Franciaországban vetítették az Emberséget

A 2014. április 4-5. között megrendezett Európa-napok elnevezésű eseményen vetítették az Emberség című első rövidfilmemet a franciaországi Redon városában.

A Bretagne félszigeti kisvárosban kilenc önkéntes által szervezett filmvetítésre Redon mozijában került sor. A különböző nációjú önkéntesnek egy rövidfilmet kellett kiválasztania hazájukból, így különösen nagy megtiszteltetés, hogy Magyarországot a Bicskey Lukács főszereplésével készített kisfilmem képviselhette.

A 2012-ben készített Emberség francia fordítással volt megtekinthető, Strincz Szilvia önkéntes beszámolója szerint sok érdeklődő látogatta a programot, a film pedig sokaknak tetszett. “A fordításomat ellenőrző franciatanárnak ez volt a kedvenc filmje, akárcsak a két olasz önkéntesnek, mert életszerűnek találták. Amiért ezt választottam az, hogy egyszerűen profi, és nem olyan, mint sok film, hogy miután láttad, elfelejted. Elgondolkodtat arról, mi fontos igazán és aki gondolkodik, az előbb-utóbb cselekszik is. Nagy kedvencem a plakát a hősők felirattal a film végén, szép és egyértelmű szimbólum” – írta.

Mészáros Márton

Bicskey Lukács színművész az Emberség című film egyik jelenetében

Bicskey Lukács színművész az Emberség című film egyik jelenetében

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt szereti: