel mégis tudnánk őket manipulálni, ha egy országként SENKI sem nézné ezt a sz@rt.

    Akkor – miután nem lenne nézettsége – talán levennék a műsorról. De, jönne helyette más, ugyanilyen ócska borzalom. Szerintem a kereskedelmi tévék ellen hadat üzenni olyan, mint széllel szemben pisilni…. sziszifuszi munka.
    Marad a piros gomb a távkapcsolón.

    Ne nézd.

    Lázadj, büntesd őket. A te életed a tiéd, oda kapcsolod a tévéd, ahová te akarod.
    Több éve nem nézek kereskedelmi tévét -nem csak ezt az adót nem – és teljesen jól elvagyok. Azonban sajnos igazad van, megkerülni nem lehet, mert a csapból is ez folyik. Nagyon zavaró annak, aki nem ilyen típusú információra éhes.

  185. Erika Lénárt Says:

    Teljesen egyetértek a levéllel.Bizakodó maradok,amíg ilyen hozzászólás születik fiatal embertől.Köszönöm

  186. Ferenczi András Says:

    villogó fények.. Ez kell az embereknek.. Háttérben pucér nők, autók, bármi ami csak kicsit is felkelti a figyelmet.. Kinek ami…
    Mellé halk zene, és kreatív TV-hez csalogató műsor..
    Hasonló ez, mit a legtöbb fogyasztási cikkben fellelhető ízfokozó szer.. Itt is ízfokozó a műsor.. Kinek ízlésficama lesz, kinek irtózás.. Kinek pedig jó kis s(z)tory a legközelebbi pletyizéskor. Nem tudod abbahagyni a nézését, nem csak azért, mert több csatornán ez megy, hanem mert fel van építve a rendszer, úgy hogy érdekeljen a következő “epizód”.
    És ez az emberek, nézők hibája.. Persze elindította valaki.. Ez tetszetős volt a nézőknek, pénzt adtak érte (szavazás, reklámnézés)… Volt bevétele a TV-nek. Így készítik folyamatosan őket.
    De egy ilyen kis országnak minek 100csatorna MAGYAR TV? Miből tartja el magát a sok sztár, celeb, ott dolgozó… Az már csak rejtély… Egy része közvetlen a bevételekből, egy része az utólagos ilyen-olyan lehetőségből, ami a reflektorfény után éri…
    A többi a süllyesztőben… Öngyilkos lesz.. Visszamegy eredeti helyére, vagy még lejjebb…

    -szemléletváltásra volna szükség.. De ne a TV-től várjuk ezt.

  187. Imi Says:

    Nem kedvelem Puzsért különösebben, de ez az írása egyrészt idevág, másrészt telitalálat.:

    http://nemzeti.net/puzser-lehet-ujra-nagy-magyarorszag-de-amit-a-kereskedelmi-televiziok-az-emberek-tudataval-muveltek-az-elmult-17-ev-alatt-azt-nem-lehet-jovatenni-1598666.html

  188. Gyurcsáné Mónika Says:

    Végre egy normális gondolkodású fiatal….sok ilyen kéne a világba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  189. Zsóka Says:

    Igazad van!
    A legszomorúbb az egészben az, hogy gyerekeket nevelő! (nem tartó) felelős szülőként, hiába nem engeded nézni, akkor is szembejön mindenhol a gyerekkel, mert ez a téma. Amelyik gyerek ezen nő fel, meggyőződésen, hogy sérül az érzelmi és egyéb intelligenciája is (főleg, hogy ha nem beszélik meg otthon és nem tudja mi a “normális” ebből..amúgy szerintem semmi!).
    CENZÚRA, ez lenne a megoldás!

  190. Vén Csataló Says:

    Bocs, hogy jelzem, de érzésem szerint (meg a kontextus szerint) az “irreleváns” helyett nem “irreálisat” akartál írni?
    Amúgy egyetértek.

  191. martildi@freemail.hu Says:

    Teljesen egyetértek az íróval, undorítónak tartom a műsort!!!

  192. Jucus Says:

    Nem tudom miért tiltakoznak sokan a műsor ellen, hisz ez a Való Világ!!! Nagyon helytálló címmel!!!! Ilyen a mai fiatalok nagy része, tisztelet a kivételnek. Ez mind köszönhető a társadalomnak és a sok nemtörődő szülőnek, akik mindent megengednek a gyerekeiknek, és a gyerekeiket nem nevelik, hanem mindent rájuk hagynak, elkényeztetik Őket. Azért tart itt a mai fiatalság, ha tetszik, ha nem, sajnos ez van, és lesz ez még rosszabb is!! Sajnos! De pillanatnyilag ez van. Ezt kell elfogadni.

  193. Zoltán Says:

    Szerintem ami most megy a televízióban az semmi más, mint az értelem és érték abszolút megcsúfolása. Ennyi retardált, buta és,képzetlen embert elképzelni is nehéz. Ez lenne a gyermekeinknek a követendő példa? Hol az értelem , a képesség és a példamutatás? Ma az a cél, hogy hülyéket képezzünk és tömegbázissá alakítsuk őket, igazi birkákká. Ezek a műsorok pedig erre vannak kitalálva.

  194. Ilona Says:

    Márton! Nagyon jól tetted, hogy levelet írtál és maga a levél tartalma is tökéletes látásmódról ad bizonyságot. Elolvastam pár hozzászólást.
    Miért gondolja azt valaki, hogy nem lehet semmit csinálni? Miért gondolja azt valaki, hogy megnéz valamit, és nincs hatással az életére? Ha mellettünk megölnek valakit, és mi végignézzük, mondván úgysem tudunk semmit csinálni, akkor bűntársak vagyunk. Ha a házasság nehéz időszakában jön egy szimpi idegen, és összebújsz vele egy éjszakára (mint a showban), akkor az a házasságát szétzúzta. A hatások nem mindig azonnal jelentkeznek, hanem beépülnek tudat alatt az emberi viselkedésbe. Mire tanít a műsor? hűségre, kitartásra, tiszteletre, tisztességre, szeretetre ,kedvességre….?
    Ha műsor nézése mellett döntök, mert ez is döntés, akkor a mocskot választom. Persze,persze,ez nem úgy van-gondolod. De! Minden tettünkkel döntünk. Vagy igent vagy nemet! Ha társadalomban egy embert vagy embercsoportot bántalom éri, a többi ember dolga, hogy kiálljon értük.
    Köszönöm, hogy vannak még bátor és tisztességes emberek. jelena_loves álnevű újságíró hozzászólása pedig felháborító!! ilyen hozzáállással egy újsághoz nem engedném. “Újságíróként minimális erőfeszítéssel el tudom kerülni a hírek 95%-át. Tegyen ön is így.” Hát pont egy újságírónak lenne az a feladata – mivel az emberekre a médián keresztül hatással tud lenni, hogy értékteremtő cikkeket, hozzászólásokat támogat. És ami SZENNY az mellett nem ELNÉZ, hanem felhívja a figyelmet a negativ dolgokra.
    A kamaszok fojtogatós játékáról már hallott a jelena_loves? ez mellett is elnéz biztosan mindaddig, amig a saját fia vagy lánya öli meg magát. Akkor majd már NEM NÉZ EL. És ha most felháborodott, az nagyon jó. Ezt akartam, hogy abból a puhány, közönyös, tespedt hozzáállásból kiszakítsam. Őt és a hozzászólókat.

  195. Papp Andrwa Says:

    Kedves Márton!
    Tökéletesen egyetértek Veled, a VV6 nem más, mint elfuserálódott, érték nélküli fiatalok tobzódása, akik nem nagyon tudnak a hihetetlenül nagyra nőtt egojukkal, és a mániákus szereplésvágyukkal mit kezdeni. A szomorú tény az, hogy ez nem más, mint folyamatos “néphülyítés”, lassan kezdjük az amerikai átlagpolgárok intelligencia szintjét elérni. És az is szomorú, hogy a mai fiatalok azt látják, ha elég korlátolt, magamutogató, és deviáns vagy, munka, és ész nélkül is meg tudsz élni. Én még emlékszem a VV1-re, értelmes emberek voltak benne. VV Izáig, és Alekoszig süllyedtünk az elmúlt 10 évben. Nem vagyok szakértő, csak minden fórumról ez a szemét áramlik Rám, egyszerűen nem tudsz kimaradni. Ez van, de csak azt remélhetem, hogy az RTL sem tud lejjebb süllyedni, mert már az összes drogosból, prostiból, börtönviselt emberből “sztárt” csinált.

  196. Herczeg Zoltán Says:

    Kedves Márton!

    Én a fent jelzet időpontban -hirtelen felindulásomban- az alábbi linken található dolgokat írtam le. Véletlenül kapcsoltam a csatornára, és dermedtségben egy epizód erejéig ott is ragadta. Egyben ez volt az utolsó eset, de azt tudom, hogy még a bejátszott összevágásoktól is áll a hátamon a szőr. Remekül megfogalmazta a véleményét. Gratulálok az íráshoz!

    http://iroklub.napvilag.net/iras/49414

  197. MARIANNA Says:

    Igaza van a személynek, aki írta a levelet, meg az előttem szóló
    nagytöbbségnek.
    Az igaz, hogy én is néztem (40 éves vagyok) az ezelőttieket,de
    most már nem igazán nézek tévét. Néha akkor nézek bele, amikor
    hallom a konyhából hallgatva, hogy milyen modortalan, kultúrálatlan
    undorító beszólások, vihogások, megmozdulások vannak benne.
    Elég szomorú, hogy ilyen műsorok vannak a tévében. De igen, ha
    nem akarom nézni elkapcsolom, nem leszek a rabja a VV-nek.
    Szerintem akik úgy gondolkodnak, hogy népbutítás folyik, azok
    inkább kapcsolják el Tv-t. Mást úgy sem lehet megváltoztatni, de
    aki így gondolja és meg is teszi az jól cselekszik.

  198. Talas Katalin Says:

    Teljes mertekben egyetertek a cikk irojaval.
    Megjegyeznem, hogy a leirt kifejezesek csak kifinomultan közelitik meg a valosagot, ami sokkal drasztikusabb es melyebb. Le tudtam ugy elni az eletem egy reszet, hogy a “Baratok közt” egyetlen reszet
    sem tettem magameva, nota bene nem is lattam. Ettöl nem erzem
    magam szegenyebbnek, stb…..

    Talas Katalin

  199. Edina Terézia Says:

    Kedves Szerző!
    Teljesen igazad van! A szívemből szóltál. Teljes egészében népbutításról van szó. Sokan, sokunk nem nézi szívesen, megveti a hasonló műsorokat, mégis ott vannak főműsoridőben valamennyi adón: gondolok itt édes élet és társai műsorokra. Szülők hatalmas felelőssége, hogy gyermekeiket nem engedik efféle műsorok előtt ülni, vagy ameddig csak lehet megvédeni őket e “színvonalas” műsoroktól. Nehéz, de nem lehetetlen. Ugyan már ki kiváncsi magukat celebeknek nevezők mindennapjaira? A valós, mindket körülvevő dolgokkal, saját ügyeinkkel pedig nem eleget foglalkozunk. Vagy talán pontosan ez a cél? A tudatos népbutítás? Elgondolkodtató!

  200. Kovács Kriszti Says:

    Nagyon igaza van ennek a fiatal embernek.Sajnos ezeken a semmit mondó,gusztustalan, primitív és értéktelen műsorokon kell felnőni a gyermekeinknek.Milyen példát tanulnak így gyermekeink.

  201. Balogh Ágnes Says:

    Végre valaki leírta a kereskedelmi csatornákon sugárzott népbutító műsorok idiótizmusát! Napilapot szeptembet óta nem veszek, a tv-t kb. 1 éve már csak kivételes esetekkor kapcsolom be, akkor is a mesecsatornánál állok meg. 43. éves vagyok, azt hittem a Mónika show után már nem lehet rosszabb… Tévedtem!

  202. Amoremio Says:

    szerintem a hozzászoloknak untig elég lenne csak az ablakon kinezni minek tv musor

  203. Bicskei Beatrix Says:

    A tegnapi(2014.02.19.)adás felháborító volt,miért kell nézni,hogy a kedves VV6 lakók közül,ki kinek mit nyal ki!
    Leánygyermekes anyukaként,nagyon felháborodtam!
    Tisztelettel

    • hehenike Says:

      Egyetértek,ez nem más,mint előfizetés nélküli pornó 23 óra előtt.

    • Róbert Says:

      Kedves leánygyermekes anyuka: nem kötelező nézni ha ennyire felháboritó, szerintem! Egyébként meg este 10 kor kezdődik, olyankor már a gyereknek az ágyban a helye és nem a tv-elött. Csak ennyit a nagy felháborodásrol.

  204. Kata Vásárhelyi Says:

    Kedves Mészáros Márton! Nagyon köszönöm, hogy – kvázi helyettem megírta azt, amit én is ugyan úgy gondolok, mint Ön, de ilyen jól soha nem tudtam volna összegezni, amit erről a “szennyről” gondolok!

  205. Zolee Says:

    Jó napot! Amit le lehetett írni, az szinte minden le is lett írva a témával kapcsolatban. Az az egyik baj, hogy ha át is kapcsolok másik adóra, mikor elkezdik beharangozni ezt a “műsort?”, akkor belefutok jó eséllyel a másik hasonló kaliberű valóság show-ba. Éjjel-nappal Budapest című borzadályba.
    Gondolom, ha valaki a két adás valamelyikét nézi, akkor a TV készülék alá elengedhetetlenül fontos kellék egy-két ágytál, vagy más, a trágya összegyűjtésére alkalmas edény! Másképp ezt én nem nagyon tudom elképzelni. (Nekem egyébként valahol a VV2 eleje felé betelt a pohár.) Éppen e miatt nem is nagyon kapcsolom be a televíziót. Esetleg ha tudom, hogy valamilyen számomra emészthető, értelmes műsor kezdődik rövid időn belül. Inkább olvasok.
    Most például az “Arctalan(?) nemzedék” című könyvet. (Szerkesztők: Bauer Béla, Szabó Andrea, Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet 2011-es kiadványa)
    Jó, nem olyan szórakoztató, mint pl.: egy Rejtő Jenő írás. Viszont a mostani fiatalok (18-30év) politikai és társadalmi helyzetét veszi górcső alá, amit szerintem fontos lenne megérteni és ismerni. (Mivel csak így lehet(ne) a dolgokat pozitív irányba terelni.)
    Ebben leírják azt is, a Kádár korszakban, miként működött a népbutítás. Az akkori ÁVH és az egypárt által megvalósított agymosást (ami java részben tudatos volt, részben véletlen), most a médiumokkal, főleg a televíziózással valósítják meg.
    Ebbe passzolnak bele az ilyen VV6-os minőségű műsorok is. Ne foglalkozz semmi fontossal! Te csak nézd ezt, “rágózzál” a szemeddel! Agyadat kapcsold ki! Ja, hogy a gyereked ebben nő fel és ezt tartja természetesnek? Sebaj! Még könnyebb lesz megvezetni, irányítani!
    Sajnos, amíg ez a tevékenység valamilyen profitot termel, addig megtalálható lesz a műsorpalettán.
    Zolee

  206. Dókáné Katona Erika Says:

    “Kenyeret és cirkuszt a népnek” . Lassan egy éve nem nézek magyar kereskedelmi adót. Nem is hiányzik. Kedves Márton, öröm látni, hogy akadnak még értelmes fiatalemberek.

  207. Varga Ákos Says:

    Az itt a nagyon nagy baj, hogy hiába értek egyet a levél írójával, erre a műsorra igény van, és hiába mondják nagyon sokan, hogy így nem nézik, úgy nem nézik, az ismerőseim körében is sokan este ugyanúgy odakapcsolnak.

    Innentől pedig az RTL nem sok mindent tud (és akar) tenni. Azt adják, amit a nézők nézni akarnak. Márpedig nagyon úgy néz ki, hogy az ilyen és ehhez hasonló vélemények még mindig kisebbségben vannak. Meggyőződésem, hogy ha az RTL-nek ez nem hozna hasznot, mert nem néznék a műsort, ők sem tűznék műsorukra.

    • Balogh Róza Says:

      Varga Ákossal nagyon is egyet értek! Nézik, nézik!!! Az első betűtől az utolsóig! Aztán másnap csámcsognak. Én nem nézem, és mégsem kérem a csatorna bezárását. Ilyen , olyan indokkal minden csatornát bezáratna valaki!

  208. ch_attila Says:

    A gyerekem 15 éves. Megkérdeztem beszélnek-e Náluk az osztályban a VV6-ról. A gyerek már a kérdésen is felháborodott. “Még az osztályban a leghülysébb sem olyan agyhalott, hogy ezt nézze…..”
    Egy pár éve idesített egy-két ismerős, barát VV akármennyi megosztása a facebook-on. Kikapcsoltam az üzenőfalát, oszt jó napot.
    Most fogalmam sincs, hogy kik és hányan vannak bent a villában.

    De ha van rá igén, akkor nincs azzal gond ha adják ezt a műsort. Akit érdekel nézi, akit meg nem, az az RTL II-re rá se kapcsol. Kész pont.

    A vita helyett inkább kattintsatok az angolos blogomra 🙂 challengeoflearningusenglish.blogspot.com

  209. Néző Says:

    Kedves hozzászólok..Kedves Márton “nem akarom megváltani a világot címmel”

    Hát igen szerintem én is egy vagyok a sok közül aki ezt írja…vagy gondolja!

    Nagyszerű lépés volt ez a dolog hogy nem a RTL-en fut a műsor hanem az RTL-2 ön… le a kalappal de tényleg.. semmi bajom a műsorral leginkább a Hat szériából Ötöt végig nyomon követtem..
    Sem az hogy ha kedves Márton úr mért is tette ezt nyilvánossá:
    “Ha nem tetszik nem kell nézni.. címmel” szerintem … Más nem veszi elő Napi 3-5 órás argentin,brazil,török és hogy mi se tűnjünk ki a tömegből HÁT PERSZE!!! példát is felhozok Édes élet …
    Ha már Életművészeket emlegetünk!!! Ha mindenki ilyen lenne akkor elég rosszul élnénk…. meg van mindennek az oka ez egy valóságshow…szóval nem kitalált egyéb Celeb néző műsor lássuk be aki valaki a Tv2 ön annak fele Valóvilágos volt.. ennyit erről!!!

    • M.G. Says:

      Ezt a hozzászólást kétszer kellett elolvasnom, de esküszöm, nem értem, mit akar, és mi a lényege.

    • László Kollár Says:

      Ha a bohóc bohóckodik az sekélyes…? Na ne már. Ezek a fiatalok nem csinálnak mást csak szórakoztatnak.Nem mindig az igényes szórakoztatás a nyerő. Ha csak valaki mindig az igényesre vágyik az pedig egyfajta sznobizmus. Tisztelettel ha valaki Benny Hill-t néz az mély gondolatokat vállt ki belőle ? Gondolkodjunk el hogy mi is a szórakoztatás lényege – számomra az hogy egyfajta kikapcsolódás legyen a mindennapok monotonitásából. Egy tény hogy ez nem egy szépirodalmi műsor.

    • dia Says:

      Szerintem nem értetted meg a lényegét!
      Embere válogatja meg, hogy mit néz és mit nem, de hiába nem nézi az iskolában a Facebookon mindenhol ezt látja az ember akarata ellenére.!!!

  210. Időjós1010 Says:

    Rengeteg a vélemény, nem olvastam mindet végig, de az enyém az hogy igenis ki lehet kerülni ezt a műsort, és a híreit. Beszélnek róla úton-útfélen, ezt nem kétlem, megüti az ember fülét akaratlanul is, ezt is elhiszem, de kicsi országunk sokallta nagyobb problémájával, az egymást váltó elcseszettebbén elcseszettebb pártokkal, a róluk beszélő, őket megszavazó, és istenítő emberekkel sem tudunk mit kezdeni. Mindezen csak még inkább súlyosbít az a tény, hogy telefonon, valamint levélben, sőt, személyesen is kap az ember megkereséseket az éppen adott kormánytól, amitől a falra tudna mászni, és amiről egyébként igazán szólna, illetve amitől komolyan függ az ember élete. Annyit akarok én ebből csak kihozni, hogy nem a valóvilágon kéne kiakadni, mert huszadrangú társadalmi vonzata van az egésznek. Továbbá a VV6 csak egy apró csepp a szennyek tengerében. Ez a műsor egyébként nem átnevelni akar, hanem szórakoztatni. Nem az számít hogy hányan nézik, még csak nem is az hogy mennyit, és hol beszélnek róla, hanem az hogy menyire veszik komolyan. Én a magam részéről rendszeresen nézem, ugyanúgy mint ahogyan a Győzikét is néztem, de ettől még nem alakult ki bennem egy eltorzult világkép, egy teljesen feje tetejére állított értékrend. Nevetek az egészen este egy jót, és ennyi. Esetleg megdumálom a haverokkal is ha úgy van, de abszolút poén szintjén, és ettől függetlenül egyébként spectrum, natgeo, discovery csatornák műsorait ugyanúgy keresem napi szinten, és velük zárom az estém.

  211. Lapajka Says:

    Baromira meghatja ám a kereskedelmi tv-ket ez a varnyogás… persze-persze… kb pont leszarják.. Egyetlen egy céljuk van PROFIT. Profit maximálás, extra profit. Profitot a reklám hoz, a reklám értéke, pedig nézettséggel növelhető. Ami nem tiltott, BÁRMI, ami előzetes felmérések alapján a lehető legjobb nézettséget fog hozni, az fog menni és kész. Ha az épp egy primitív valóságshow állat szintjén levő idiótákkal akkor az, és fejre is állhat az értelmiség, akkoris az lesz; míg a törvényi környezet ezt lehetővé teszi a médiában. Ennyi. Tényleg a megoldás annyi, hogy nem kell oda kapcsolni. Illetve lehet még az hogy az ilyen irreleváns nyílt levelek helyett inkább értelmes, érthető folyamatos párbeszéd az értelmiség részéről a közép és alsóbb rétegek felé, hogy egészen pontosan miért is szar az ilyen mocsok.. 🙂

    • Név (kötelező) Says:

      “Ne süllyedj le a “Idióták” szintjére,mert elvernek a rutinjukkal!”
      Nekem meg ennyi a véleményem a mondandód végéről.

  212. Kiss Antal Says:

    És igy igaz!!!

  213. Gábor Márk Says:

    Nagyobb a baj a levél írójával:
    – Éhség elismerésre, kitűnésre: lényegében meg is kapja az álszent háborgások képében. Tényleg jó nekünk, ha egy iskolás ilyen konkrét véleményt akar alkotni? Tényleg jó egy ilyen felfogású fiatalról hallani? Mindenki idejében voltak ilyen típusú barátok és osztálytársak, azok, akik a hármast is megköszönték a tanárúrnak, mert kifejezetten ösztönzőleg hatott rájuk.
    Felháborító a VV 6, vagy annak bármely szereplője? Nem. A jelenség, hogy reprezentatív példái egy társadalmi rétegnek, az már kisebb pánikra okot adhat, persze.
    A VV6 lényegében ugyanaz, mint egy gladiátorjáték: a társadalom kiválasztja a saját szórakoztatására alkalmas egyéneket, őket összezárja, aztán dönt a sorsukról. Kispolgári hatalomvágy.
    Márton az erőltetetten értelmiséginek tűnő mondataival természetesen az ellenpólus, de mivel a skála másik extremitása, a hozzá hasonlóktól is félni kell. A normális fogalmazásmódhoz pedig kicsit több Puskint kéne olvasni, de biztos zavarja a sok kiabáló osztálytárs, tízóraiszünet közben.
    Az RTL KLUB egy kapitalista rendszerben, az előtte álló versenyt leküzdve, szolgáltatást ajánl, amit a kereslet szépen benyel. Csodálatos a rendszer, mondhatni win-win.
    Zárójelben jegyzem meg, hogy Duna Tv még mindig van. Hiába utálom azt, ami a közszolgálati médiában megy, sosem alkottam róla véleményt. Miért? Mert 10 éve nem kapcsoltam oda. Azt is jelzem, hogy bárki nézheti, egész nap, és sosem hall a Való Világról.
    Egy utolsó kérdés, kedves felháborodot nép: jobb lenne a műsor, ha 8 mérnök, tanár, elméleti matematikus, mittudoménki értekezne Schrödinger macskájáról?
    Boldogabb ország lennénk, ha a képmutatás nem lenne egyenes arányban az elbutulással. Akkor talán nem próbálnának meg ilyen Marcik elismerést szerezni maguknak egy összetákolt levéllel.

    • M.G. Says:

      Szerintem mindenkinek jobb lenne, ha 8 mérnök eszmefuttatását nézhetnénk. Komolyan. Abból legalább tanulni lehetne.

      Ettől – és a hasonszőrű műsornak nem nevezhető borzalmaktól a nép nagy részének a haja már égnek áll.

      Az a baj, hogy nem érdekel ilyen lapos, NULLA színvonalú valami? baj, hogy értelmesebbre, tartalomra, értékesebb infókra vágynék?

      Aki ezt a fajta műsort nézi, úgy hiszem komoly baj van a fejében, hogy ennyire van csak igénye.

    • István Dani Says:

      Kedves Gábor Márk!Attól a pillanattól kezdve,hogy fizetnünk kell érte,hogy TV-t nézhessünk,lehet mindenkinek véleménye!Ha 18-as karikával jelzett műsort akarnák nézni,akkor olyan csatornára fizetnék elő,és ott tudnám,hogy színészek játsszák,és nem a mi fiataljaink,akiknek a kezében van az ország jövője!
      Milyen példát mutatnak ezek a fiatalok?Mit néznek a gyerekek a TV-ben,mert az RTL II még olyan időszakban sugározza ezt a félig pornó műsort,amikor még láthatják!Vagy Ön szerint ez a természetes?
      Mit gondol,milyen pénzből finanszírozza az RTL ezt az adást?A TV nézők pénzéből!
      Ha a leírtakat olvasom,kérdezném,hogy ki akart inkább kitűnni a levelével,a Márton vagy Ön?Hát,gondolom,hogy rájött magától is a válaszra,ha értelmesnek tartja magát!
      Ha most én a nemtetszésemet nyilvánítom ki egy olyan adás miatt amit elítélek,azt jelenti,hogy feltűnést keltek?
      Ön szerint mi a szórakoztatóbb,ha egy zenei programot nézek,vagy egy filmet,vagy az,hogy nézek egy pár fiatalt akik magukból kivetkőzve,szexelnek, disznólkodnak?
      Elnézést kérek,ha ez a műsor magának a tökély,nem vagyunk egyformák!

    • frickess Says:

      Az a baj a VV-szintű műsorokkal, hogy teljesen mindegy, hogy szándékosan, vagy profitra való törekvésből, de rontják a közerkölcsöt, rombolják a hagyományos értékeket és olyan példát állítanak a felnövekvő, identitáskereső fiatalok elé aminek a társadalom látja a kárát. Persze elsősorban azok akik nézik és rajtuk keresztül a társadalom. Egyértelműen államilag kéne korlátozni az ilyen műsorok működését és ha a kereskedelmi tv-k nem értik meg a társadalomformáló szerepüket, akkor be kell őket tiltani, rengeteg tehetséges filmes lenne akik értelmes szórakoztatással tudnák megtölteni a csatornákat. Ez a szélsőséges liberális kultúra végterméke amivel szórakoztatni próbálnak, mert azt hiszik az a szabadság, ha bármit megteszünk amihez épp kedvünk szottyan, és ezt tálalják az ilyen műsorok nézőközönségét alkotó, gondolkodni elfelejtett, a közösség általános véleménye által formált személyiségű, sajnos elég tág társadalmi rétegnek. Akik ezeket a műsorokat rendezik, talán fel sem fogják, hogy a szereplőkkel példát állítanak ezek a könnyen befolyásolható emberek elé és táplálják bennük a vágyat az ugyanilyen semmittevésből épülő gazdagságra, vagy az ilyen erkölcstelen viselkedésre. Ezeknek az embereknek valószínüleg nem is számít, mert nincsen felelősségtudatuk, mert a pénz az Istenük. Az olyan személyek, mint Márton és akik egyetértenek vele, azt szeretnék, hogy minőségi televíziózásban legyen részük, mint ahogy én is.

  214. Emilia23 Says:

    vegig olvastam a levelet, a ketsegbeesett írot megértem, egyetértek hogy ne ez a müsor legyen gyeremekek és tinedzserek visálkedésének a tanytási módja. Viszon ez tényleg egy kereskedelmi csatorna, mint észrevételezte el lehet kapcsolni. Ami fontos mért a médiát hibáztassuk azért h mi magunk felügyelet nélkul engedelyezzük a gyerekek tévézését, internetezését,Nem a gyerekek a hibásak h ők az interntene keresztül rosszalkodnak, mi meg azzal h loptuk a dszomszed almáját. Arra viszont nem gondol az íro h amikor végignézi a gyerek térsasagában a hiradót mennyi rosszat lát. De amenyire rossz hatása van a fiatalokra, annyira jó is mert megtanitsa a gyerekeket arra h megtudja állaptani h mi számít szemtelen, rosz, jóindulatú és sorolhatnám visálkedesednek. A másik az Éjjel Nappal Budapest meg amellet hogy a valós életben is megtörténo vitákat, eseményeket dolgoz fel, rámutat olyan problémákra is amiket a szülők nem észlelnek miközben kiengedi a gyereket az utcára. Tehát tanitó jellege van ha nem csak a szappanoperát látná benne hanem a mondanivalóját is.( pl: a drogrol a diszkokban, az utcai támadas, a baratok elvesztése és egyaránt a megbocsátásrol . . . )

  215. hjbh Says:

    véletlen belenéztem de 2 perc elég volt ebből moslékból…kinem szarja le,hogy élnek a villalakók!én örökre bezárnám őket és mikor becsavarodva szétszednék egy mást darabokra,,na az lenne az igazi műsor…aki kicsit is inteligensebb az átlagnál az nem nézi ezt a szart!A Híradót meg főleg nem!Ahogy énsem 🙂

  216. Szilveszter Says:

    Akármilyen hihetetlen de létezik egy megoldás! Nem kell odakapcsolni… Érdekes engem hidegen hagy a Való Világ a Berki Krisztián meg az Éjjel Nappal Budapest és az Édes Élet is egész egyszerűen azért mert ha be is kapcsolom abban az időben a TV-t a Spektrumot, Comedy Centralt vagy Discoveryt nézem… Próbáljátok ki működik!

    Az nem az RTL vagy TV2 hibája, hogy a szülők nem nevelik meg a gyermekeiket és nem terelik őket a helyes irányba…
    Szerintem is egy retek csatorna az RTL nem védeni akarom őket de azért adnak ilyen műsorokat mert a buta emberek megnézik, amíg van “kereslet” a Való Világra meg az Éjjel Nappal Budapestre addig a képernyőn lesz….

  217. László Says:

    szinte mindent leirtak már az elöttem nyilatkozok, csak ennyit tennék hozzá: pár éve készült egy clint eastwood riport. az ember ennyivel elintézi, ki kellett találják a szupersztárokat mert ma már mindenki sztár és/vagy ‘celeb’. akik a ma nagy nevei, az én idömben D ligás szinészek, rendezök, egyéb voltak. erre megkérdezi a riporter, mégis mi lehet az oka a szorakoztatoipar eme viharos romlásának? a válasz pedig: ERRE VAN IGÉNY! ha szart akar nézni a nép, szart fog hollywood is csinalni…

  218. Laszlo Pataki Says:

    Siralmas ,hogy ennyire becsülik az RTL nézők táborát!
    Teret enged a gátlástalan ostobaság reklámozásának és a fiatalság lelki korcsosításának !Reményeim szerint családi környezete majd szembesíti az eredménnyel !!!

  219. Arcor Says:

    Az a baj, hogy ez nem a való világ és nekik nem a lét a tét.
    Ebben a műsorba Magyarország pávái, k*rvái, elmebetegei stb… szerepelnek. Elsőt se néztem és sohase fogom az elkövetkezőket se. Jah és itt a LÉÉÉÉ a tét.

  220. Sándor Földes Says:

    Érdekesek a vélemények.Én elöszőr a müsor füzetet nézem meg ,azután kapcsolombe a tv-t, célírányosan választok csatornát. A hozzá szólásokbol jól kíszürhető kí mílyen családban,környezetben élte le az eddígí életét.

  221. Istvánné Hugyi Says:

    Én nem csak ezt a műsort, hanem az Éjjel nappal Budapestet is letiltanám. Ezeket a fiatalokat el vinném kényszer munkára, hogy megtudják milyen az élet…. Ja, én csak a bejátszásokat nézem, de néha még akkor is elkapcsolom….

  222. Tokodi Gábor Says:

    Ha a reklámokból élnek ezek a műsorok, akkor jeleznem kell ,FINGOM sincs milyen reklámok vannak a szünetekben!
    ……Hátha így el lehet érni ,hogy ne legyen pénz ebben a közönség butításban.

  223. Imre Miszlai Says:

    Az egész csatornát törölni kellene a média világából, véglegesen!

  224. Adam_Papp Says:

    Nyilván ha Kolosi “vagy minek nevezzem” Péter ide kommentálna, a végére valami olyan “értelemhegyet” hozna ki ebből az egészből, hogy azt az érzetet keltse az olvasókban, hogy ez tulajdonképpen pozitív dolog, mert a fiatalok hasznára várhat, akik szüleikkel nem beszélve a szexualitásról így tájékozódjanak, így ismerkedjenek meg ezzel. Jelezném, hogy ez nem az én saját gondolatmenetem, hanem olvastam erről valamelyik elmeháborodott illetőtől, aki majdhogynem ezt véste az publikum elé. Teljes mértékben egyetértek az írással Márton, és csak azt tudom mondani, hogy hála az istennek, hogy bekerült az M3-as csatorna, ahol régi retró, klasszikus filmek, műsorok mennek. Én sem vagyok RTL klub és társai néző, inkább maradok az M3-nál, vagy a költészetnél (jómagam feltörekvő költőféle vagyok), színészetnél, és egyéb ténylegesen művészi dolgoknál, persze tájékozódni tájékozódom, de a szennyműsorok felett igyekszem átlépni. Nem tartom magam teljes mértékben makulátlannak, ugyanis az első kettő szériát még néztem, de az régen volt, akkor minden érdekelt, akkor valahogy még talán tetszett is, aztán 21 éves koromra igyekszem kiszűrni az életemből az ilyen gusztustalanságokat. a Szex maradjon a hálószobában, maradjon két ember között, nem kell, hogy egy egész világ lássa VV picsa vagináját, vagy VV gyökér péniszét.
    A káromkodás… jó persze mindenki káromkodik, de akkor is, ez azért még így is gusztustalanabb, mint mondjuk az itthoni bassza meg.

    üdvözlettel,

    Ádám

  225. túl szigorú anya Says:

    Van nekem egy 10 éves fiam. Nem engedem, hogy nézze. De bemegy az iskolába, ahol jónéhány másik 10 éves viszont nezheti… aztán hazajön és megkérdi, mindenki szokott-e helikopterezni. És már tudja, hogy a paplan nem csak a hideg ellen véd. Én nem nézem és nem engedem a gyerekemnek se. Úgyhogy kikérem magamnak, mégis meg kell, hogy merítkezzen ebben a mocsokban is!

  226. sebestyen katalin Says:

    Ahelyett,hogy etetik,itatják,cigarettáztatják ezt a sok pont eszű embert,inkább mindet befognám szántani,azt a pénzt amit hónapokig felélnek,jobb helyre vagy jobb ügyre is lehetne költeni.Na ebből aztán tanulhat a sok fiatal!Szégyen és gyalázat ez a műsor,már egy ország sem foglalkozik ezzel a borzadállyal,de mi….miért ne! FELHÁBORÍTÓ ! NÉPBUTÍTÓ ! vagy talán ez a cél?!

  227. lakatos lászló Says:

    Bár én eggy adást sem láttam de a közösségi oldalakon lépten nyomon beleszaladni az épp aktuális gusztustalanságba..Fiataljaink meg ebbe nőnek fel ez inkább szomorú mint felháboritó..

  228. Andor Hajnal Says:

    Én ehhez hasonlót néztem meg egyszer egy másik adón, akkor meg fogadtam, nem nézek meg több ilyet, vagy hasonlót! AZÓTA IS TARTOM A FOGADALMAM! Maximálisan egyet értek a levél írójával!!!

  229. Szabó Károly Says:

    Véleményem szerint a Facebook is egy népbutító találmány. Bele tartozik ugyanúgy az összes bulvárlap is stb… ez a magyar valóvilág:S

  230. ocsike pocsike Says:

    Édes fiam pálllottszájú tóbiás!
    Jó megmontad a frankót, nagyon raj csávó vagy. bisztos van sok diplomád is, aztán azt huzgálod a farkadra. fasznak nézel ilyet, fasznak barátkozol olyannal aki ilyet néz.
    aszongya, elenyésző kisebbséget érdekel a műsor, egy bekezdéssel lejjebb meg hogy mindenki erről beszél. na, öcsém, akkor lehet hogy még 2 másodperc gondolkodással rájöhettél volna mekkora ökör vagy és mennyire ellentmondasz magadnak. ha a fiataloknak akarsz erkölcsi fejlődést, akkor nem ezt kell nézni, de akkor kb semmit. mondjuk nem a tévéből kell ezeket tanulni. te retardált barom, te. remélem amit tudsz azt mindet a tévéből szedted össze.
    a sok fiatal, aki csak a semmiért fetreng, percenként megkeresi a napi béredet a csatornának. szóval akkor nemtom miért is beszélünk mihasznaságról. te a világot váltod amúgy meg? nem? hát baszki öcsém, akkor pont szarabb vagy náluk.
    de a bejegyzéseddel biztos sok retardáltat találsz magadnak akik majd jól hőbörögnek veled. bezzeg régen. meg minden. hőbörögni aztán faszaság, az nagyon jó. drága gyermek, verseny van, meg minden. találj ki jobbat, meg profitálóbbat, legyél a magyar kertévé megmentője.
    kedves kolosi péter meg kábé egy seggszőréről fogja lehúzni az odaszáradt betyárbogyót a bejegyzéseddel, biztos nagyon meghatotta, hogy jól megmondtad.
    de igazából mit is mondál? hogy neked ez nem tetszik. ennyit mondtál. aztán hőbörögtél értelmetlenül egy sort. jó okos vagy. legközelebb, ha ilyen okosság jut az eszedbe, akkor fordulj a falnak és matyizz inkább, több hasznod lesz.

  231. Jana Says:

    Mondom én hogy mi a baj itt!!! Az hogy hülye bunkó parasztok élnek ebben az országban,olyanok akiknek az agyi szintjük nem éri el a 3 éves gyerekekét sem.Persze hogy minél ostobább valaki annál inkább ez a műsor köti le,hisz csak ez jut el a tudatáig,mivel nem kell gondolkodni rajta csak nézni.Primitívek vagytok mindahányan nézitek.Az pedig elgondolkodtató,hogy milyen erkölcsi normát is mutat ez a felnövekvő nemzedéknek,csodálkozunk azon mi folyik az országban,hogy meztelenül járnak a csajok az utcán kortól függetlenül,azon hogy kefél minden 12 éves mindenkivel mint a nyulak,és ez számukra a természetes!!Jó tanítójuk erre az ilyen és ehhez hasonló műsorok.Ma már buzi buzi hátán,kurva kurva hatán és ez a menő!!???Gondolom az okosabb rtl dolgozók eltiltották a gyereküket a műsor nézésétől….Vagy kitudja.De ennyit erről,több szót nem is érdemel…Na csákó

  232. N Says:

    En hallottam egy olyasmit, hogy az Ejjel-nappal Budeapest-bol lesz valaki zsuritag a Csillag Szuletig-ben… ugyhogy mar azt sem fogom nezni,igaz eddig sem tortem ossze magam miatta…

  233. bgabor47 Says:

    Ha már ennyien írtak Kolosi Péter úrnak, hadd csatlakozzak én is egy nyílt üzenettel! Ez nem a ValóVilágról szól, hanem az RTL igazi világáról. 2011. 02. 22-én, tehát két nap múlva lesz három éve, hogy bemutatta a XXI. század az “Aki széppé próbálta tenni Rákosi” dokumentum műsorukat. Hogy nagy legyen a nézettsége már az aznapi Reggeliben és a Fókuszban is beharangozták a nagy érdeklődésre számot tartható műsort. Miről szóltak ezek a műsorok? Schobert Norbi (húzó név) édesapjának, Bauer Sándornak, a munkásságáról. A műsoroknak egy baja volt, hogy a lényegét tekintve mindhárom műsor az elejétől a végéig hazugságra épült. Bemutatták Bauer urat és a képeiként Bass Tibor, Bojár Sándor, Kozacsek Elek és Rév Miklós örökbecsű történelmi képeit. Ez még akár egy tévedés is lehetett volna, ha ön és az összes magasabb beosztású munkatársa, a felelős szerkesztők, a műsorvezetők, riporterek nem kapták volna meg a képek eredetijét, a fotósok nevét, akik a képeket készítették. Három év pereskedés után idén február 3-án mondta ki a Fővárosi Törvényszék, hogy ezek a műsorok hazugságra épültek. Önök minden lehetségest elkövettek, megpróbálták még az igazi szerzőt is besározni, hogy ez a hazugság ne derüljön ki és még nem adták fel. Ezek mellett mi az a ValóVilág nevű kultúrmocsok? Gratulálok.

  234. Attila Virág Says:

    Sajnálom Magyarországot hogy a müveltsegiszintet ide lehetett melyiteni.Az emberek eheznek es a VV a cirkusz.

    0000

  235. dia Says:

    Mindenkinek ajánlom a Digis tv csomagokat! Nincs RTL 2 hála a jó istennek.

  236. Krisztina Tapai Says:

    Drága Márton! Mennyivel boldogabb lennél, ha átlagos gyerek lennél! Tehetséged nyilvánvaló, értékítéleted teljesen rendben van (ami a rövid élet titka) és nagyon sokat fogsz még ettől szenvedni. Azt hiszem, ezeket jól tudod. Kívánom, hogy legyél sikeres az életben! Ha nem itt, akkor egy másik országban. Minden jót neked!

  237. Büte Ádám vagyok, itt a nevem, tessék, hogy nehogy azt merd gondolni, hogy bátor vagy amiért te felvállalod, ki vagy. Says:

    Intellektuáliskodó marhaság. nem az RTL szánalmas (ők tudják, hogy szart árulnak jó pénzért), hanem az aki megír egy ilyen posztot és közben komolyan is veszi magát. Várj, inkább leereszkedek a te szintedre marci, hogy te is megértsd.

    Engedje meg, hogy ellenvetésemet fejezzem ki magasröptű okfejtésével szemben. Még mielőtt a mélyen tisztelt Mészáros Úr legyintene egyet Midászi kezével, amely arannyá változtat minden elektronikus bejegyzést eme virtuális formátumú naplóban, kérem olvassa el figyelmesen az alábbi megfigyeléseket.

    Abbahagyom, mert remélem felfogtad már, hogy mit akarok mondani, és mert megfájdul a fejem ettől a fölösleges okoskodástól. Na mindegy. További bizonyítékok, hogy idióta vagy.

    – Az első bekezdésben értelmesnek tartod magadat. Ugyanitt nem tudod, hogy mit jelent az, hogy “irreleváns”, tovább használod az “átsikoljak” nem létező magyar szót.
    – “ez a show nem több, mint egy [tudatos nézettségépítés].” Nahát. Most aztán lebuktattad a kereskedelmi televíziók titkos tervét.
    – “ÉNB reality”. Te. egy. idióta. vagy.

    A förtelmes stíluson és ezeken kívül is biztos van még sok hiba benne, de nincs az az Isten, hogy én egy ilyen pszeudo-intellektuális stílust még egyszer végigolvassak. Ilyenekkel baszod el az estémet, faszomba.

  238. valaki Says:

    Hát lehet, hogy én vagyok az egyetlen, de úgy gondolom, hogy ez a levél egy iszonyat túlfogalmazott, túlokoskodott zagyvaság, gyönyörű körmondatokban megfogalmazott hisztizés. Itt már ott kezdődik a probléma, hogy témázgatnak ezekről a műsorokról az emberek. Ilyen hosszú nyílt levelet is csak akkor ír róluk valaki, ha érdekli a téma. Érdekes én sosem veszem a számra, engem nem zavar ha beszélnek róla az emberek, engem nem érdekel ha az újság címlapján van, mert nem foglalkozom vele, meghagyom azoknak, akiket érdekel pl.:a levél íróját. Nem tudom feltűnt-e valakinek, hogy pont az ezeknek a műsoroknak a célja, hogy beszélgetési témák legyenek. Tessék, sikerült. És igen is ki lehet kerülni őket. Tőlem még 20 ilyen műsort is betehetnének a tévébe, mert azokat is ugyan annyira leszarnám, nem befolyásolná az életem, nem idegesítene. Szóval ezen a kommenten kívül szerintem még sosem jutott eszembe, hogy bármikor is megemlítsem ezeket a szennyeket. Szerintem ez volt az első és az utolsó, hogy egy pillanatig is foglalkoztam vele. Élem tovább az eddigi boldog életem…

  239. Rozmaring Says:

    Gondolom utolso kerdese koltoi, mivel annak a nemzedeknek mar teljesen termeszetes lesz egy VV25 ….
    Egyetertek.
    Nincs mas megoldas. Forradalom , avagy a TV kikapcs !
    Evek ota nem nezek TV-et. Van internetunk, ha filmet akarok nezni megnezem ott vagy DVD-en.
    Nincs mas megoldas, csakis a teljes elzarkozas, mivel ez egy kozpontositott es szisztematikusan kidolgozott agyelszivas.
    Ezek a TV csatornak belolunk elnek, szoval ha hatat forditunk nem tudnak mit tenni …
    Az en es a csaladom agyan nem fognak kiserletezni !
    Csak neha attol rettegek, hogy milyen allatot nevel abbol a nemzedekbol, aki nezi es esetleg velem vagy a gyerekeimmel egyutt fel a buszra, megy be az iskolaba, stb.
    Elnezest kerek az allatoktol, jobb szo a leny ….
    Nem szeretnek utalkozni csak borzalmasnak tunik fel az a sivar jovo, ahol ez a szellemi nyomor uralkodik …

  240. Attila Maradi Says:

    MIÉRT? A cion bölcseinek titkos jegyzőkönyvei mindent elmagyaráz!

  241. málns Says:

    Én azt gondolom, hogy mindenki el tudja dönteni mit szetetne és mit NEM szeretne nézni. Még a 7 éves kislányom is, aki belenézett felügyeletem alatt pár percet. Tudatos volt a dolog részemről, kiváncsi voltam a reakciójàra. Anya ezek szerintem buták, ezt nem szeretem nézni…. ( az esti mesék, ölelések, beszélgetések kiskortól nem maradnak viszonzatlanok! ) És elkapcsoltuk…. az Animal planetre, Discovery-k eggyikère, és mèg annyi helyre lehet! Nem kell nézni, ès felháborodni sem. Én nem szeretem pl a focit, mégsem hőzöngök. Nem nézem, nem beszélek róla, és ha a férjem valakivel arról diskurál, akkor addig olvasok egy mesét a gyerkőceimnek. Mindenki boldog! Élni, és élni hagyni….

  242. ocsike pocsike Says:

    milyen agyelszívás már te barom? ha komolyan veszed ezt a műsort, akkor biztos nagyon okos vagy. ez egy szórakoztató műsor, ezen szórakozni kell. ha nem szórakozol rajta, akkor ne nézd. ha tanulni akarsz, akkor tanulj, vagy ha már tévézel, akkor nézz valami ismeretterjesztőt. ez nem az.

    nyámnyila picsogás. mi lesz a “felnövekvő nemzedékkel”, na ez egyenesen modorosblogra.

    aztán meg jön a mégokosabb, aki már évek óta nem néz tévét, de persze azért ideirkál hogy milyen nagyon fel van háborodva hogy a vv iza nem az ő pöcsét szopkodja, szupy.

    édes drágaságaim, ha ilyen faszipántos erkölcsvédők vagytok, akkor tessék jó konzervatív helyre költözni, arab országokat különösen ajánlok, ott nem fog titeket zavarni hogy a fiatalok meztelenül szaladgálnak. de remélem hogy az első nap amikor utánafordulsz valakinek te retardált, mer amúgymeg tudom hogy megkukkolod baszki, akkor jól ki is bökik a szemedet érte.

    • Juan Gabriel Says:

      Szerencse, hogy vannak ilyen hozzászólások is, hiszen így Kolosi Péter is láthatja, hogy kiknek készíti ezt a műsort. Brávó.

  243. Don Hering Says:

    Van ilyen című műsor hogy Való Világ 6? Szégyen!

  244. benkri Says:

    Márpedig a médiának hatása van az emberekre, és nevelni kellene őket, értelmes műsorokat adni, azt is néznék.Mint régen. A műsorhoz nem tudok hozzászólni, mert kb. hetente egyszer kapcsolom be, de akkor is nehezen találok nézhetőt.

  245. Péter Tóth Says:

    Semmi sem változik. Annak idején a fél Nyirség pénzt gyüjtött Isaura szemmütétjére. Ez és az ehhez hasonlo müsorok nem szorakoztatoak, hanem rendkivüli modon szánalmasak, a bunkoság, a tahoság, a paraszt modjára viselkedés nem érdem, hanem egyszerüen szégyellni valo. Persze, akinek ez az elfogadhato szinvonal, az más. De az, hogy ez fömüsoridöben ömlik ki a tévéböl, az nagyon gáz, mert a kis fiatalok ezt tartják követendönek, mivel másfelé nem is néznek, még csak az sem jön össze, hogy összehasonlitási alap legyen, hogy jé, vannak ettöl érdekesebb, meg hasznosabb dolgok is, mint kamera elött gipszes kézzel kiverni. Igen, át lehet kapcsolni más adóra is. De ez nem valo világ. Valo világ az, hogy dolgozol, hogy fenntartod magad, elmondhatod, hogy vannak emberek, akikben megbizol, és ök is benned. Nem kamu kapcsolatok vannak pénzért. Hogy vannak céljaid, amit meg is valosítasz, mert örömöd telik benne. Fel tudsz mutatni valamit. De ez a fos, ez egy kártékony valami. A média befolyásol, ezt rakja eléd, te meg idiota azt hiszed, hogy csak ez van, egy idö után már el is hiszed, hogy szereted ezt a ganét.

  246. Aladár Says:

    Nem olvastam el az összes kommentet, de pl. volt egy lány, aki azt mondja nézi és mégsem lépett rossz útra miatta.Úgy érzem én sem változtam rossz irányba,pedig pár részbe belenéztem én is, hogy legyen fogalmam róla.Megfelelően nevelt és jó környezetben felnőtt emberek már kellően magabiztosak, hogy tudják,nem téríti már őket semmilyen gané rossz irányba.De lényegében sajnos nem rólunk van szó.Hanem ahogy a túl szigorú anyuka is mondta,a gyerekekkel.Hiába próbálod a sajátodat védeni a mocsoktól, ha bemegy az iskolába és a többi gyerek meg erről beszél, mert az ő szüleiket nem érdekli, hogy a kölök miket néz.És ez a baj itt!Vitatkoztok itt lényegtelen dolgokon, hogy ki hogy fogalmaz meg ki kinek akar tűnni.Ezzel is el lehet tölteni az időt.De itt a hangsúly azokon a gyerekeken van, akiket ez ellen a mocsok ellen nehéz megvédeni.Ha csak simán kilépek a freemailról, az origón egyből pisiszexszel foglalkozó cikk fogad a sok gané között.A gyerek ezt is látja.Védhetetlen…Ez a felháborítóbb része ennek a sok szar műsornak.Ezt is csak legfelső utasításra lehetne betiltani,de hát a sok birkának butitó műsor kell, hogy azokkal legyenek elfoglalva és ne gondoljanak arra, hogy nehéz kijönni egy magyar fizetésből és az ellen kellene tenni inkább.Aki meg azt nehezményezi, hogy valaki maradi meg konzervatív,annak kívánom, hogy az ilyen szennyen felnövő, gyíktestű,tahó,agysebész termeje majd ki a nyugdíját.(nem mintha az a 3000 milliárd vissza lenne téve addig)Persze majd rosszul fog esni öregkorában az akkor már kifejlett szociális képének, hogy a nyílt utcán kirabolják meg elvágják a torkát az érzéketlen barmok,akik születésüktől fogva ezt a képet kapják a viselkedésről.

  247. Andrásyh Tamás Says:

    oktatóleckék.

    bővebben: ezek a tv-műsorok részei az u.n. “frankfurti iskola”, vagy más néven a kultúr-marxizmus eszközének a társadalom megváltoztatására, ami a 60-as évek forradalmaival indult nyugaton. ebben az iskola fő ideológusai a korábbi értékeket egy újjal kívánják felváltani, lerombolva a Nyugat alapjait, kezdve a keresztény vallás elveivel, az erkölccsel, a családdal, népszerűsítve a promiszkuitást, az élvezetet legfőbb értéknek beállítva.

    a cél részben már megvalósult: a nyugati kultúra lerombolása, ehhez eszközként egy új álvallás kialakítása, mint motivációs erő az egyén cselekedetei számára. amiben nincs Isten, hanem az élvezet kerül bálványként a fő helyre az egyén életében. a nyugati értelmiség túlnyomórészt már pár évtizede megadta magát ennek az irányzatnak. most folyik a segítségükkel az alacsonyabb társadalmi rétegek átprogramozása párhuzamosan Nyugaton és Mo-on is. ez a tv-sorozat ennek a programnak a része.

    mindez nem fog megváltozni egy ilyen tiltakozólevél hatására, mert az okok mélyebbek, mint egyszerű profitcélok a tv-társaságok részéről. úgy főleg nem várható változás, hogy az ezt követelők képmutató módon maguk is ilyen elvek szerint élnek, mint ebben a műsorban. csak éppen nem ilyen nyíltan, hanem a színfalak mögött, magukat és másokat becsapva egy színlelt, önmaguk által felállított erkölcsi mércével, valójában züllötten, átprogramozottan követve a frankfurti iskola eredeti programját.

    még bővebben lásd Patrick Buchanan: “A nyugat halála” c. könyvét!

  248. Katona Mária Says:

    teljes mértékben igaza van a fiatal embernek,feleslegesen foglalják el az időt a jó filmektől!!! Ja valamelyik rétegnek ez kell mert csak ezt érti meg,akkor ennyi pénzből nyithatnának nekik új csatornát

  249. Varga Gabriella Says:

    Elkeseritő, hogy milyen emberek vannak hazánkban!!
    Nézzetek magatokba!!!!!
    Szégyen gyalázat ahogyan itt emberek megnyilvánulnak!
    Akinek nem inge ne vegye magára!!!
    Ilyenkor szégyellem , hogy magyar vagyok!!!!!!!

  250. Balog Imre Says:

    Mindenki tudja, mire van ideje. Ha a haverjaidat foglalkoztatja ez a produktum, annak nem a tv az oka. Magam persze senkinek sem javaslom, de nem is akarom letiltatni, kiv. ha akad jogalap. A piacra hagyatkozom, mert magam nem lehetek a piac.Tetszik, nem tetszik: van kereslet. Kolozsit pedig csak a kitermelt haszon (ez egy kereskedelmi tv) mozgatja. A blog meg egy tipikusan magyar fos (mint fenn) blog.

  251. János Molnar Says:

    Ezt a szennyet vegyék le a műsorról . A legkritikusabb korban lévő fiataljainkat akarják befolyásolni vele.Akár az egész csatornát visszavihetik Németországba . Nemfognak hiányozni.

    • Ildikó Bolláné Halmosi Says:

      Egyetértek ilyen műsort nem szabadna közvetiteni mert a fiatalok azt hiszik valóban ez a való világ. Megfertőzi lelküket egész életüket a szülők amúgy is keveset tudnak velük tölteni. Szégyen ez az egész inkább valami tartalmas elgondolkodtató műsort sugároznának. Én már régen leszoktam az RTL ezen műsoráról és továbbra sem szeretném nézni.

  252. Tibor id.Lisztes Says:

    Minden TV csatorna műsora, vezetőit is minősíti, és ez nem kis felelősség. A szóban forgó műsornál mindig el kellene hangozzon veszélyeire utaló felhívás. Az pld., hogy nem követendő, hogy csak az elvégzett napi munka után, vagy az elvégzett tanulás után fair megnézni. Életvitelnek nem megfelelő, káros, és ez, csak egy megrendezett marhaság csőbe húzott és jól megfizetett szereplőkkel, mert meg akar élni az Rtl 2. Ha ezt elolvasnák minden este – elgondolkoznának – és nem tartanák fontosnak. Ez viszont nem érdeke a csatornának, ezért majd számot kell adniuk, mikor látni fogják az eredményt!

  253. karolina Says:

    Sajnos -a műsornak köszönhetően egyre inkább- ez a szomorú valóság! Ellenben nem ezt a fertőt….kellene érték ként mutogatni! Ilyen műsor minősíti mind a nézőit, mind a szolgaltatóit -tv csatornát. Már jóban rosszbant, baratokkozt…sem nézünk, hasonló értékeket képvisel :((((

  254. TNG Says:

    Istenem mekkora hős vagy… Ha nem tetszik nem kell nézni.. A TV üzlet, az adás azoknak szól akiket érdekel. Nem a kutúra terjesztésére szolgál a való világ, ezt eddig is tudtuk. Ugyan az a célja mint a 72. x-faktornak, és társainak, profitszerzés. Olyan műsor kerül a tv-be amire igény van. Az, hogy fanyalogsz, bizonygatod, hogy mennyire értelmes vagy, és mennyire irritál téged a műsor csak szegénységi bizonyítvány. Már a híradó is teljesen bulvár, miért a TV-ben kell értéket keresni? Húzd ki a kezed a biliből!

    • Marianna Szabó Says:

      Természetesen Ön értelmes.Gratulálok a hozzáállásához! Az utcán lévő kutyakakihoz tudnám hasonlítani a “műsort”-és a kereskedelmi adók által sugárzott romboló(!) adásokat. Ha ez megoldható azzal,hogy nem tisztítjuk le a járdát és nem nézünk a lábunk elé-akkor hamarosan az Ön cipője is bűzleni fog-ha még nem bűzlik…Javaslom és támogatom a kakik eltávolítását-és ellenzem,ha ily mód még a torkomon is le akarják nyomni.Ez ellen fellépni nem az értelem fitogtatása,hanem “civilizációs minimum”.

      • Tamás Says:

        Marianna, maga szerint miért van az, hogy mindenki, aki ilyeneket leír, mint maga, azt így írja – általános iskolás központozással, esetlen fogalmazással, és olyan mondatokkal, amit időnként többszöri elolvasással sem lehet felfogni?

        Márton: “Erre van igény, mert milliós nézettséggel rajtolt a műsor első epizódja – de legyen szíves elárulni nekem, miért gondolják, hogy a lakosság viszonylag elenyésző százalékán kívül Magyarországot ez a szenny érdekli?” Humán szakos az iskolában, gondolom, mert a matek meg a logika sajátos értelmezését mutatta be ezzel a szösszenettel.

      • Marianna Szabó Says:

        Kedves Tamás!
        A központozás sosem volt erősségem,bevallom. Nem is törekedtem rá igazán.Valóban néha meglehetősen “esetlenül “fogalmazok. 8 és fél mondat “időnkénti” értelmetlensége viszont felettébb aggasztó számomra! Szerintem azért van ez, hogy maga is hozzászólhasson bármihez !
        Köszönöm észrevételeit!

        Gondolom Ön reál szakos volt annak idején az iskolában, mert érdemi mondanivalót nem közölt.

      • Tamás Says:

        Marianna:

        – ha nem tudunk írni az anyanyelvünkön, nem baszogatunk senkit a kultúra hiánya miatt. Ha elismétlünk valamit, amit előttünk százan leírtak ugyanazon az oldalon, nem baszogatunk másokat az érdemi mondanivaló hiánya miatt.

        – Az első két mondat személyeskedés, azt nem elemzem. Aztán jön egy összehasonlítás. A következő mondat a magyar nyelv működése szerint már arról szól, hogy ha ez az összehasonlítás kijelenthető azzal, hogy megengedjük a létezését (igen, tényleg ennyi értelme van), akkor az rossz. Utána megjegyzi, hogy támogatja a jelenség megszüntetését, de nem úgy, hogy ön válik fogyasztóvá (vagy valami ilyesmi, tényleg elég könnyeden kezeli a nyelvet). Az utolsó mondat pedig érthető, ezt kénytelen vagyok elismerni.

        A második kommentár elemzését nem vállalom, még a tartalmán is fel kellett röhögnöm (“sosem törekedtem a helyes nyelvhasználatra” versus az egész “ó, hogy hanyatlik a kultúra”, vagy a “köszönöm észrevételeit” vs. semmi érdemleges tartalomra való célozgatás).

        Nem azért tartunk itt, mert egy opcionális szórakoztatási forma igénytelen; azért tartunk itt, mert az emberek azok. Nem kötelező okosnak lenni, de jó lenne, ha tisztában lennénk a saját korlátainkkal, mielőtt kommunikálunk.

      • Marianna Szabó Says:

        Kedves Tamás!

        1.Az első kommentár nem önhöz szólt.
        2.A többesszám felesleges.Ön helyesen használja édes anyanyelvünket.
        3. Én nem “baszogattam” senkit.
        4.Nem kértem,hogy mondatonként elemezze a hozzászólásom, de ha jól esett,örülök.
        5.”A következő mondat a magyar nyelv működése szerint már arról szól, hogy ha ez az összehasonlítás kijelenthető azzal, hogy megengedjük a létezését akkor az rossz”-ezt a mondatot végképp nem tudtam értelmezni.
        6. Fel kellett röhögnie kedves Tamás? Talán azon,hogy ha idéz, akkor azt nem teszi pontosan?
        7.Nem “célozgattam”, egyszerűen kijelentettem.
        Mivel úgy látom,nem tudok önnel a TÉMÁRÓL vitázni (felismerve korlátaimat a helyes nyelvhasználatban, és az ön korlátait érvekben) inkább a központozás gyakorlására fordítom drága időmet. Minden jót!

    • János Karlich Says:

      Nincs mit szépíteni a dolgon, ez a műsor valóban egy tömegpusztító fegyver. És már van is egy áldozata, úgy hívják: TNG

  255. Vali Berkes Says:

    Sajnos egyre több a fiatalokat a züllés irányába terelgető TV műsor nem csak az RTL-en. Inkább a nevelésben segítenék a szülőket!

  256. Jónás Éva Says:

    Ennek a szégyenletes műsorpolitikának köszönhetően gyakorlatilag évekkel ezelőtt leszoktam az RTL rendszeres használatáról. Környezetemben ugyanezt tapasztalom, már amennyiben a kultúrembereket veszem alapul.
    Ha az a csatorna célja, hogy gyakorlatilag ne legyen nézettsége, akkor a legjobb úton haladnak! Csak gratulálni tudok, és szívből kívánom, hogy a felelős vezetők legnívósabb kulturális lehetősége saját műsoruk kizárólagos élvezete legyen!

    • Éva Says:

      Csatlakozom a legtöbb elöttem szólókhoz, de hangsúlyoznám, hogy ezt nem csak a fiatalok nézik (a hasonló inteligenciájú műsorok mellett persze. Néhány napja, a vonaton, hajnali ötkor lettem figyelmes két, felnőtt, munkás ember beszélgetésére. A reggeli kávé mellett éppen megtárgyalták a Való Világ előzőnapi részét (vagy bármelyiket, nem tudom, mert nem nézem), aztán a TV2n futó Édes Életet.
      Ekkor vonultam vissza a könyvem Való Világ mentes fanazmagólájába, nem bírtam tovább. Kérdem én, milyen példát mutatnak ők? Meg a többi felnőtt, aki nézi. Nem mindent a fiatalok nyakába kell varni (bár az tény, hogy nem tudok úgy végigmenni az iskolámon, hogy ne botoljak egy-egy nagyon “izgalmas” részletbe).

  257. Sonkolyné Nagy Ágnes Says:

    Undorító, és felháborító műsor. Írom ezt annak ellenére, hogy én sem láttam egyetlen részt sem és nem is fogok megnézni egyet sem. Viszont hallom a villamoson, utcán, jártamban keltemben. Annyira komolyan veszik a 18 éven felüli karikás megjelölést.. ha már nem lehet védekezni ezek ellen, miért nem adják éjjel 2-3 között, Igaz a neten mindent meg lehet nézni utólag is. Büntetném a csatornát, megrontás miatt!!!! A horrorfilmek nem ártanak ennyit, mint az ilyen gusztustalan műsorok. Mindenki tudja az csak a képzelet szüleménye. Ez itt a való világ?? na ne nevettessen senki… Kikérem magamnak. Az én világom nem ez!!!!

  258. bgabor47 Says:

    Nekem, aki az első ValóVilág után nem követtem a műsort, az a véleményem, hogy ha az emberek nem néznék, akkor az RTL sem igyekezne eladni ezt a szart. Mint már megírtam, nekem az egész RTL-ről megvan a sajátos véleményem, amióta leadták azt a hazug műsort, amiről már írtam. A műsor után megnéztem, hogy ki is a XXI. század áldokumentum-műsorának a felelős szerkesztője, és miután őt és a múltját megismertem, már semmin nem csodálkozom. Szerencsére a gugli mindent tud.

    • csimma Says:

      Az az igazság h persze szar műsor meg bárlit megkèrdezel h nèzi e nem ö nem nèzi, de mègis óriási a nèzetsège. Üzleti szemmel nèzve mindenki elfogadná azt a profitot, reklámbevètelt amit ez a műsor kitermel. A cola egèszsèges??? NEM! Mègis több milió litert gyártanak naponta. Ès mièrt mert el lehet. Amig el lehet valamit adni addig csinálják

  259. Talamascan Flavius Says:

    Tisztelt Mészáros Márton! Köszönöm szépen. hibátlanul fogalmaztad meg a(z én) véleményem (is). Nevetséges, hogy Való Világ a műsor címe… Én ezt tenném: kiköltöztetném őket egy tető és ablakok nélküli putriba egy cigánytelepen, adnék a 10 embernek összesen 1 (egy) minimálbért és aki a hó végén még életben van (ergo nem halt éhen), az továbbjut. Mert EZ a való világ. A nyomor, a szegénység és a nélkülözés! Nem egy luxusvillában kiszolgálva lenni…

  260. péter Says:

    Azt sem bánnám, ha megszűnne a retek klub!

  261. Katalin1125 Says:

    8 év óta NINCS televízióm. Akkor untam rá a belőle áradó mocsokra, arra az elképesztően ránk borított selejtre, amivel minket – magyarokat – a legmélyebb elbutítási szintre akarnak taszigálni. Hát NEM! A TV-t nézni nem kötelező! Csak az a baj, hogy azok az emberek, akik – jobb híján nem tudják mással elfoglalni magukat, – nézik. mindegy, mi van benne. Hazamennek (vagy el se mennek otthonról), bekapcsolják, megszokásból is, unalomból is, no meg azért is, hogy másnap legyen mit “megbeszélni”… Az ilyen silányságokat külön is betiltanám – államilag – ámbár akkor meg jönne a szöveg, hogy korlátozzák a szólás és szabadságjogokat. Az mindenképpen az üzemeltető felelőssége, hogy mit tesz adásba, de ízlésvilágát és kulturális, szellemi szintjét is minősíti. És hogy kinek a pénzéből? Nyilvánvalóan a nézők pénzéből, pontosabban: az adófizető állampolgárokéból.

  262. valaki Says:

    az egész rtl nem ér semmit

  263. Hegedüs Kornélia Says:

    Én nagyon egyetértek ezzel a levéllel!!!Volna egy kérdésem: Miért nem lehet ezeket a szenny műsorokat legalább a késő éjszakai adásban vetíteni, hogy ne a tiniket tanítsák , butítsák, ámítsák ilyen valószerútlenül nagy ökörségekkel???? Nem inkább a jó dolgokat kellene tanítani a fiatalokat ebben az amúgy is érzelem szegény világban??? 😦 😦

  264. Dudas Katalin Says:

    WW6! FELHÁBORITÓ!!! Tisztelet a kivételnek akik nem nézik! Szellemileg hogy fejllődhetnek a gyerekek ilyen műsorok láttán??

  265. lacekka Says:

    Ez egy rakás szar röviden

  266. Csoma Moni Says:

    Ez az egész “műsor egy nagy Sz…!Botrányos!Evvel hülyítik a mai fiatalokat,akik azt gondolják,hogy ez az a lehetőség amivel kirobbanhatnak a való életbe megalapozva a jó anyagi lehetőségeket,a biztos pénzügyi hátteret.Üzenem a műsor készítőinek tudjuk:Amíg van lósz.. addig van veréb is.Mi,és remélem a fiatalok is tudják,hogy ez is egyfajta prostutíció.Nos szerintem itt nem kérdés ki a strici….

  267. éanyu Says:

    Ime,igy “készítik” a konzumisiótákat. Kedveseim! aki ezeket nézi, kiállítja magáról a szellemi “szegénységi bizonyítványt.! Való igaz, ha nem néznék, nem lenne rá igény, hiába csinálnák….

  268. Gizella Belovai Says:

    Én Én mondom:Sajnos nehezen tudja az ember kizárni a ValóVilág infomációból mert az RTL -on is bejátszanak részleteket amit azonnal át kapcsolok máshova mert kimondhatatlanul utálom!! sok sok ismerősömmel együtt szeretném ha le kerülne a műsorról vagy vigye éjfél utánra aki akarja nézze akkor!!

  269. név(kötelező) Says:

    Nem kell nézni. Ha ezt valaki nem bírja felfogni, akkor az hülyébb, mint a “villalakók”.

  270. N.D Says:

    szerintem itt az lenne a legnagyobb megoldás ha egyáltalán televízió se létezne. mert most itt felhozta márton a való világot, amivel persze én is ugyan úgy egyet értek. de sorolhatnánk még mellé ide az összes többi ilyen népbutító mocskot mint például az éjjel-nappal budapest,édes élet,győzike stb… nem hiszem el,hogy erre van szüksége az embereknek, nem hiszem el hogy tv nézés helyett nem tudnak kimenni a valóságba,a szabadba a barátaikkal vagy éppen a családjaikkal elmenni kirándulni,esetleg tanulni,hogy legyen belőlük valami! nem tudom hova fog jutni így az emberiség..

  271. dadikovi Says:

    Ez tök jó, de nem tudtad volna először átnézetni valakivel a remek leveledet? Elég nehéz komolyan venni valakit, aki keveri az irreleváns és az irreális szavakat, aki az érdeklődő mivoltával és a nyitottságával érvel amellett, hogy miért nem szeretne látni a tévében egy adott műsort (amit egyébként emberek százezrei néznek, támogatnak napról napra, ld. még “ha nem tetszik a műsor, ne nézd a tévét”), aki már az első mondatban szóismétlést követ el, aki a milliós nézettséget Magyarország népességének elenyésző százalékának nevezi stb.

  272. cuzy Says:

    A baj az, hogy ugyan ez megy a Tv2-nél is.. A két “fő” csatorna esti főműsoridős produkciói az Éjjel nappal Bp., V.V. Édes élet meg valami új édes előtt vagy mi még a nevét sem igazán tudom… Mert nem érdekel.. Mind a kettő tv csatorna egy nagy nulla, Ezért nem is nézek tv-t, ezeket a sz*rokat meg főleg nem…

  273. mirabelle Says:

    Én úgy gondolom, ilyen jellegű műsorokra is szükség van, mert “valóságos” tükröt állít a huszonéves fiatalok elé, ugyanakkor a szülők részéről nagy felelőtlenség, ha a befolyásolható korosztályt nem óvják attól a téveszmétől, hogy példaértékű színházat látnak.

  274. Joósné Szabó Edit Says:

    Egy pszichológus mondta egyszer,hogy “az igény valóságot szül” Eddig én ezt másként értelmeztem,ma azt látjuk,hogy az agyatlan,primitív,értékválsággal küzdő emberek silány érdeklődését próbálja “jóllakatni” az effajta műsor.De nyugodtan ide lehet sorolni Győzike és Fekete Pákó “nívós”műsorait is./Utóbbival még a magyar Himnuszt is elénekeltették,miközben ország-világ derült rajta,hogy kínlódik egyes hangokkal. Az én véleményem az,hogy nem a médiának kellene kiszolgálni a béka feneke alatti igényeket,hanem valódi szórakozást kínálni mindenkinek.És akkor majd az lesz a NORMÁLIS! És remélhetőleg arra lesz IGÉNY! Akinek ez kevés,az csináljon műsort élőben – a hasonlók között!

  275. Bogár Zoltán Says:

    Igényes műsort igen költséges elkészíteni, hiszen ha nem is a kellékek a jó írók, szereplők, humoristák megkérik a kenyeret a minőségi munkáért. Gazdasági okokból jövedelmezőbb az első szakaszban pár néző időleges elvesztése a semmit mondó buta sorozatok ritkított leadása miatt (pl mónika show), de ha ezt megszoktatják az emberekkel, és már hétköznapi rituáléként nézik meg, akkor már eléggé stimulálták az embereket, hogy egyre nagyobb és butább dózisokban lehessen nekik táplálni. Ráadásul ahogyan a szerző is írta, hogy az okos telefonokon is ezen “lógnak” bizony lehet nem lehetne ennyi készüléket (és nem csak telefon) eladni olyan embereknek akik ki sem tudnánk használni, de így már a tizenéves gyereknek is van mire használni.

  276. Molnár Sándor Says:

    Szép napot mindenkinek! Tulajdonképppen erre a primitív műsorra van szüksége ennek az országnak. Erre van nézettség sajnos. A pénzről szól ez is mint ahogyan egyéb más is.Elég szomorú hogy fő műsoridőben tesznek fel ilyen műsort. Viszont igazából ha csúnyán akarok fogalmazni szennyet. Itt tart az ország sajnálatos módon.

  277. Horváthné Szőnyi Etelka Says:

    Az ilyen igénytelen műsorok miatt már régen nem nézem sem ezt, sem a hasonló csatornákat….

  278. oreg Says:

    ilyen szennymusort el;etemben nem lattam!A baj az aki nezi!Mert ha nem nezne akkor a zRtl feldughatna……!

  279. Éva Leskuné Szeles Says:

    Felér ez a műsor a csatorna szegénységi bizonyítványával! Undorító az egész.Eddig csak a reklámját láttam még , meg hallom milyen rossz vélemény van róla.Mit várunk a fiataloktól,ha ilyen szenny műsort sugároznak?A csatorna szégyene az egész műsor. Abból a pénzből jó ízlésű szórakoztató műsort is sugározhatnának.

  280. Loránd Temesi Says:

    Ez a csatorna szennycsatorna, a népbutításra lett létrehozva..

  281. Matyocky Anita Says:

    Egyetértek a levél írójával. Egy részt sem néztem, már a bemutató is ostoba, ami a primitív magamutogatásról szól. Előttem szóló által említett Győzike, Éjjel nappal Bp… Stb.
    Miért kell azt nézni embereknek, hogy hogyan kell mértéktelenül és minősíthetetlenül viselkedni, inni, beszélni?

  282. Elvira Ferencné Benkő Says:

    inteligens ember nem vesz részt ilyen müsorban

  283. johnny brawo Says:

    Lett aztán a levélből valami? Van valami válaszreakció??????

  284. Levi Says:

    Mar az okorban megmondtak: Kenyeret es cirkuszt a nepnek! A mai vilagban ez ugy mukodik, hogy mivel a kenyer dragul, marad a tobb olcso cirkusz…

  285. Kacso Sandor Says:

    Ha muszály TV-t nézned, kapcsold ki mielőtt elkezdenéd. Ha világra nyitott fiatal vagy, nem idétlenkedsz az RTL klubbal. Ne felejtsd, nem az RTL klub a hülye, hanem aki nézi, meg az akinek egyáltalán van vélemánye róla. Térj észhez, s foglalkozz valami értelmessel.

  286. rita Says:

    en nezem a nemet rtl-t es ott nincs ilyen

  287. Péczka Gréta Says:

    Amióta az ehhez hasonló szenny megy a tv-be, azóta édesanyámmal nem is igazán kapcsoljuk be. Ha be is kapcsoljuk a televíziót, akkor vagy az M1, vagy a Duna tv adójára kapcsolunk, ahol színes a műsor. Azt gondolom, hogy nekem, lassan 18 éves fiatalnak erre van szükségem ahhoz, hogy egészséges világkép alakuljon ki bennem és hogy Antal József nevét ne a vv listán keressem. Örülök, hogy vannak hozzám hasonló fiatalok, még akkor is, ha nap mint nap a többiekbe botlom bele, akiknek a témája a fent nevezett remek műsorok tartalma.

  288. valaki Says:

    Nem vagyok a Való Világ rajongója.A valóság show megosztja a magyar nézőket,mert sokan nézik annak ellenére hogy a színvonala alacsony, VV1-hez képest is nagyon gyenge a VV6.Az is látszik hogy sokan nézik,mert a nézettségi adatokból ez derül ki.Sokan szeretnék nézni online is,de a csatorna nagy sikere az hogy sok linket letiltattak a nézők nagy bánatára.A videók visszanézésének száma nagy.Ez azt jelenti hogy erre vevő a néző,vagyis ez tetszik.Mészáros Márton véleményével sokan egyet értenek,mások nem.Az látszik,hogy a műsorok színvonala évről-évre csökken,mert nincs igény rá.Egyre kevesebben vannak azok a nézők akiket érdekel a nívós műsor.Hogyan lehet sugározni főműsoridőben a Való Világot?Nem értem.Hogyan engedi meg a Főhatóság? Mészáros Márton kifakadását és kemény véleményét meg lehet érteni.A csatornák mindent megtesznek a nagyobb nézettség eléréséhez.Nem számít a színvonal,hanem a pénz.Mit lehet tenni?Lehet tiltakozni,de azt is meg lehet tenni hogy nem nézi a néző …

  289. Ádám Says:

    Kedves Márton!

    Gratulálok az eszmefuttatásodhoz, amelynek minden gondolatával egyet értek. Két kis gyerekem van, és bizony sokszor aggódom, hogy ha ebbe az irányba mozdul a világ, akkor milyen nehéz lesz majd nekik embernek maradni.
    Sajnos csak az értelmesebbek számára nyilvánvaló, hogy ez a műsor mekkora méreg. Sok szerencsétlen egyszerűbb ember talán fel sem fogja azt, hogy a normális értékítéletét, a lelkét rombolja, ha ezt a szennyet nézi. Szegények azt hiszik, hogy ma ez a “trendi”, ez a követendő példa, ma már így “illik”. A senkiházi VV-macskajancsik ocsmány stílusa pedig terjed mint a ragály.

  290. G.G. Says:

    Igazán demokratikus döntés volna kiirtani minden műsort, ami szerinted nem méltó a sugárzásra erkölcsi vagy etikai okokból, csak hogy ha ezt a szempontrendszert valóban tartanánk, nem maradna mit nézni. Ha valódi tisztogatást szeretnél eszközölni, akkor töröljünk mindent ami káros. Mondjuk tűnjön el a pornó az internetről és a televízióból, mert torzítja a nők énképét, a férfiak elvárási horizontját, és akadályozzuk meg, hogy felnőjön egy generáció, aki deviáns módon közösül, vagy a pornót a valódi szex elé helyezi.
    Másodsorban: az rtl klubról az rtl2re került a műsor, ami úgy tudom fizetős szolgáltatás, tehát nem is mindenki számára elérhető. Aki előfizet rá, az feltételezem rendelkezik további 50 csatornával mondjuk, ami bőven kínál választási lehetőséget. Azt is meg merem kockáztatni, hogy akad egy olyan népréteg, aki kedveli a szériát, máskülönben nem érné meg a kereskedelmi csatornának ellátni egy rakás kölyköt egy luxusbörtönben. Érdekelne, hogy a nézői felháborodást miért terjeszted ki kollektív módon? azért mert én nem szeretem a focit, nem írok nyílt levelet, hogy fejezzék be a football közvetítések sugárzását, mert a nézők nem szeretik… legalábbis egy részük…
    Egyébként ha a magyar társadalom erkölcsi értékeinek vészes és menthetetlen devalválódását látod a műsorban, akkor megnyugtatlak, 12 éve indult a realityk nagy hulláma nálunk, a 2000-es évek elején tízszer ekkora felfutása volt a jelenségnek, mégis többen felnőttek azóta a nézők közül, és nem mindenki lett szexmunkás vagy strici.
    Az is érdekes, hogy milyen sokat tudsz a témáról, pedig állítólag te nem nézed. Szomorúan hallom, hogy nem tudod szünetben a Puskin összest olvasni hátulról visszafelé eredeti nyelven, mert osztálytársaid megvitatják a televízió műsorokat a teremben. A javaslatom, hogy legyél magántanuló, és akkor nem kell alantas emberek mégalantasabb megvetendő magánéletét, kikapcsolódási formáit hallgatnod, ha az izaurát vagy a kívánságkosár adását vitatnák meg, hasonló tartalmú leveleket volnál kénytelen fogalmazni, hogy végre felnyisd 10 millió vak ember szemét ebben az országban. Ha már a nyílt levél teátrális formájához értem: igen hatásvadász és komoly intenciót sugall, de engem a tartalma majdhogynem teljesen hidegen hagyott a formai baklövések miatt, meg azért, mert az IRREÁLIS (mert gondolom ezt a szót kerested irreleváns=lényegtelen, irreális=valószerűtlen/túlzó) elvárásaid tökéletesen gyermekiek és naivak, így IRRELEVÁNSAK a csatorna, a televíziózás, a magyarság társadalmi helyzete, az emberiség, magam és (remélem) Kolosi Péter számára is. Az viszont vérlázító, hogy játszod a sznobot a befogadói oldalon, de slendrián vagy mint közlő. Ilyen hanyagul megfogalmazott, stilisztikailag kettes alá levelet rég olvastam, a saját munkáddal szemben is lehetnél olyan finnyás és kritikus, mint Kolosi médiatermékével. Javaslom, hogy ne használj olyan szavakat, melyeknek az értelmével nem vagy tisztában, mert nem tudlak komolyan venni így. A leveled az álszemérmes álintellektuel pózodtól úgy hat, mint egy kislány az anyukája magassarkújában és rúzsában, nem beszélve arról, hogy küldesz nyilvánosan egy levelet a való világ atyaúristenének a hatos széria beszüntetéséért, majd illusztrálod a való világ negyedik szériájának szereplőivel. Hogy várod el Kolosi Pétertől, hogy komolyan vegyen, ha már első ránézésre lejön, hogy fogalmad sincs miről beszélsz. Az már csak nüansznyi észrevétel, hogy fröcsögsz egy sort a vulgaritás eltúlzott mértékéről, majd néhány sorral lejjebb álszent dolognak találod, hogy nem ribancnak, hanem szexmunkásnak titulálták vv karlottát, kissé ellentmondásos. Bőven volna még mit kiemelni a szörnyű szórendekből, szóhasználatokból, és akkor még nem nyúltam bele nagyon a tartalmi témába se…
    Alapvetően azt gondolom, hogy ha csöndben maradsz, bölcsebb maradtál volna: vannak azok a helyzetek az életben, amikor bőven elég,ha tovább kapcsolsz, nem kell megváltani a világot, vagy olvass Kantot Heideggerrel meg Puskint Kafkával, a tévédet meg dobd ki a picsába, mert nem igazán érzed a kereskedelmi televíziózás koncepcióját, ezért első körben arra következtetek, hogy zseni az nem vagy, mert nem tudsz mindent, de ezúton is kívánom neked, hogy legalább legyen tehetséged megtanulni a dolgokat, például azt, hogy érdemes behatóan ismerkedni a média, médiatörténet, vizuális kultúra, írás, kultúrakritika, szociológia, idegenszavak szótára cuccokkal, mielőtt szólni kívánsz a népedhez egy ilyen világmegváltó témában.

    Őszinte híved:

    G.G.
    író

    • Tamás Says:

      G.G, nagyon-nagyon megráznám a kezed/fizetnék egy italt/hasonlók. Ezt a postot be kéne tenni minden blogmotorba, hogy azonnal dobják be válaszul bizonyos típusú kommentek után.

    • L.A.M Says:

      Úgy a harmadáig egyetértettem, de aztán G.G nagyon elszállt, úgy tűnik, valamiért elragadták indulatai. Előbb azt kifogásolja, hogy a srác túl sokat tud a műsorról, bár állítólag nem nézi, aztán meg azt, hogy egy korábbi széria képével illusztrálja, tehát fogalma sincs róla. Amúgy miért ne illusztrálhatná, ugyanez a műsor volt, csak egy korábbi évad.

      A “mielőtt szólni kívánsz a népedhez egy ilyen világmegváltó témában” meg komoly aránytévesztés. A blogger a saját blogján elmondta véleményét, megszólítva egy vezető pozícióban lévő embert (akinek ettől még egyáltalán nem kötelező ezt komolyan venni, válaszolni meg pláne nem). Ezt kifogásolni pontosan annyira demokratikus, mint a blogger álláspontja a neki nem tetsző műsorok betiltásáról.

      A VV csak egy műsor, egy az ország felében nem is nézhető kábelcsatornán. Ez meg csak egy blog.

    • Marianna Szabó Says:

      Kedves G.G!

      1.Tehát minden műsornak van létjogosultsága?! Ez a demokrácia egyik pillére?
      2.Nem lenne mit sugározni,ha behatóbban megvizsgálnánk a műsorok erkölcsi-etikai oldalát?! Ma már az erkölcsi alapelvek szerinti vizsgálatok haszontalanok? Vannak még erkölcsi alapelvek? Az általános erkölcsi norma tudatos elkerülése megoldást jelent a problémára? Netán ez is erkölcstelenség?
      3.A pornográf filmek vetítését, forgalmazását semmilyen törvény nem befolyásolja? Az alantas szellemi igények kielégítése nem befolyásolja jobban a társadalom alakulását mint egy csoportos szexjelenet megtekintése?
      4.A labdarúgás “football” valóban összehasonlítható az említett műsorral? Netán erkölcsi szempontból? Erről van itt szó?
      5. A társadalmak erkölcsi értékrendje nem devalválódik vészesen ezen programok segítségével?
      6.Ha már az iróniához értem: tetszett.
      7.Az, hogy a naivitás IRREVELÁNS Kolosi Péter számára, erősen kétlem, ugyanis nem ilyen műsoroknak nézettséget verbuválni.
      8.Álszemérmesség, álintellektuel póz az is, ha a tanárbácsi esetleg íróbácsi a felelet után felnéz a könyve mögül, elmondja hogy mi volt stilisztikailag helytelen,aztán folytatja az olvasást. (Másik csatornát választ).Mitől válik értelmiségivé valaki? Ezzel nem vállal felelősséget a társadalom nem oly jó ízlésű tagjaiért? Elzárkózik, és
      a neve alá írja,hogy író? Nem “intellektuellebb “a sokszor hibás, de mégis tenni akaró iromány mint az elfordulás ?
      8. IRRELEVÁNS ,hogy Kolosi Péter komolyan veszi ezt vagy sem. Alapvetően azt gondolom,hogy nem csak “Elefáncsonttorony vagy lövészárok” van!

      Szabó Marianna
      “slendrián” BDSM rendező

    • Kovács Ádám Máté Says:

      Kedves G.G.!

      A vélemények különbözőségében pont az a szép, hogy össze tudjuk őket egyeztetni, meg tudjuk vitatni, esetleg konszenzusra jutunk vagy elfogadjuk azt, hogy az adott témában nem értünk egyet. Így kellene véleményem szerint történnie.

      Ezzel ellentétben Ön Mészáros Márton véleményébe köt bele, borzasztóan gyerekes módon. Ön Mártontól széleskörű tájékozódást kér, én Öntől viszont azt, hogy tanuljon meg érvelni.

      Kovács Ádám Máté

      (igen, én vállalom a nevem)

  291. taxy Says:

    Az rtl.egy nagy kallap szar akár a tv2! Nincs egy normális film csak szarságog!Régen mikor indult ez az adó hogy odavoltak csak jó müsorokat adnak nem szarságokat mint a többi ado.Lényeg undoritó lett az rtl. Legszivesebben végleg törölném!!!!!Nem azért fizetünk hogy ilyen mocsok műsorokat nézzünk mint ami egész nap megy ezen a szar csatornán! Pofatlanság!!!

  292. taxy taxy Says:

    Az rtl.egy nagy kallap szar akár a tv2! Nincs egy normális film csak szarságog!Régen mikor indult ez az adó hogy odavoltak csak jó müsorokat adnak nem szarságokat mint a többi ado.Lényeg undoritó lett az rtl. Legszivesebben végleg törölném!!!!!Nem azért fizetünk hogy ilyen mocsok műsorokat nézzünk mint ami egész nap megy ezen a szar csatornán! Pofatlanság!!!

  293. VV6 – Nyílt levél Kolosi Péterhez | Filmsor Says:

    […] Mészáros Márton […]

  294. Hollósi Pintér Says:

    RTL Klubon túl meleg a helyzet…

  295. albaka Says:

    Sajnos attól tartok, egyszerű az ok, amiért ilyen világokat kell teremteni. Egy erkölcsileg lezüllesztett világban sokat lehet majd költeni a károk helyrehozására is, és ez további gazdasági hasznot hajt a ténylegesen való világ urainak.
    Hogy a züllesztést egy adott országban éppen Kolosi Péter, vagy egy másik menedzser végzi el számukra, az teljesen mindegy. Mindig találnak majd rá jelentkezőt.

  296. KZ Says:

    1) Tudsz csatornát választani pláne ha RTLII is fogja az ember.

    2) Neten TE klikkelsz, te döntöd el, hogy VV-re kattintasz vagy mondjuk a Magyar Elektronikus Könyvtárra. De a szalagcímeket a honlapokon nem lehet kikerülni, ez igaz sajnos.

    3) Suliban, munkahelyen tényleg gáz. Korábban az Éjjel Nappal Budapest, még korábban a Győzike volt a téma. Diplomás haverommal ültünk volna össze, de mondta, hogy nem ér rá mert Győzikét néz…
    Csak az tudom tanácsolni, hogy próbálj más közös témát találni a haverjaiddal (ha TV, akkor legyen amerikai/angol sorozatok 🙂 )

  297. Ferencné Szilágyi Says:

    Nagyon egyetértek T.Ildikóval,mert véleményem szerint is nem ez a való világ,ez elveszi a tizen -huszon-évesek figyelmét a reális élettől.Tiltakozok az ilyen műsorok ellen!!!

  298. nem Says:

    Az mind szép és jó ami ide le van írva, gyenge érvekkel alátámasztva, mégsem válaszol meg egy egészen egyszerű kérdést. Miért is zavarja ez azokat az embereket, akik nem nézik és nem érdekli őket? Valójában arra enged következtetni ez az írás, hogy nem is a műsor zavaró, hanem az, hogy az emberek egy olyan dologról beszélnek, ami a cikk írójának nem tetszik, ezért nem állhatja azt sem, ha megemlítik a közvetlen közelében. Egyszerűen nem értem, miért probléma valaki számára, hogy van-e Való Világ vagy nincs, hiszen el lehet zárkózni tőle, ha valaki úgy akarja, nem belemélyedni és nem odafigyelni a műsorhoz kapcsolódó beszélgetésekre. Enyhe irigységet vélek kiérezni az olyan szavakból, mint “egy tágas luxusvillában … ki tudja kinek a pénzén élik a maguk kis sivár, létfenntartásra és csupán néhány nem kifejezetten szellemi értéket felvonultató örömszerző tevékenységre redukálódott életét”, ami nyílván azt fogalmazza meg, hogy nekik nem kell tenni semmit azért, hogy néhány hónapig úgy éljenek, ahogy csak akarnak, állati ösztöndökkel, ám de mindezt egy ország szeme láttára. Ha egy kicsit keresgélünk, rájöhetünk, hogy egytől egyig minden országban megtalálható valamilyen értelmileg nulla szintű valóság show, és mégsem szúr szemet annyi embernek, mint a magyarországi. Miért is, kérdezhetnénk és nem tudok erre más magyarázatot találni, mint az irigység és hogy odáig jutottak ezek az emberek, hogy egyszerűen nem tudnak mással foglalkozni, mert unatkoznak.

  299. Ha Ver Says:

    Véleményem szerint a való világ annyiban hasznos, hogy a résztvevők be vannak zárva és addig sincsenek emberek közé engedve(karantén). A rossz oldala az, hogy kamerák vannak és megy a közvetítés a hazug képdobozon át amit ráadásul nem kevesen néznek is.. Onnantól kezdve, hogy egyetlen egy kamera is be van kapcsolva és ezek a bazári majmok tudnak is errő onnantól az már nem a VALÓ világ.. szerepükkel szennyezik a szellemet

  300. Igazmondó Juhász Says:

    A mi levelünk így szólt a szerkesztőkhöz:
    Szeretném nézni a ValóVilágot, de már megint agymosott, deviáns, buzeráns, homofób, idióta stb. élőlényekkel van tele. Ami ott történik, az – az emberi normák szerint – nem a való világot tükrözi. Néhány ötlettel szeretnék szolgálni, ami a nézettséget is valószínűleg növelné.

    A villalakók – egy kirándulás keretén belül – megismerkednének az igazi „való világgal”. Majd az ott tanultakat, a villába visszatérve kamatoztathatnák. Mert amíg ők távol voltak, a villa átalakult. Ebben az „új” villában is van internet, de csak napi egy alkalommal, meghatározott időre. Facebook? Kenyérsütés? E-mail? Sajtkészítés? Tésztagyúrás? A választás az övék! Így valóban „a lét a tét”!

    Mostantól, ha melegben akarnak élni, a tűzifát kézzel kell fűrészelni, hasogatni. A vízellátás eddigi módja is megváltozik, az udvaron található kútból kell a vizet kézzel felhúzni. Amennyiben meleg vízre van szükségük az a fatüzelésű bojler segítségével előállítható. A sütést-főzést a sparhelten tudnák megoldani, illetve az udvaron egy kemence és egy füstölő segítené a mindennapjaikat. Azért, hogy a való világról fogalmuk legyen, például kenyeret, úgy tudnának enni, hogy a zsákban található étkezési gabonát, kézi malommal megőrölnék, szitálnák, majd kenyeret sütnének belőle. A jakuzzi és a szauna helyett egy kis gazdasági udvar kerülne kialakításra, ahol a villában eltöltött idő és az ott tartózkodott személyek számához igazodva háziállatok kerülnének elhelyezésre, amiket a villalakóknak kell gondozni, na persze feldolgozni is, ha nem akarnak éhen halni. A teljesség igénye nélkül néhány példa: – Tejet akarok inni? – Meg kell fejnem a tehenet, vagy a kecskét.

    – Tojásrántottát akarok enni? – Össze kell szednem a tojást a tyúkok alól.
    – Sajtot szeretnék enni? – Fel kell dolgoznom a tejet.
    – Rántott csirkék, csirkepörköltet akarok enni? – Le kell vágnom a csirkét.
    – Akár egy disznóvágás…: hurka, kocsonya, töpörtyű, pecsenye stb.

    A lehetőségek tárháza végtelen!

    A háziállatok, akár szavazásos úton is bekerülhetnének a villába, a közösség igényei szerint. Megszűnne a kész ételek bejuttatása villába, csak nyers alapanyagokat kapnának.

    Ezekkel a változtatásokkal közelebb kerülnének a való világhoz és talán egymáshoz is, miközben a néző az emberi oldalukat is megismerné! A havi egymillió forint és az autó mellé a villában tanult – korunkban egyre inkább háttérbe szoruló – TUDÁS is a nyeremény része lenne.

    Egy leendő ValóVilág rajongó

    Ui.: Megvalósulás esetén a jogdíjra igényt tartok és felajánlom a Köz javára.

  301. Dr. Szabó Géza Says:

    Igen, tudom, nem kell nézni ! Nem is nézzük ! De a hozzászólásokból is kitűnik, hogy nem lehet teljesen figyelmen kívül hagyni, mert az iskolákban téma, akkor is, ha otthon nem nézik, sajnos akkor is ha otthon egészen más értékrendek vannak, mint az manapság irányadó. A gyerekek megpróbálnak beilleszkedni a hangos többségbe, mert nem akarják, hogy a partvonalra kerüljenek, mert ma a módi a trágárság, a közönségesség, a műmell, a müköröm, a műszáj. Ezt látják a TV-kben, azt hiszik ezt kell tenni. Ezért elsősorban a média hatóságoknak kellene fellépni az ilyen műsorokkal szemben, megpróbálni más írányba terelni azokat az embereket akik ettől várják életük jobbra fordulását. Meg kell nézni a korábbi ilyen műsorok szereplőit mi lett belőlük. Börtönben vannak/voltak, elmegyógyintézet lakója, eljárás folyik ellenük valamilyen bűnügyben, a testüket árulják valamelyik lebújban.
    Ez lenne a jövő ifjúsága ? Szerencsére nem !! Nem tudom mit lehet ilyeneken irigyelni ? Azt, hogy 20 éves korára a félországgal ágybabújt ? Ez a nagy dolog ? Inkább szánalomra méltó, azzal együtt aki ezt támogatja.

  302. Nixy Says:

    Kedves Levélíró! A VV-vel kapcsolatban teljesen egyet értek, de az Éjjel Nappal Budapestel kapcsolatban nem, mert lehet hogy sokszor lököttek és Én igen jót tudok rajtuk szórakozni és a kedvenc műsorom, de ha valaki követte az elejétől őket , akkor bizony azt mondja hogy van sok tanulság benne. Elgondolkodtató dolgok. Szívesebben nézem őket, mint a sok krimit, mert azt a Levélíró kifelejtette, hogy ezen kívül a fiataloknak mit is lehet nézni… Krimit krimivel, éljenek a gyilkosságok, nyomozzunk … Hát én maradok az Éjjel nappalnál, jah meg van a jóban rosszban meg a barátok közt… Ezekről is meg van a véleményem… De még mindig inkább ezek mint a krimi… Krimi helyett hol vannak a jó filmek… Sehol mert a Krimi, szóval kinek a pap, kinek a papné, Én imádom az éjjel nappalt és remélem még sokáig nézhetem 🙂 és még azért is ők mert a politikára, a sok hazugságra ismét nem vagyok kiváncsi 😉

  303. bgabor47 Says:

    Végül is az RTL-nek teljesen mindegy, hogy mit írunk ide. Van egy réteg, akik vevők erre a műsorra, van egy másik csapat, akik bele- belenéznek és ez már elég. Amikor azt a hazug műsorokat leadták 2011. 02. 22-én, tegnap volt három éve, én először arra gondoltam, ha szólok nekik és felhívom a figyelmet a “tévedésre”, hanyatt-homlok fognak utánanézni az igazságnak és kijavítják azt, de mennyire tévedtem. Azt mondta az egyik igazgató fél év elteltével, majd ha a bíróság megítéli. Tudtam, hogy nekem kötelességem a pert elindítani, de nem tudtam, hogy micsoda gátlástalansággal fogok szembetalálkozni. Három év kitartás kellett ahhoz, hogy legyőzzem az RTL Klub, Schobert Norbi és Bauer Éva hazugságait. Igaz, hogy még nem jogerős az ítélet, igaz, hogy még lehet próbálkozni, hátha találnak egy paragrafust, hogy mi a leszármazottak nem is perelhetnénk, de ez már semmit sem változtat azon a tényen, hogy hazugságokkal tömitek a nagyérdemű fejét és nem csak hazugságokkal, hanem még ilyen mocsokkal is. Tegyétek, amíg van rá vevő!

  304. aladár Says:

    mészáros úr, ennyit tudok mondani az ön csodagyerek-munkásságára: :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  305. Beáta Says:

    De kérem…. Miért lenne a víz hülye ha a kacsa nem tud úszni? Nagyra értékelem minden kedves hozzászóló becses véleményét, DE ne felejtsék el azt, hogy nem az itt kifejtett véleményeik alapján fogják majd eldönteni azt, hogy a bizonyos TV műsort napirenden tartsák avagy eltüntessék a képernyőről. Az igények formálják az ipart… Fáj vagy sem, valakiknek igényük volt hasonló színvonalú adásra, sőt ezen túl…. nézik is azt elég nagy számban. Az idősek azért nézik, hogy elmondhassák másoknak, hogy mekkora egy ****** a bizonyos valaki a szereplők közül, majd elítélhessék vele együtt a korosztályt is amelyhez tartozik. A középkorúak nézik, hogy eldönthessék, hogy majd mivé válik gyermekük avagy jókat szórakozzanak néhány dilettánson. A fiatalok nézik, hogy nehogy megkülömböztessék őket a hasonló korúak vagy nehogy lemaradjanak egy-egy eseményről, amely méltóképpen divattá válhat, vagy amely segítheti őket a “menő”-vé válásban.
    Én nem nézem: elég elkeserítő már magában is a világ állása, nincs szükségem arra, hogy minden este úgy kelljen lefeküdnöm, hogy még azt az esetleges szikrát is kioltom, amely a lehetséges (jó irányú) változást remélve néha-néha pislákolni kezd.
    De más miért nézi?
    Ha zavarná az embereket a sok “tv-szemét” amely az említett program nézésénél csak úgy ömlik ki a készülékből, akkor fognák a távkapcsolót és csatornát váltanának, vagy kikapcsolnák a televiziót, vagy még jobb: be sem kapcsolnák és az életükkel foglalkoznának, átgondolnák a jövő céljaikat, mérlegelnék döntéseiket és így tovább.
    Ha nem kell ez a ” szolgáltatás”, akkor váltsanak!!! ne hagyják, hogy bármi is meggátolja Önöket fogyasztói jogaik gyakorlásában!
    Távkapcs.használat= legalább 40 újra tervezhető perc, hasznosabban feláldozható idő az amúgy is rövid életünkből…

    • bgabor47 Says:

      Kedves Beáta! Tévedés azt gondolni, hogy csak azok alkotnak véleményt, akik nézik. Én ebből a szériából még egyet sem láttam, de még a betekintés szintjén sem, de valahol mindig beleakadok egy cikkbe, ami a műsorról szól. Több cikket találunk erről az értéktelen szemétről, mint a napi politikáról. Na, ez a szomorú. Az RTL-ről nem is mondok véleményt, hiszen tudom, hogy képesek olyan műsorokat is leadni, amiknél még a cím is hazugság. Személyes tapasztalatból tudom és már nem is csodálkozom, mivel utánanéztem, hogy ki volt annak a műsornak a felelős szerkesztője.

  306. kritikusolvasó Says:

    Kedves Blogíró!

    Szerény véleményem szerint a dolog kétoldalú, amíg van rá igény, meg magas nézettség, addig miért ne? A jó öreg latin közmondás szerint “Panem et circenses!”-(Kenyeret és cirkuszt a népnek!). A cirkusz meg is lenne, (a kenyér már más kérdéskörbe tartozik). Szóval ha a népnek ez kell, akkor tessék. Meg, hogy csupán kikapcsolódásként nézni egy műsort, hogy annak semmilyen hatása ne legyen az egyénre? Nem is tudom, talán a reklám-meg médiapszichológia nem épp így gondolja. Közvetlenül ha nem is, de közvetett módon formálja a nézők attitűdjeit a VV műsora is. (A legjobb ellenszer rá talán a kikapcsol-gomb). Főleg a serdülő korosztályét, ahol ugye még kialakulóban vannak különböző jellemvonások. S amilyen mintát látnak, talán nagy eséllyel olyanná is vállhatnak. Szóval legyünk tudatos és kevésbé butítható tagjai a társadalmunknak, s mérlegeljünk, mielőtt engedjük, hogy a médián keresztül áramló sok sok szenny alakítsa ki énünket.

  307. Jim Says:

    Kedves hozzászólók!

    Ezek a műsorok nem csak Magyarországot tükrözik. Ez az ország nem ilyen… Nem ilyen volt. A fiatalok – akik még nem érzik tetteik súlyát, következményeit -, az önbecsülés hiányában szenvedők veszik többek között ezt a műsort is példának. Próbálnak kitűnni, mert a média azt üzeni nekik, hogy ők maguk nem elegek. Elhiteti velük, hogy semmit sem érnek, csak akkor, ha ostobák és lejáratják magukat.
    Ismerek fiatalokat, akiknek legfontosabb céljuk a plasztika, az újabbnál újabb ,,okos”telefonok stb. Néhányuk iskolázottnak próbál tűnni azzal, hogy szidja azokat, akik részt vesznek egy ilyen műsorban, de hazamegy, bekapcsolja a televíziót és nézi. Nézi, nézi , mint egy robot. Az én otthonomban is van televízió, de senki nem kötelez rá, hogy nézzem. Sokszor hetekig nincs is bekapcsolva. Az olyan csatornák, mint az ,,rtl klub”, a ,,tv 2″ helyet sem kapnak. Még a híradót sem nézem meg, mert hazugság. Manipulálják. Nyugodtan meg lehet fogni egy könyvet, el lehet olvasni. Meg lehet megpróbálni önálló véleményt alkotni. Önálló véleményt, megfelelő formában. A trágár szavak nem megfelelőek. Szükség van eufemizmusra, mert ha trágárkodunk, semmivel sem leszünk különbek a műsorban szereplőknél.
    Lesz aki, sőt már van is, aki Mészáros Márton levelét felháborítónak tartja… Nos, az jó, ha elgondolkozik az életén, mert akkor fájhat neki , ha támadásnak veszi. Márpedig ez csak akkor támadás, ha a leírtak akár valamelyike is igaz ránk. Én teljes mértékben egyetértek az üzenettel.
    Az embereknek segíteni kell. A hibát először nem biztos, hogy a műsorban szereplőkben kéne keresni. Hisz, ha nem lenne ilyen adás, nem lenne hol szerepelniük. A társadalom torz tükröt tart eléjük. Elhiteti velük, hogy az értéktelenség érték.
    A pénzéhes vezetőket, a műsor irányítóit lehetne első soron egy ilyenért ,,számon kérni”. Majd azokat a szülőket, akik elárasztják gyermekeiket okos telefonokkal, akik mindent eltűrnek gyermekeiknek, s nincs követelésük. Azokat, akik esetleg így próbálják meg enyhíteni bűntudatukat azért, hogy nincs elég idejük fiaikra, lányaikra. Persze akadnak olyanok is, akik csak azt akarják, hogy az ő picikéjük legyen a ,,legmenőbb”. Lehet egy gyermeket erkölcsösen is szeretetben nevelni.
    A világ nagyon a feje tetejére fordult. De csak mi változtathatunk. Nem várhatjuk el, hogy mások változtassanak. Nekünk kell példát mutatnunk, és nem csak szájhősködnünk. Tényleg tenni kell.
    A világ nem a pénz, a hírnév -bár ehhez, én ,sajnos negatív érzéseket társítok- és a hatalom körül forog. Aki azt hiszi,hogy ezek által lehet boldog, az még soha sem élt igazán és fogalma sincs az életről.

  308. Péé Says:

    Kérem kapcsolja ki!
    Örülök, hogy segíthettem.

  309. valaki Says:

    Nagy bukás lesz a Való Világ 6 műsorból?Nincs a 9. heti toplistán.Mi az oka? Kattints a http://www.est.hu/cikk/109205/jon_fel_a_tv2

  310. Brandon Says:

    A level remek, es jogos, de itt is igaz a közhely, hogy “mi jar annak akinek igaza van?A szaja.” Ha nem nezenk az emberek, ha nem volna ra igeny, akkor nem lenne a musor. Nem az a baj, hogy felnott emberek nevetenk a retardalt tarsasagon, hanem az, hogy a gyerekek, akik meg potencialis peldakepeket velnek a szereplok szemelyeben felfedezeni, es az hogy ok bizonyitekot nyernek arra, hogy minek tanuljak, minek legyek nyitott, olvasott es ertelmes, amikor anelkul is megy, hiszen ott az elo pelda a tv-ben.
    p.s.: A hozzaszolok 95%-anak annyi esze vanmint egy szeritott molylepkenek.

  311. laszlo kolompar Says:

    Sziaztok nagyon jo a musorotok csak egy a baj
    Miert van az hogy csak a magyaroknak csimalnak valo vilagot miert e csinalnak ciganyoknak is mivel nehezkes a meg elhetesuk es olyan jelenkezoket kene betni akiknincs ugy penzuk szerintem nagyon jo lenen ha lehetseges kerni ononoktol ijet akkor jovo evben csinaljak meg szerinten nagy nezetsege lene elore is koszom a meg ertesuket tisztelettel kolompar laszlo

  312. DosekBogi Says:

    Nem értem… Ha egy fiatal sokat olvas, nyitott a világ dolgaira és tájékozott, akkor miért ne tarthatná magát értelmesnek anélkül, hogy beképzelt majomnak tartanák? A cikk igényes, valóban értelmes íróra vall. Csak így tovább Márton! 🙂

  313. Gábor Says:

    Jó napot ,jó estét kívánok én olyan ügyben írnák magának kedves Péter úr nem tudom hogy ilyenben tudna e segíteni nekem de az édesanyámnak a párjának most már 6éve sajnos vesebetegsége van ,minden másnap jár dialízisre illetve vérmosásra. Nagyon nehezen élnek meg édesanyámmal ugyanis Döme Zsolt az úgynevezett vesebeteg aki édesanyám élettársa már 8éve . Albérletben élnek 3 gyermeket nevelnek összesen kb 130ezer forintból ami tudni a mai világban semmit nem jelent főleg albérletben. Ebben szeretném nagyon nagy segítségét kérni hogy evvel kapcsolatban esetleg házat kapnának vagy anyagi segítséget vagy télre tüzelőt ,amit nagyon nehéz 3 gyermek mellett albérletben megteremteni. Volt már két életmentő műtéte Döme Zsoltnak egyszer a szívéről szívtak le vizet annyira megtelt neki,másodszor meg tüdejéről . Kérem ha tudnának segíteni kedves Péter úr ez ügyben valami kis segítséggel akkor nagyon megköszönném. Üdvözletem to9vábbi szép estét a Pigler Gábor.

  314. Valaki Says:

    Hűűű! Te aztán jól megmondtad! Miért gondolja azt, hogy az embereket érdekli? Megadtad a választ: a drága osztálytársaid másról sem beszélnek, tehát érdekli Őket! Amíg ilyen magas a nézettsége egy műsornak, addig ne várd, hogy levegyék a képernyőről. Erről nem Kolosi tehet, olyan műsorokat raknak képernyőre, amit az emberek néznek. Tehát a hiba a társadalomban van! És igen, ha nem tetszik kapcsolj át az M1-re vagy a Duna tv-re! Okoskodó Barom!

Hozzászólás